yurtdışındaki makaleleri ve firma tarafından açıklanan verilere baktığımda dediğiniz gibi oldukça doğru ve yanılma payı az olan bir test gibi duruyor. fakat anladığım kadarıyla, negatif çıkan testin, laboratuvarın kullandığı test sistemi çok daha iyi bir marka (roche). onsite rapid test kullanıldığını söylediğimde güldü, o testler fabrikalarda vs. genel tanı çalışmaları için kullanılıyor vücudunuz da çapraz reaksiyon gösterip yalancı pozitif çıkartmış olabilir diyor.
ankfantoma
kullanıcısına yanıt
bugün negatif çıkan laboratuvarla görüştüm. iki kurumun da ismini veriyorum, kimse boşu boşuna aynı parayı verip güvenilirliği düşük test yaptırmasın diye.
negatif çıkan laboratuvar- ahenk laboratuvarı 2 kere pozitif çıkan hastane- medicana
Ahenk Lab'la görüştüğümde Medicana'da yapılan testin ismini sordu, OnSite Rapidtest dediğimde güldü ve o testlerin yalancı pozitif çıkarması çok olası, güvenilirliği çok düşük testler dedi. Laboratuvar ortamında yapılması bile garip, kendiniz alıp da yapabilirsiniz dedi. Bizim laboratuvarlarımızda şuan en güvenilir olan Roche ve A ile başlayan bir marka kullandıklarını söyledi. Tekrar 3. bir yere test yaptırmam gerek mi dediğimde ise hiç gerek yok, medicana'daki teste büyük ihtimal vücudunuzdaki başka bir antikor cevap verdi ve o yüzden pozitif çıktı dedi.
Arkadaşlar yerli üretim olan CRT marka COVID antikor testi, şirket çalışanlarım ve kendimi kontrol için almıştım.Test Sağlık Bakanlığı onaylı (artık ne kadar güvenirseniz)duyarlılığı %98 diye lanse ediliyor ama konuştuğumuz tüm doktorlar %65-75 arası diyor.Ayıca antikor oluşmuşsada miktarını tespit edemiyor.Ben kendimde de denedim 2 kere .Bir keresinde karşılaştırmak için hastanede koldan plazma alınıp Eliza yöntemi ilede IGG ve IGM testleri yaptırdım (%99 doğrulukvar ve antikor oluşmuşssa miktarını veriyor ama çok pahalı); sonuç bende rapid testinki ile aynı (negatif) çıktı artık rast mı geldi bilmem. CRT Rapid test kiti isteyen arkadaşlar olursa geliş fiyatı 60TL den verebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 25 Eylül 2020; 2:35:13 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme