Şimdi Ara

Bir günde tam 10 araba test ettim.İşte izlenimlerim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çooook farklı araçlar. neredeyse her biri ayrı bir sınıf. en basitinden super b'yi test edenin c5'i test etmesi lazım, c4 ile ne işi olur? aynı şekilde astra sedan ile ne işi olur. yalnız yeni astra classic hb almış birisi olarak astra'ya çok haksızlık yapmışsın. tam uzun yol arabası ve konforu da o kadar kötü değil aracın. tamam süspansiyonları sert ama bu da iyi bir yol tutuş olarak geri dönüyor. ayrıca fiyatı çok çok iyi. neyse onu geçtik accent blue'yu test edecem diyorsun. b sınıfı bir araç. yani bu kadar çok sınıf ve fiyat farkı olan araç yelpazesinde aradığını bulman çok zor. yeni araç almış ve bakmış birisi olarak söylüyorum bunu. çok karışık listen. ayrıca şunu da söyleyeyim, o kısacık test sürüşlerinden tam bir performans alman imkansız. ben ciddi olarak almaya kafa yorduğum araçlar için neredeyse yarım saatlik test sürüşü yaptım, 100 km/h'Nin üzerine çıkabileceğim yerlere gittim. arka koltuklara eşim oturdu ki, diz mesafesini, yol sesi durumunu, süspansiyonlarını v.s. iyice görelim...kısacası yanlış şekilde yol aldığını düşünüyorum. öncelikle ne istediğine bir karar vermelisin. yine söylüyorum superb'ye bakan adamın astra sedan ile, c4 ile en önemlisi accent blue ile işi olmaz. super b ilgini çekti ise passat bakacaksın, c5 bakacaksın, latitute bakacaksın.
    diğer taraftan bu araçlar arasında fiyat durumunu bir kenara bırakırsak alacağım araç qq veya c-max olurdu.

• bu arabaları nasıl test ediyorsunuz?

30 yaşındayım, düzgün giyimliyim, yüksek lisans mezunuyum, prezentabılım, eşimle alacakmış gibi gidiyorum, alacakmış gibi konuşuyorum. ama bir türlü servislerden test arabası alamadım. kapının önünde test aracı duruyordu, test aracı yok diyordu görevli gözümün içine baka baka. hatta biri abarttı, showroumun içinde sür olmaz mı dedi ()

sözüm meclisten dışarı, ama bakıyorum bazen, internetteki videolara falan, çapulcu gibi adamlar, çoluk, çocuk veletler d sınıfı arabaları test ediyor.

bu işin sırrı nedir? ben de test etmek istiyorum arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 27 Aralık 2011; 15:36:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wind06

çooook farklı araçlar. neredeyse her biri ayrı bir sınıf. en basitinden super b'yi test edenin c5'i test etmesi lazım, c4 ile ne işi olur? aynı şekilde astra sedan ile ne işi olur. yalnız yeni astra classic hb almış birisi olarak astra'ya çok haksızlık yapmışsın. tam uzun yol arabası ve konforu da o kadar kötü değil aracın. tamam süspansiyonları sert ama bu da iyi bir yol tutuş olarak geri dönüyor. ayrıca fiyatı çok çok iyi. neyse onu geçtik accent blue'yu test edecem diyorsun. b sınıfı bir araç. yani bu kadar çok sınıf ve fiyat farkı olan araç yelpazesinde aradığını bulman çok zor. yeni araç almış ve bakmış birisi olarak söylüyorum bunu. çok karışık listen. ayrıca şunu da söyleyeyim, o kısacık test sürüşlerinden tam bir performans alman imkansız. ben ciddi olarak almaya kafa yorduğum araçlar için neredeyse yarım saatlik test sürüşü yaptım, 100 km/h'Nin üzerine çıkabileceğim yerlere gittim. arka koltuklara eşim oturdu ki, diz mesafesini, yol sesi durumunu, süspansiyonlarını v.s. iyice görelim...kısacası yanlış şekilde yol aldığını düşünüyorum. öncelikle ne istediğine bir karar vermelisin. yine söylüyorum superb'ye bakan adamın astra sedan ile, c4 ile en önemlisi accent blue ile işi olmaz. super b ilgini çekti ise passat bakacaksın, c5 bakacaksın, latitute bakacaksın.
    diğer taraftan bu araçlar arasında fiyat durumunu bir kenara bırakırsak alacağım araç qq veya c-max olurdu.

Evet bende arkadaşa katılıyorum. Amaç nedir, yapacağınız km daha çok uzun yolmu? Öncelikleriniz, olmazsa olmazlarınız ve hatta en önemlisi hangi segment araç bakıyorsunuz? Listenizde B segmentten D'ye hatta SUV'a kadar araç var.

Bu şekilde en başta kendinizi yıpratırsınız, işin içinden çıkamazsınız. Kolaylıklar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

bu arabaları nasıl test ediyorsunuz?

30 yaşındayım, düzgün giyimliyim, yüksek lisans mezunuyum, prezentabılım, eşimle alacakmış gibi gidiyorum, alacakmış gibi konuşuyorum. ama bir türlü servislerden test arabası alamadım. kapının önünde test aracı duruyordu, test aracı yok diyordu görevli gözümün içine baka baka. hatta biri abarttı, showroumun içinde sür olmaz mı dedi ()

sözüm meclisten dışarı, ama bakıyorum bazen, internetteki videolara falan, çapulcu gibi adamlar, çoluk, çocuk veletler d sınıfı arabaları test ediyor.

bu işin sırrı nedir? ben de test etmek istiyorum arkadaş

istanbul'da yaşayıp da test aracı vermiyorlarsa kesin tipinde bir sorun var.
    şaka bir yana istediğim her aracı test ettim, iki araç ise ayağıma kadar geldi (elentra ve jazz). iyiyce kafaya koyduğum araçları ise uzun uzun test ettim. gariptir sadece aldığım aracı test etmedim çünkü yeterince kullanmıştım o aracı daha önce.
    yakın zamanda araba alacağınızı hissettirdiğiniz anda ki bunun için sihirli kelime: bugün-yarın alacağım, satıcılar hemen bir araç ayarlıyorlar. hatta bir tanesi istediğimiz donanım ve özellikte olduğu için müşterinin servise bıraktığı bir aracı test edebileceğimi bile ima etti. tabi bunun etik olmadığını direkt söyledim. bu konuda en uyuz firma mazda'dır sanırım, mermerler zamanında da öyleydi, halen de öyle, o yüzden kapısından geçmedim bu dönem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 27 Aralık 2011; 15:57:06 >

• Onboardx Kardeş Forum beni okadar etkilemiş ki çok pahalı filan diye gidip bakmadım bile, Aslında test edip referans olarak kullanbilirdim :)

bende345 .

TriNeO ve enoktakenokta Teşekkür ederim, Ben bayinin verdiği fiyatı paylaştım. Araba bakan ve alan arkadaşlar bu ücretleri de paylaşşınlar ki böyle kazık durumları olmasın.

onder46 Faydalı olabileceğim arkadaşlar vardır umarım, ben öyle düşünmüyorum.

kaiser şoze Şimdiki arabam Civic ve LPG sorunları çıkabildiği için dizel düşündüğümden bakmadım.

TeQuiLaS , bakomat Teşekkür ederim, Forumun sizin gibi düşünen katılımcılara ihtiyacı var.

+24edition Ben öyle düşünmüyorum,Ciddi anlamda ne alacağıma karar verme testi için gittim

wind06 Hocam kusura bakma,Astra için fiyat performans denilebilir belki, Test güzergahı da önemli tabi, yol bozuktu mesela, haksızlık etmiş olabilirim,Sonuçta göreceli bir şey ve ortam şartları farklı.
    Testin ortak noktası; bütün araçlar 50-60 bin tl aralında veya bu aralığa yakın alınabilecek araçlar, Hani hep konu açılır ya forumda;”Boş D sınıfı mı Full C sınıfı mı?” gibisinden. O kararı vermeye çalışıyordum. Esas Aile işi kullanışlı bir araba bakmaya çalıştım. Bakmak istediklerim ya MPV,Crossover veya SW idi(hepside iyi birer aile arabası olabilir) ama test araçları yoktu bende ellerindeki test araçları neyse onlara bakayım bari dedim. Aslında dediğine katılıyorum,çıtayı daraltmalıyım, keşke senin kadar test şansım olsa, zaten o nedenle karar veremiyorum.

ABCdiküçgeni Zaten ne bulursam test edeyim bari deyince bu kadar karıştı, ama bu sayede firmaların ciddiyeti, bakım ücretleri, genel araç yapılarıyla ilgili izlenimlerim oldu.

h_öztuna06 Crossover lar bence SUV dan çok yükseltilmiş HB arabalar. Buralarda Civic yere alttan çok vurunca yükseklere de bir bakayım dedim. Tek D sınıfı Super B var. O da Yetinin yanında merakımdan baktığım bir araç, yosa dolusuna param yetmez.

Son olarak,benim süslü imzalarım veya rütbelerim yok.Sadece iyi niyetle, tarafsız olarak, birilerini kendi menfaatlerim çerçevesinde yönlendirmeye çalışmadan sizlerle yani daha önce faydalandığım forumdaşlarla bir şeyler paylaşmaya çalıştım. Olumlu olumsuz bütün yorumlara teşekkür ederim.

• quote:

mmxa

Hemen hemen her konuda çeşitli nedenlerden dolayı atışmalar, kavgalar, gereksiz gerginlikler oluyor.
    Nasıl futbol maçları insanların stres attıkları, grup psikolojisiyle almış oldukları değişik rollerde olduğu gibi forum ortamları da insanların özellikle biz erkeklerin (otomobil forumları) stres atma yerleri olmaktadırlar. Bu nedenlerden dolayı forumda gerginlikler çok oluyor kanımca.

Arkadaş kendi gözlemleri ve tecrübeleri doğrultusunda belki başkalarına bir faydası olur ve kendi kararsızlığını diğer arkadaşların tavsiyesi veya tecrübeleri sayesinde içerisinden daha çıkılabilir bir hal alması maksadıyla yazmış olduğu belli. Neden bu kadar olumsuz şeyler yazılıyor anlıyamıyorum.

Benim nacizane fikrim bu kadar seneçek ve segment karmaşasına son vererek adayları daha aza indirgemesidir.

Ayrıca paylaşımıznız için teşekkürler.

• Super B---->Superb
    Cruze kontrol--->Cruise Control&Hız sabitleyici

Bence Fluence gayet tok bir otomobil, dış tipi başta rahatsız ediyordu ama gitgide alışıldı, aynen megané II gibi oldu, ona da başta zor alışmıştık... Aracın açık renk tonlarındaki iç döşemesi ferah, içi donanımlı ve geniş, dış tipini de alırsanız dışarıdakiler, almazsanız siz düşünün
  • güzel bir çalışma olmuş, merakla diğer test araçlarını bekliyorum ..
  • ...
  • aman hocam,civicden eminsen; geçmişi temiz bir araçsa satma.. hele ki ABSli ies se..civicin efsane kasası odur; gerisi teferruat..
  • Ford'u ben de çok beğendim içi dışı çok hoşuma gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmxa

Onboardx Kardeş Forum beni okadar etkilemiş ki çok pahalı filan diye gidip bakmadım bile, Aslında test edip referans olarak kullanbilirdim :)

bende345 .

TriNeO ve enoktakenokta Teşekkür ederim, Ben bayinin verdiği fiyatı paylaştım. Araba bakan ve alan arkadaşlar bu ücretleri de paylaşşınlar ki böyle kazık durumları olmasın.

onder46 Faydalı olabileceğim arkadaşlar vardır umarım, ben öyle düşünmüyorum.

kaiser şoze Şimdiki arabam Civic ve LPG sorunları çıkabildiği için dizel düşündüğümden bakmadım.

TeQuiLaS , bakomat Teşekkür ederim, Forumun sizin gibi düşünen katılımcılara ihtiyacı var.

+24edition Ben öyle düşünmüyorum,Ciddi anlamda ne alacağıma karar verme testi için gittim

wind06 Hocam kusura bakma,Astra için fiyat performans denilebilir belki, Test güzergahı da önemli tabi, yol bozuktu mesela, haksızlık etmiş olabilirim,Sonuçta göreceli bir şey ve ortam şartları farklı.
    Testin ortak noktası; bütün araçlar 50-60 bin tl aralında veya bu aralığa yakın alınabilecek araçlar, Hani hep konu açılır ya forumda;”Boş D sınıfı mı Full C sınıfı mı?” gibisinden. O kararı vermeye çalışıyordum. Esas Aile işi kullanışlı bir araba bakmaya çalıştım. Bakmak istediklerim ya MPV,Crossover veya SW idi(hepside iyi birer aile arabası olabilir) ama test araçları yoktu bende ellerindeki test araçları neyse onlara bakayım bari dedim. Aslında dediğine katılıyorum,çıtayı daraltmalıyım, keşke senin kadar test şansım olsa, zaten o nedenle karar veremiyorum.

ABCdiküçgeni Zaten ne bulursam test edeyim bari deyince bu kadar karıştı, ama bu sayede firmaların ciddiyeti, bakım ücretleri, genel araç yapılarıyla ilgili izlenimlerim oldu.

h_öztuna06 Crossover lar bence SUV dan çok yükseltilmiş HB arabalar. Buralarda Civic yere alttan çok vurunca yükseklere de bir bakayım dedim. Tek D sınıfı Super B var. O da Yetinin yanında merakımdan baktığım bir araç, yosa dolusuna param yetmez.

Son olarak,benim süslü imzalarım veya rütbelerim yok.Sadece iyi niyetle, tarafsız olarak, birilerini kendi menfaatlerim çerçevesinde yönlendirmeye çalışmadan sizlerle yani daha önce faydalandığım forumdaşlarla bir şeyler paylaşmaya çalıştım. Olumlu olumsuz bütün yorumlara teşekkür ederim.
    quote:

dostum ben hiç kusura bakmam, opel babamın değil, bende alman hayranı hiç değilim. şirket aracım jetta ve ben yine de rahatlıkla vw hakkında olumsuz yorumda yaparım. ekseriyetle de olumsuz yorum yaparım, servisinden çok çektiğim için. önemli olan objektif olabilmektir. kendi aracın değil, kendi çocuğun olsa bile objektif bir şekilde hatalarını, eksi yönlerini görebilmektir. ben bu arabayı kullanıyorum, ben bu arabayı aldım diye, sırf kendi malı olduğu için en iyisi budur, bu araba harikadır demek ezikliktir.
    aslında söylediklerinde haklısın bozuk yolda kullanmışsın çünkü aracı. süspansiyonlar sert gerçekten de ama emin ol koltuklar rahatsız değil, hatta bel dayama desteği felan bile var. ayarını iyi yaparsan rahatsız etmez. yine dediğin gibi tam bir f/p aracı, b sınıfı fiyatına dolu dolu c sınıfı bir araç.
    ama önemli olan senin için en uygun araç hangisi. biz aldık, sıramızı savdık.
    senin beklentilerin, kullanım alanın farklıdır mutlaka. kendin için doğru tercihi yapmak önemli. dediğim gibi listeyi daraltmalısın ve diğer araçlara zaman ve efor sarfetmemelisin. ancak bu şekilde doğru aracı bulacağına inanıyorum. hatta son yazdıklarından c-max tarzı araçlar senin için daha uygun bir araç gibime geliyor. eğer fiyat açısından da sana hitap ediyorsa c-max, 5008, scenic tarzı araçlara bakmanızı tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 27 Aralık 2011; 21:28:00 >

• Bagaj ve yumuşak süspansiyon için latitude'u da test edin bence. Ya da yakında malibu gelebilir. Onu da bekleyebilirsiniz. Ama dizeli 2bin motor olabilir cruze gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmxa

Arkadaşlar hafta sonu tam 10 arabayı 5 saat gibi bir sürede test ettim,(Volvo V50-VolvoS40-Opel astra sedan- Citroen C4 Start-stop MCP- Ford C Max - Renault Fluence EDC – Nissan Qashqai -Skoda Super B-Yeti)
    İşte kısaca izlenimlerim,

Test ettiğim arabalar içinde en sert gelen ve yeterince konforlu bulmadığım astra sedan oldu.
    C-max –Qashqai ve Yeti oturma pozisyonları sebebiyle birbirine yakın geldi, ama yinede en rahat sürüşü olan C-max ve Yeti ilk sırayı paylaşırken, 3. Qashqai oldu bana göre(koltukları rahatsız geldi ve yolu çok hissettim). Sınıflarının farklı olduğunu biliyorum ancak yinede araç sürerken oturma pozisyonu önemli bence.
    Test ettiğim 3 otomatik şanzımandan bence 1-EDC 2-DSG 3-MCP(1. ve 2. vites sarsıntılı)
    Yeti 1.2 ile uyumu çok güzel hoşuma gittiğini belirteyim,Ama otomatik şanzıman arızalarından korkuyorum.Birde 1.6 dizeli gelse diyordum ama bagajı da çok küçük müş.
    Sedan araçlar daha konforlu olmakla beraber(astra sedanı bu sözümden ayrı tutuyorum) Super B en iyisiydi ama S40 Fluence(tipsiz) ve C4 (başarılı bir araç olmuş) ile çok ta büyük farkları yok bence. (donanım ve Sınıf olarak bakmadan söylersem)
    Not: Keşke hepsini aynı yolda test edebilseydim yol da çok fark ediyor.
    Test etmek isteyip de test edemediklerim Scenic , Megan ST, Mazda 3 ve Hyundai Accent blue.
    Şunu söylemeliyim bir kere Mazda bu kafayla giderse yakında bu ülkeden çekilir. Satıcıya dizel Mazda 3 testi soruyorum, yok diyor. Benzinli diyorum ,otomatiği vardı yeni sattık diyor. Mazda 3 dizel gelir mi test için diyorum, yok Mazda bize dizel vermeyecek o hakkımızı aldık patrona tahsis ettik diyor.İndirim diyorum 1 kuruş bile yok ama Cruze kontrol ve park sensörü hediye diyor.
    Hyundai de araba satmaya niyeti yok, akşam hava karardı bu saatte tehlikeli olur test ettiremeyiz dediler.
    Scenicte herhalde hiçbir yerde yoktur test aracı, Alacaksan galerinin içinden çıkaralım bir kullan diyorlar.
    Birde bakımlarını sordum
    V50-S40 10bin km 1 yıl 450-500 tl tutarmış
    C4 1 yıl 15bin 300-350
    c-max 1 yıl 15000 250-350
    fluence 1 yıl 20000 350
    qashqai 1yıl 10000 350-400
    superB 1yıl 650-700
    Yeti 1 yıl 15000 450-500 benzinli olmasına rağmen böyle.
    Mazda 6 ay 10000 ilk 4 bakım ücretsizmiş 31 aralığa kadar alırsam.

Neyse kafam karma karışık oldu,Sanırım beni en çok zorlayan şimdiki aracımın rahat sürüşü. 2000 Honda Civic sedan 1.6 ies. Nedense çoğundan bu hazzı alamadım, özellikle vites geçişleri, kullanılan malzeme filan bence çoğunda kötü. Acaba hiç değiştirmesem mi?
    3 kişilik bir aileyiz, geniş bagaj seviyorum(hiç geniş bagajım olmadı ama)
    50-60 bin aralığında uzun yıllar kullanabileceğim dizel manuel bir araç istiyorum,

Yeni gözdem belki ford focus SW olabilir yakışıklı araç olmuş,
    Ama fiyatlar beni kara kara düşündürüyor, Bu arada c-max ısıtmalı ön cam nedeniyle almaktan vaz geçmek üzere olduğum bir araç, konu açtım çok rahatsız olan var mı diye pek cevap gelmedi. Sizce ben hangi aracı almalıyım. Bu arada sizlerle paylaşmak ve foruma biraz da olsa gerçek kullanıcı gözüyle katkım olsun diye yazdım bunları.
    Haydi iyi forumlar…

bir de peugeot 5008 e-hdi auto 6r yi test edebilirsin,dikkat et ama test sonunda araçtan inmek istemeyebilirsin

5008 le hayat çok rahat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerka48 -- 28 Aralık 2011; 18:43:17 >

• bakım masrafları ile paylaşım yappmanız çok güzel olmuş teşekkürler.
  • Hocam paylaşım çok güzel boşver arkadaşları.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.