Şimdi Ara

Bir çocugun büyümesi için kenarda kaç para olması lazım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çocugun dünyaya gelmesinden 18 yaşına kadar orta halli olarak bakabilmek için ne çok özel ne çok daha zayıf duruma getirmek için kenarda ne kadar para olmalı. Bulunduğumuz şehir İstanbul-üsküdar diyelim mesela. ??????? İngilizce eğitimi alsın istiyoruz mesela.

Fikir paylaşımı yapalım.

30 bin -50bin -100 bin.....vb kaç tl lazım sizce????

• Dershane vs çok lüxe girmez heralde bu zamanda. valla 50.00 i geçer heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 27 Şubat 2011; 23:26:19 >
  • 6 yıl bebeklik - çocukluk (Mama ve bez fiyatlarını bilmiyorum)
    5 yıl ilkokul = Ayda 40TL harçlık, okuldan istenilen para, alet edevat alışverişleri, servisi yuvarlak 8.000
    3 yıl orta okul = Buna da yuvarlak 4.000
    4 yıl lise = Aylık 120TL harçlık, son 2 yıl dershane, servis derken yuvarlak 12.000

Ben çok iyimser yaklaşarak okul masraflarını 24.000TL hesapladım. Yuvarlak hesap (çok yuvarladım farkındayım) 30.000TL diyelim. Bebeklik masrafları da 6.000 falan olsa işte 36.000TL ediyor.

Onu da yuvarlarsak 40.000TL lazım sana hacı en sağlamından.
  • Biraz daha yuvarlanması iyi olur. 50 000 düz diyelim..
  • Bu rakamdan fazla çıkar gibi geliyor bana....
    istanbulda okullar çok pahalı oldu artık . ucuz özel okul bakılır filan.
    ama ortalama 50bin gibi gözüküyor.

değerlendirmeleri bekliyorum tecrübeli arkadaslardan...
  • bence en az 5bin maaş ve en az 2 ev sahibi olmak gerekiyor güzel bir eğitimle çocuk okutabilmek, büyütebilmek vs vs için...tabii ki tek mesele para değil..
  • yedikleri sayılıyor mu?

bebek bezi maması pahalı şeyler.
    50 bin az gelir o zaman.
    yaklaşık 1-2 bin tllik cep telefonu masrafı olur toplamda.
    bu sürede 2 bilgisayar 1 laptop eskittiğini düşünelim.3-4 bin oradan gidiyor
    sağlık masrafı 2 bin gider sanırım. illaki bir yeri kırılır çocugun masraf çıkar
    yıllık 150 tl ayakkabı düşünelim.
    2 yılda bir 60-100 tl mont
    lise-ortaokulda ilkokulda üniforma-eşofman masrafı var. toplamda 700-800 gider bence.
    7-8 de ve lise 3-4 te dersaneye gönderirsiniz. 4bin orta okul için 6 bin de lise için diyelim 10 bin dersane ücreti var. (bu çok değişken olabilir ortalama olarak 10 bin olur ama daha ucuza da olabilir.)
    okul servis ücreti 8 ay boyunca 100-150 tl. ilkokulda servisle gider.
    harçlık ortakulda aylık 100 lisede 150-250 arası
    daha evde yediklerini saymadım.

ama 50bini rahat geçer
  • özel okul kesinlikle olmaz 50 bine kardeşim.

en ucuzu yıllık 10bin istiyor zaten. daha ucuz özel okul devletten kötü olur. benim tahminim 60bini geçer 90 binin altında kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 28 Şubat 2011; 0:19:19 >
  • sevgili tanerden

önce çocuklar için böyle bir hesabın yapılmaması gerektiini bil.

Bütün hesapların üstünde olan iki hesap vardır

sevgi ve neslin devamlılığı

hiç bir sevgi çocuğun annesine duyduğu sevgiye benzemez, anneninde çocuğa

keza babanın sevgisi daha farklıdır

hesap kitaba gelmez

o zamanki durum neyse aile elinden gelenin en iyisi yapmaya gayret eder. bu kadar hesap, mantık yanlış yoldur.

dediğim gibi sevgi başlayınca mantık biter
  • valla son hesaplar biraz yüksek çıktı ama özel okul konusunda haklısın. en azından ingilizce ögrenmesi lazım.düşünmeye devam edelim....
  • hazır büyümüşünden edinsek tinercilerden falan, maliyet çok düşer. bakarken tiner zaten ucuz bişi.
  • sevgi konusunda problem yok...

ama bir bilgimizde olsun tecrübelilerden ve aynı zamanda ona göre bütçe yapmak lazım.

zaten maddi imkanı ne kadar verip veremeyeceğimiz bu ekonomik durumda şüpheli.

özele veremiyoruz zaten....görüosun 10 binden olsa 5 sene göndersen 50 bin +10binde ıvır zıvır ...

zor.
  • Lise bitimine kadar 50 Bin orta halde yeter ayakkabı ve özel ihtiyaaçlarına kadar 60 bin ise lüks bir biçimde yaşar. Universiteyi ek olarak eklersiniz..
  • hocam bence çok çok daha fazla masraf olur arkadaşların yaptığı hesaplara göre bunun elbisesi telefon kontörü hafta sonları extra harçlık kursları bilgisayar internet say say bitmez herhalde
  • Ben şöyle düşünüyorum, bir eviniz, ileriye yönelik garantiniz olmadan asla çocuk yapmayın. Şahsen ben çocuğumu en güzel şekilde, hiçbirşeyden mahrum bırakmayak yetiştirebilirsem çocuk yapmayı düşünürüm. Hatta yazın 3 tatil sömestır'da 2 kerede kayak tatilini bile hesaba katarım, en kötü 500.000 tl lazım, 18.inde araba alacan, 20.sinde ev alacan. Ben yaşamadım, çocuğuma yaşatıcam.

Düzeltme: Ama eğer kötü alışkanlığı olursa, sigara, eroin vs vs. cebimden bir kuruş çıkmiyacağı gibi eve'de almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan15 -- 28 Şubat 2011; 1:37:50 >
  • rahat 100.000 lira gider...
  • Rahatca yasamasi icin bence 100 000.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrés Iniesta -- 28 Şubat 2011; 0:40:38 >
  • Burdan anlasılan bıraz kısarak 70bın-100bin arası bır nakiti tutup ufak ufak ısırarak büyütene kadar bıtırmek:) para gıdınce de cocuguma gitti diceksın! Büyüyünce de kısmetse o bakar bize(manevı olarak)
  • Güzel ve faydalı bir konu olmuş.
    Liselilerin çoğunlukta olduğu bir bölümde biz ana,babaların neler çektiğimizi görmüş olurlar en azından.
  • Hocam şimdi o kadar masraf yapıp yetişen çocuktan hayır gelmez zengin p*şi olur biraz hayatı ögrenicek yokluk çekecek hırs yapacak okumak isteyen aklı başında olan idealleri olan bir genç aldığı harçlığa vs. bakmaz zaten önemli olan iyi bir şekilde yetiştirmek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.