Şimdi Ara

Bir günde tam 10 araba test ettim.İşte izlenimlerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hafta sonu tam 10 arabayı 5 saat gibi bir sürede test ettim,(Volvo V50-VolvoS40-Opel astra sedan- Citroen C4 Start-stop MCP- Ford C Max - Renault Fluence EDC – Nissan Qashqai -Skoda Super B-Yeti)
    İşte kısaca izlenimlerim,

Test ettiğim arabalar içinde en sert gelen ve yeterince konforlu bulmadığım astra sedan oldu.
    C-max –Qashqai ve Yeti oturma pozisyonları sebebiyle birbirine yakın geldi, ama yinede en rahat sürüşü olan C-max ve Yeti ilk sırayı paylaşırken, 3. Qashqai oldu bana göre(koltukları rahatsız geldi ve yolu çok hissettim). Sınıflarının farklı olduğunu biliyorum ancak yinede araç sürerken oturma pozisyonu önemli bence.
    Test ettiğim 3 otomatik şanzımandan bence 1-EDC 2-DSG 3-MCP(1. ve 2. vites sarsıntılı)
    Yeti 1.2 ile uyumu çok güzel hoşuma gittiğini belirteyim,Ama otomatik şanzıman arızalarından korkuyorum.Birde 1.6 dizeli gelse diyordum ama bagajı da çok küçük müş.
    Sedan araçlar daha konforlu olmakla beraber(astra sedanı bu sözümden ayrı tutuyorum) Super B en iyisiydi ama S40 Fluence(tipsiz) ve C4 (başarılı bir araç olmuş) ile çok ta büyük farkları yok bence. (donanım ve Sınıf olarak bakmadan söylersem)
    Not: Keşke hepsini aynı yolda test edebilseydim yol da çok fark ediyor.
    Test etmek isteyip de test edemediklerim Scenic , Megan ST, Mazda 3 ve Hyundai Accent blue.
    Şunu söylemeliyim bir kere Mazda bu kafayla giderse yakında bu ülkeden çekilir. Satıcıya dizel Mazda 3 testi soruyorum, yok diyor. Benzinli diyorum ,otomatiği vardı yeni sattık diyor. Mazda 3 dizel gelir mi test için diyorum, yok Mazda bize dizel vermeyecek o hakkımızı aldık patrona tahsis ettik diyor.İndirim diyorum 1 kuruş bile yok ama Cruze kontrol ve park sensörü hediye diyor.
    Hyundai de araba satmaya niyeti yok, akşam hava karardı bu saatte tehlikeli olur test ettiremeyiz dediler.
    Scenicte herhalde hiçbir yerde yoktur test aracı, Alacaksan galerinin içinden çıkaralım bir kullan diyorlar.
    Birde bakımlarını sordum
    V50-S40 10bin km 1 yıl 450-500 tl tutarmış
    C4 1 yıl 15bin 300-350
    c-max 1 yıl 15000 250-350
    fluence 1 yıl 20000 350
    qashqai 1yıl 10000 350-400
    superB 1yıl 650-700
    Yeti 1 yıl 15000 450-500 benzinli olmasına rağmen böyle.
    Mazda 6 ay 10000 ilk 4 bakım ücretsizmiş 31 aralığa kadar alırsam.

Neyse kafam karma karışık oldu,Sanırım beni en çok zorlayan şimdiki aracımın rahat sürüşü. 2000 Honda Civic sedan 1.6 ies. Nedense çoğundan bu hazzı alamadım, özellikle vites geçişleri, kullanılan malzeme filan bence çoğunda kötü. Acaba hiç değiştirmesem mi?
    3 kişilik bir aileyiz, geniş bagaj seviyorum(hiç geniş bagajım olmadı ama)
    50-60 bin aralığında uzun yıllar kullanabileceğim dizel manuel bir araç istiyorum,

Yeni gözdem belki ford focus SW olabilir yakışıklı araç olmuş,
    Ama fiyatlar beni kara kara düşündürüyor, Bu arada c-max ısıtmalı ön cam nedeniyle almaktan vaz geçmek üzere olduğum bir araç, konu açtım çok rahatsız olan var mı diye pek cevap gelmedi. Sizce ben hangi aracı almalıyım. Bu arada sizlerle paylaşmak ve foruma biraz da olsa gerçek kullanıcı gözüyle katkım olsun diye yazdım bunları.
    Haydi iyi forumlar…

• Superb bakımı bayağı pahalıymış gerçi verdiğin bakım parasının hakkını cıkaran bir araç Superb 1.4 TSI motorumu test ettiniz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DouKaN_38

Superb bakımı bayağı pahalıymış gerçi verdiğin bakım parasının hakkını cıkaran bir araç Superb 1.4 TSI motorumu test ettiniz acaba ?

Yok hayır. 1.6 TDI. Bakım parasını bence çok abartmışlar. Değiştirdikleri ne ki, fazladan 5 kilo yağ mı koyuyorlar arabaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmxa

quote:

Superb bakımı bayağı pahalıymış gerçi verdiğin bakım parasının hakkını cıkaran bir araç Superb 1.4 TSI motorumu test ettiniz acaba ?

Yok hayır. 1.6 TDI. Bakım parasını bence çok abartmışlar. Değiştirdikleri ne ki, fazladan 5 kilo yağ mı koyuyorlar arabaya

Alıntıları Göster
    evet haklısın uzun yol yapan kişiler için bence superb zararlı bi araç Demekki 2.0 TDI olsa dahada durum vahim. 2.0TSI 200 hp var ama ben türkiyede görmedim hiç 1.8 160 1.4 tsı cok

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    10 araba 10 satır zor etmiş ilk defa böyle birşey görüyorum forumda zamanına yazık olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

10 araba 10 satır zor etmiş ilk defa böyle birşey görüyorum forumda zamanına yazık olmuş.

Alıntıları Göster
    benim anlamadığım c-maxde ısıtmalı ön cam var diye vazgeçmeniz ? neden vazgeçtinizki. kışın o buzu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz. özel bir sebebi yoksa sorabilirmiyim.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bu araçlar arasında c-max derdim ama tercihiniz zor. Dediğiniz fiyata eskiden d sınıfı araç alınıyordu şimdi c sınıfı full bir araç zor alınıyor.....

Bu arada test sürüş yazınız için teşekkürler ama daha detaylı tek tek yazsaydınız ve fotograf ekleseydiniz mükemmel olurdu......

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

hepsi için uzun uzun yazardım,(Örnek C-max kadran üzerindeki plastiğin dandikliği gibi), ama daha önce bir çok arkadaş bunları yazdı zaten, yok şunun tipini beğenmiyorum, yok malzeme kalitesi, o araba şu donanım filan.Hepsi için ayrı ayrı fiyat ta aldım mesala.
    Siz araba alacak bir seyyahın gözünden 1 günlük macerada dikkati çeken yerleri okudunuz sadece. Paylaşayım dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

benim anlamadığım c-maxde ısıtmalı ön cam var diye vazgeçmeniz ? neden vazgeçtinizki. kışın o buzu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz. özel bir sebebi yoksa sorabilirmiyim.

Batı da yaşıyorum, bugün cam ilk defa buz tutmuş, biraz sıcak su yaptım açıldı, tabi cam çatlar diye tırsmadım değil Ama yılda en fazla 10-15 defa kullanırım o donanımı, ne bileyim rahatsız olurum gibi geldi, Birde yazın cam tavan nedeniyle iç sıcaklığını sorayım size, bizim buralar kaynıyor da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Bu araçlar arasında c-max derdim ama tercihiniz zor. Dediğiniz fiyata eskiden d sınıfı araç alınıyordu şimdi c sınıfı full bir araç zor alınıyor.....

Bu arada test sürüş yazınız için teşekkürler ama daha detaylı tek tek yazsaydınız ve fotograf ekleseydiniz mükemmel olurdu......

Keşke büyük bir şehirde yaşıyor olsaydım.Biraz ücra bir yerde yaşıyorum ve bu test gezisi içn 1 günlüğüne135 git 135 gel 270 km yol kat ettim. Çok zamanım yoktu ve çok araba vardı aklımda,Hatta hepsi bitmedi
    O nedenle foto çekemedim, şimdi de tek tek yazmak yerine bence önemli yerlerine değineyim dedim...

• quote:

quote:

Batı da yaşıyorum, bugün cam ilk defa buz tutmuş, biraz sıcak su yaptım açıldı, tabi cam çatlar diye tırsmadım değil Ama yılda en fazla 10-15 defa kullanırım o donanımı, ne bileyim rahatsız olurum gibi geldi, Birde yazın cam tavan nedeniyle iç sıcaklığını sorayım size, bizim buralar kaynıyor da.

açıkcası donanım extra olarak alınmıyorsa neden rahatsız olasınızki.varsın dursun öyle. lazım oldumu kullanırsınız
    cam tavan hakkında bilemiyeceğim. ben eskişehirde olduğum için ve cam tavanlı araba kullanmadım

ekleme;yanlış yazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 26 Aralık 2011; 21:39:50 >

• quote:

quote:

quote:

açıkcası donanım extra olarak alınmıyorsa neden rahatsız olasınızki.varsın dursun öyle. lazım oldumu kullanırsınız
    cam tavan hakkında bilemiyeceğim. ben eskişehirde olduğum için ve cam tavanlı araba kullanmadım

ekleme;yanlış yazım

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar şu ön cam rezistansı olayında bir yardımcı olsanız, Acaba çok aydınlık zamanlarda dikkati çekiyor mu, keşke almasaydık diyen oldu mu, bir de kırılırsa fiyat 3-4 kat fazla galiba...
    yeni konu açmayayım dedim, İkinci sorum Ford focus SW inceleyen oldu mu? ben bulamadım ve merak ediyorum.

• quote:

Arkadaşlar şu ön cam rezistansı olayında bir yardımcı olsanız, Acaba çok aydınlık zamanlarda dikkati çekiyor mu, keşke almasaydık diyen oldu mu, bir de kırılırsa fiyat 3-4 kat fazla galiba...
    yeni konu açmayayım dedim, İkinci sorum Ford focus SW inceleyen oldu mu? ben bulamadım ve merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    kardeş bence passat al bunları ele derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

kardeş bence passat al bunları ele derim.

Alıntıları Göster
    Skoda bakım paralarında bayi iyi kazık atıyor demek ki müşterilerine..

Superb, 400, Yeti ise 300 tl Konya'da ilk bakım ücreti.. Ki buradaki serviste pek sevilmeyen ve kazıkçı bilinen bir servis.. Ayrıca yılda 2 kez yapılan indirime denk gelirse %20 daha düşüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriNeO

Skoda bakım paralarında bayi iyi kazık atıyor demek ki müşterilerine..

Superb, 400, Yeti ise 300 tl Konya'da ilk bakım ücreti.. Ki buradaki serviste pek sevilmeyen ve kazıkçı bilinen bir servis.. Ayrıca yılda 2 kez yapılan indirime denk gelirse %20 daha düşüyor..

Alıntıları Göster
    Superb donanım ve sınıf olayını bir tarafa atsanız bile aynı kefeye konulmaz diye düşünüyorum diğer söylediğiniz araçlarla..
    Bir de bakım fiyatlarını nereden ve kimden aldınız hakikaten çok merak ettim.. Triger falan mı değiştiriyormuş orası her 15.000km. bakımında.. Yıllık periyodik bakım fiyatı Ankara'da yetkili servislerde 330-TL'dir.. Servisle az çok muhabbetiniz varsa bu fiyatı biraz daha aşağı çekebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Superb donanım ve sınıf olayını bir tarafa atsanız bile aynı kefeye konulmaz diye düşünüyorum diğer söylediğiniz araçlarla..
    Bir de bakım fiyatlarını nereden ve kimden aldınız hakikaten çok merak ettim.. Triger falan mı değiştiriyormuş orası her 15.000km. bakımında.. Yıllık periyodik bakım fiyatı Ankara'da yetkili servislerde 330-TL'dir.. Servisle az çok muhabbetiniz varsa bu fiyatı biraz daha aşağı çekebilirsiniz..

Alıntıları Göster
    10 test demişsin ama 1 gram fayda getirecek bir yorum, görüş, analiz görmek mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: onder46

10 test demişsin ama 1 gram fayda getirecek bir yorum, görüş, analiz görmek mümkün değil.

Alıntıları Göster
    evet bencede biraz daha detaylandır da bizde faydalanalım madem test etmişsin.

yeni civic e neden bakmadın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Alıntıları Göster
    Adam gitmiş 10 farklı araçla test sürüşü yapmış, hepsinden fiyat almış, pazarlık etmiş, bakım maliyetlerini sormuş. Ve sonunda gelmiş buraya paylaşmış.
    Bazıları da otomotiv duayeni, teknik bilgi küpü gibi eleştirmiş arkadaşı yok efendim 10 satırda 10 araba anlatılmış, olumlu bir paylaşım yok falan diye..

Yapılan 1 test sürüşünü, uzun uzadıya herkesin bildiği şeyleri kelimelere dökünce makbul oluyor gözünüzde herhalde. Burada bişey paylaşmak isteyen insanlar, sizin kadar engin bilgi birikimine sahip, akıcı bir dille bilgilerini aktarabilen üstün zekalı olmak zorunda değil..

Konunun ve başlığın benimle bir alakası yok farkındayım ama, siz niye kendinizde herkesi eleştirme zorunluluğu hissediyorsunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ChemtraiLs

Adam gitmiş 10 farklı araçla test sürüşü yapmış, hepsinden fiyat almış, pazarlık etmiş, bakım maliyetlerini sormuş. Ve sonunda gelmiş buraya paylaşmış.
    Bazıları da otomotiv duayeni, teknik bilgi küpü gibi eleştirmiş arkadaşı yok efendim 10 satırda 10 araba anlatılmış, olumlu bir paylaşım yok falan diye..

Yapılan 1 test sürüşünü, uzun uzadıya herkesin bildiği şeyleri kelimelere dökünce makbul oluyor gözünüzde herhalde. Burada bişey paylaşmak isteyen insanlar, sizin kadar engin bilgi birikimine sahip, akıcı bir dille bilgilerini aktarabilen üstün zekalı olmak zorunda değil..

Konunun ve başlığın benimle bir alakası yok farkındayım ama, siz niye kendinizde herkesi eleştirme zorunluluğu hissediyorsunuz..

Alıntıları Göster
    Aynı motoru kullanan Volvo'nun ne farkı varmış ki C-Max ve C4 den 10 000 de bir bakım var ve daha pahalı fiyat olarak?
    İsveç çeliğine su mu veriyorlarmış?

• sen araclari test etmemissin egonu tatmin etmissin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.