Şimdi Ara

Bir girişimci “dahice” bir yöntemle dolandırıcıların üstesinden ChatGPT ile geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir girişimci “dahice” bir yöntemle dolandırıcıların üstesinden ChatGPT ile geldi
    Sadece Türkiye’deki vatandaşlar değil, tüm dünyada tele-pazarlamacılar tarafından insanlar sürekli aranıyor. Üstelik bu telefonla pazarlama durumu günümüzde kendisini çoğunlukla dolandırıcıların eline bırakmış durumda. Ancak bir girişimci tüm bu dolandırıcılık hedefli sahte çağrıların üstesinden yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ile geldi ve şimdi bunu bir abonelik sistemine dönüştürdü.

Dahiyane çözüm

Arayanın dolandırıcılık girişimi olduğunu fark edenler için bile bu tür çağrılar zaman kaybına neden oluyor. Birçok kişi aramaları ve ilgili numaraları sesli mesaja yönlendiriyor veya çoğunluk gibi görmezden geliyor. Öte yandan Kaliforniya'da bir adam kelimenin tam anlamıyla ateşe ateşle karşılık veriyor. Jolly Roger Telephone Company'nin sahibi Roger Anderson, ChatGPT tarafından desteklenen botlar ve bir ses klonlayıcı kullanarak tele-pazarlama dolandırıcılarını mümkün olduğunca uzun süre hatta tutarak zamanlarını boşa harcatıyor ve onlara para kaybettiriyor. Anderson, bunu sadece kendi eğlencesi için yapmıyor aynı zamanda dileyen herkese makul bir ücret karşılığında sistemi kullanmasını sağlıyor.

Ayrıca Bkz.ChatGPT artık gömlek cebinizde

Sistemi kurmak oldukça kolay. Yıllık 25 dolarlık bir abonelik ücretinden sonra hesabınız için oluşturulan benzersiz bir numaraya çağrı yönlendirmeyi etkinleştiriyorsunuz. Ardından, robot aramaları botların halletmesine izin verebilir veya bir konferans görüşmesi oluşturmak için "Birleştirme" özelliğini kullanabilir ve dolandırıcıların botları işbirliği yapmaya ikna etmeye çalışırken ortaya çıkan komikliği gizlice dinleyebilirsiniz.

Birden çok “model” var

Bir girişimci “dahice” bir yöntemle dolandırıcıların üstesinden ChatGPT ile geldi
    Anderson, ChatGPT ve ses klonlama ile birden fazla bot kişilik oluşturmuş durumda. Örneğin bunlardan birisi “Salty Sally” olarak adlandırılıyor. Sally botu arayan kişiden sürekli "bunu tekrar etmesini" veya "baştan başlamasını" isteyen birisi gibi davranıyor. Bu arada arayanlar doğrudan ChatGPT ile konuşmuyor. Jolly Roger, konuşmacının ne hakkında konuştuğunu analiz etmek için OpenAI botunu kullanıyor ve ardından konuyla ilgili önceden hazırlanmış mesajları seçiyor.

Sesler insan sesine oldukça benzese de zaman zaman yapaylık ve sorunlu sohbet fark edilebiliyor. Öte yandan çoğu durumda özellikle de kredi kartı bilgileri istendiğinde dolandırıcıyı hatta tutmakta hayli başarılı. Bir örnekte ChatGPT botu dolandırıcıyı tam 10 dakika hatta tutmayı başarıyor ve kendisine küfürler yağdırarak sinir krizi geçirmesine neden oluyor. Bununla ilgili bir örneği aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/99264-man-opens-chatgpt-bot-subscription-service-annoy-waste.html

• İnternet taahhütünüz bitmiştir terör örgütünün aramalarında yıllardır telefonu sessize alıp açık bırakıyordum. Geçenlerde birinde yine böyle yapıp film izlemeye devam ettim bir baktım bir saati geçmiş, bandı tekrarlayıp duruyor, pilime acıdım olan yine bana oluyor deyip ben kapattım =(...

Sosyal medyadaki spam şikayet sistemi gibi bir şey lazım bu numaralara. Her yeni alınan numara hemen öyle günde binlerce arama yapamamalı, belli bir oranda şikayet edilen numaranın aramaları dondurulmalı, operatörlerce manuel kontrol edilmeli...
  • Bize de gelsin özellikle şu "Türk Telekom Kampanya Birimi" trollesek. Yine de çalışanlara kıyamam. Kimbilir kimin evladı karın tokluğuna o hatlarda çalışıyor.

• Ben zaten program kullanıyorum , genel bir rehberi var. Dolandırıcılara açmıyordum , trollemek de iyi fikir gibi gözükse de ya yönlendirilmiş ise o zaman bize girer!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 1 Temmuz 2023; 21:53:20 >
  • Şirket sahibi için güzel bir özellik olsa gerek. Çünkü telekomünikasyon sektöründe karşı operatörden, sizin tarafa yapılan aramalarda karşı operatörden ödeme alıyorsunuz.

O yüzden kendi müşterilerine gelen aramalarda karşı tarafı hatta tutmak onun açısından kazanç demek.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Calisanin kimin evladi oldugu onemli degil. Eger dolandiricilik yapildigini bile bile o isi yapiyorsa her turlu yorumu ve hakareti hakediyordur. Arayana is cok. Illa orada calismak zorunda degil.

• O bizimkilere denk gelsinde gorelim bizimkiler chatgpt bile dolandirirlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Ne programı kullanıyorsunuz. Özel değilse yazabilir misiniz?

• İnternet taahhütünüz bitmiştir terör örgütünün aramalarında yıllardır telefonu sessize alıp açık bırakıyordum. Geçenlerde birinde yine böyle yapıp film izlemeye devam ettim bir baktım bir saati geçmiş, bandı tekrarlayıp duruyor, pilime acıdım olan yine bana oluyor deyip ben kapattım =(...

Sosyal medyadaki spam şikayet sistemi gibi bir şey lazım bu numaralara. Her yeni alınan numara hemen öyle günde binlerce arama yapamamalı, belli bir oranda şikayet edilen numaranın aramaları dondurulmalı, operatörlerce manuel kontrol edilmeli...

• sehzade. S kullanıcısına yanıt

TrueCaller

• ChatGPT sen nelere kadirsin

• dolandırıcılar yakında yz kullanır. iki yz oturup sohbet ederler :D

• Güzel troll'lük ama bundan uzun vadeli iş modeli çıkmaz bence. Uzun sürecek bir girişimcilik gibi durmuyor. Ya herkes böyle böyle yapıp dolandırıcıları yıldırır ve bitirirse o zaman bu iş kolu da yok olur gider. Ya da yukarıdaki arkadaş da demiş ya dolandırıcılar da bot kullanırsa diye. O zaman işler çok sarpa sarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunesahmet kullanıcısına yanıt

Adam zaten telekom çalışanlarına kıyamam demiş. Yoksa dolandırıcıya kim niye acısın.

• Maalesef telekom calisanlarida masum degil neler dondugunu bile bile buna yardim ediyorlar sirf isleri garanti diye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.