Bir dernek için genel merkez ve şubeleri kapsayacak (herbiri için birer joomla kurulacak) ve bunların birbirleri ile entegrasyonunu sağlayacak (genel merkezden girilen haberlerin şubelerde de yayınlanması, şubelerden girilen etkinliklerin genel merkez ve diğer şubelerde de yayınlanması gibi) şubelerin özerk yönetimlerine karşın genel merkezin sistemin tümüne müdahale edebilmesi gibi yetkilendirmeleri içeren bir kurulumu JOOMLA ile gerçekleştirebilir miyiz?
Teşekkürler...
entegrasyojundan kastın tek bir veritabanı üzerine her bir şubenin sitesinin veritabanlarını da eklemek ise, joomla kurulumunda, tablo öneki belirtme şansın var. örneğin all-branches diye bir veritabanın var. tablolardan birinin orjinal adı member_groups. varsayılan joomla öneki "joom_" olsun. sen kulumu bu önek ile yaparsan, orjinal member_groups, joom_member_groups olarak kaydedilir. diğerleri için de aynı veritabanını seçip (all-branches) joom2_, joom3_ şeklinde öneklerle kayıt yaparsan, entegrasyonu sağlamış olursun. tabi bunu kurulum esnasında yapmak yararına olur.
1.5 sürümünü bugün kurdum ama tablo öneki kullanımı standart kurulumda yok sanırım. Yapılabildiğini varsayarsak tek veritabanı üzerinde olması değil benim tek amacım, jommla ların birbirlerinin tablolarından veri alabilmeleri bazı tabloları ortak kullanabilmeleri ve kullanıcı yönetiminin de parent child ilişkisi gibi bir yetkilendirme ile ana sitedeki admin in tüm alt sitelere de müdahil olabilmesi gibi isteklerimiz var.
Entegrasyon ile bunlardan bahsediyorum. Birbirlerinden bağımsız joomla lar değil birbiri ile ilişkili joomlalar...
Teşekkürler..
Selamlar
Yukarıdaki konuda ptofesyönel destek verebilecek arkadaş ya da firmalar benimle irtibata geçsinler lütfen.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme