Şimdi Ara

Bir Dolandırıcılık Girişimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir dolandırıcılık girişiminden bahsetmek istiyorum.

Dün itibari ile sahibinden.com üzerinden satılık motosiklet ilanı verdim. Bugün bana "+447513836585" numaralı telefondan sms geldi.

"What is the final price you sell your Motobike, respond directly to my e-mails (augustussimon@fastmail.se) Thanks"

Ben de bu sms'i gördüğümde -antalyada yaşadığımdan- bir turistin bana ulaştığını düşünerek cevap yazdım. Fiyat bu olur, motoru şurda görebilirsiniz falan gibi.

Sonra bana "augustussimonn@gmail.com" mail adresinden aşağıdaki mail geldi.

"Thanks for your reply, i am okay with the condition and I Agree with
    price ,Send the pictures of the Motorbike, Am making the payment
    through secure and reliable means, PayPal payment service,if you don't
    have a paypal account i will advice you to register for a PayPal
    account at {www.paypal.com.tr } its very simple,secure and fast so as
    soon as you get back to me with the paypal payment :

<><> PayPal email account ,
    Full name,
    Address and phone number,
    Total Cost of the item .

i will then contact my shipping company (pick up agent) for the
    picking up of the Motorbike from your home after making the payment
    . Thanks"

Bu aşamadan sonra durumdan şüphelenip mail adresini google'da arattım ve aynı mail adresinden benzer mailleri başka ilan sahiplerinin de aldığını gördüm. Adam ödemeyi paypal aracılığı ile yapacağını söylüyor, sonra size paypal.com'dan gelmiş gibi ödemeyi aldığınıza dair bir mail geliyor. Normalde paypal sisteminde bir ödeme aldığınızda size ödemenin gerçekleştiğine dair bir mail gelir. Size buna benzer bir mail atıyorlar yani.

Siz bu mail geldikten sonra paypal hesabınıza girip paranın aslında hesabınıza geçmediğini gördüğünüzde duruma uyanmış oluyorsunuz. Eğer hesabınızı kontrol etmezseniz adam sizden, sattığınız ürünü kargo ile evinizden alıyor. Hoş, motosikleti nasıl alacaklardı onu bilmiyorum da, araştırdığım forumlarda satışın resmi olarak yapılmasına gerek duyulmayan ilanlara da dadanmışlar. Bir de mantık itibari ile bu adamların Türk olma ihtimalleri yüksek (En son ne olur, biz alıcıyız falan).

Polise ihbar etmek istedim ancak tahmin ettiğiniz durumlar gerçekleşti.

Lütfen bu tip durumlara karşı dikkatli olunuz. Birinden paypal üzerinden ödeme aldıysanız bile hesabınıza girip kontrol ediniz.

Bilginize.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Tam olarak bir iletişim bilgisi verebilir misin?

• hocam paypalı kullanan adam zaten hesabına para geçip geçmedigini bilir paypalı bilmeyen kişide zaten paypaldan ödeme almayı tercih etmez garip geldi olay bana

çalıntı kart olayı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tc_kadir_trabzon

hocam paypalı kullanan adam zaten hesabına para geçip geçmedigini bilir paypalı bilmeyen kişide zaten paypaldan ödeme almayı tercih etmez garip geldi olay bana

+1
  • quote:

hocam paypalı kullanan adam zaten hesabına para geçip geçmedigini bilir paypalı bilmeyen kişide zaten paypaldan ödeme almayı tercih etmez garip geldi olay bana

Hocam tam olarak paypayla ilgili durum değil bu, ülkemize yeni gelmiş bir dolandırıcılık taktiği.
    Arkadaşa bir yerden sonra paypaydan ödeme alındı diye mail gelecek ama bu hesap paypal.com değil de paypals.com
    dan gelecek yani fake adresten gelecek ondan sonra oraya tıklayınca kişinin hesabını ele geçirip
    hesabını kullanmaya çalışacaklar.
  • Banada aynı mesaj geldi
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    hmm, bu gelip motosikleti almaktan çok daha mantıklı. sonuçta paypal hesabıma girebilirse olay tamamdır zaten. orda kayıtlı kredi kartlarını kullanabilir. üstelik telefona doğrulama kodu falan da göndermiyor. çok mantıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanalpazar daki ilanlarada bu türden mesajlar geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

Hocam tam olarak paypayla ilgili durum değil bu, ülkemize yeni gelmiş bir dolandırıcılık taktiği.
    Arkadaşa bir yerden sonra paypaydan ödeme alındı diye mail gelecek ama bu hesap paypal.com değil de paypals.com
    dan gelecek yani fake adresten gelecek ondan sonra oraya tıklayınca kişinin hesabını ele geçirip
    hesabını kullanmaya çalışacaklar.

isviçreli bilim adamları bunuda aydınlattı sagol :))

• e-postayı istediğiniz mail adresinden gönderebilirsiniz. Burda sorun yoktur ama e-postaların header bölümünde gönderenin ip adresi saklıdır.

suç duyurusunda bulunun!!!
  • Aynısı benim de başıma geldi çok dikkatli olun. Olay şöyle gelişiyor; önce sahibinden .com da kendilerine bir kurban seçiyorlar. Orada şehir bilgisi yazdığından genelde tatil yörelerinden seçiyorlar ingilizce bilme ihtimali yüksek olduğu için ( anlatan arkadaş Antalya'da yaşıyormuş ben de Marmaris'te). Ben aynı zamanda bir ticari bir mal satıyorum şirketim de var. önce şöyle bir sms geldi;

+447513806570 numaralı ( büyük ihtimal skype tan msj atıyor)
    ''what is the final price you sell your board, respond directly to my e-mails. augustussimonn@gmail.com thanks''

sonra mail üzerinden fiyat verdim, fiyatta anlaştığını ve bana paypal hesabı açıp ona para talebi göndermemi söyledi. Dediğini yapıp 4500 euroluk para istemi yolladım. Sonra bana sahte bir mail geldi mailde alıcının 5500 euro (göndermesi gerekenden 1000 euro fazla) gönderdiği yazıyor. Ama gelen mailin içeriği ile paypalınki aynı birebir kopyalamış, sanki hesabına gerçekten para gelmiş gibi. Sonra adam bana tekrar mail atıp sözde gümrük firmasının western union hesabını veriyor. Fazladan gönderdiğim 1000 euroyu oraya gönder diyor. Ama paypalın sitesinden kendi hesabınızı açıp baktığınızda size para gelmediğini anlıyor ve uyanıyorsunuz. Yani o sahte maile aldanıp parayı yollasan gitti 1000 euro.

Mailin sahte olup olmadığını paypaldan gelen orjinal mail adresine bakarak anlayabilirsiniz.
    Örn orjinal adresi:service@intl.paypal.com
    Sahte olan: Int.Pay.Pal@techemail.com

Bunu yapan Türk olabilir diye düşünüyorum. Çünkü yurtdışı bağlantılı hiçbiyerde ilanım yok.

• Aynı mesaj +447513830501 nolu telefondan bana da geldi, tv ünitesini satılığa çıkarmıştım, ancak anlamadığım şey tv ünitesini yurtdışına gönderme maliyetinin uçuk olması, hani cep telefonu, ya da yükte hafif pahalı ağır şeyler istersin ama bu dediğim şeyin normal kargoyla yollanma ihtimali yok, büyük ihtimal ben parayı yolladım diyecek ve yukarıda bahsedilen sahte paypal mail adresinden gelen mesajı okuyup inanacak ve adrese kargoyla yollayacaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.