Şimdi Ara

Bir Hayalim Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amatör bir kodlamacı,profesyonel bir Android kullanıcısı ve takipçisiyim.

Hedefim ilk Türk telefonunu yapmak,tamamen kendi çabalarımla ve arayarak destek bularak hedefimi gerçekleştirme amacındayım.

Dalga geçecekler olabilir ama önüm açık,önümde kısa lise ve uzun üniversite yılları var.Kendimi geliştirebilirim.

Her türlü yorum , bilgilendirme ve önerilerinizi bekliyorum.

Bir tek kasa olayını nasıl çözeceğim hususunda tereddütlerim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hemşire terliğinden yap kasayı ama samsungla davalık olabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3D7457E55 -- 1 Temmuz 2014; 20:40:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dancdevil

Hemşire terliğinden yap kasayı ama samsungla davalık olabilirsin

Ağlancak halimize güleceğimiz bir mesaj olmuş,teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız değil'sin ben'de liseyi yeni bitirmiş biri olarak.
    bir telefon yapmayı düşündüm.

evet kasayı nası yapabilirsin.
    demir ve aliminyum fabrikasından mesela bir çivi nasıl yapılıyor (kalıbı ile) kalıbını bastırarak kasayı yaptırabilirsin.

fakat cok yanlış yerler'de takılmıssın.

eğer bir telefon yapacak isen.
    öncelikle bu telefona bir yazılım android 4.2 ve üzeri lazım kendin kodlaman lazım

sonra ekran boyutu özellikler telefona ekliceğin extra'lar

ama sana söyle diyim kendi telefonu nu yapmaktaki amacın lise'de mesela ki hep değişik tellerle ilgi çekmişimdir.
    herkes iyi kötü bi tel kullanırken benim telefonum bana özel olsun istersen.

http://www.chinavasion.com/china/wholesale/Android_Phones/

Burdan güzel markasız bir telefon seç.
    sonra mesela kasasını sök arka kapağı alinimyum yaptır.
    imkanın arsa yan plastiğini altın kaplama aliminyum yaptır (cok harika durur)
    telefonu iyice içini sök mesela dokunmatik tuşlar varya alt'larında beyaz led' vardır ekran acıkken yanan bunları sök ve kırmızı led tak baska renk led tak
    hatta abart renkli led tak ?

hayal gücü sınırsızdır.
    sonra gelelim yazılıma.

öncelikle telefonun yazılımını bulursun illaki yada cwm ile yedek gibi birşey alırsın.
    system dosyasının içersindeki build.prop dosyasını kendine göre düzenle işlemci ive özel ayarları bozmadan mesela marka model ekran zellikleri herşey seri numara değişir buradan.

sonra launcher mesela launcher2.apk gibi isimler olur sen özel bir launcher bul ben samsung s5 beta 1 launcher kullanıyorum ki harika bunu ekle sistem dosyasına sil kendi ana launcherini her yerini dğeiştir acılış animasyonunu yap bunu arastır cok basit acılıs animasyonu kendine özel bir telefon yapmıs olursun

sonra 150 tl ye birde saat getirttir aliexpress'ten bluetoot bağlantılı al sana kimsede olmayan ve olmayacak bir telefon.

çok şey istmemiyorsun bin tl den daha az bütçe ile bunu yaparsın.
    biraz uğraş biraz araştırma ay sonu elime para kalmıyor 4-5 ay böyle devam edicek yoksa bende senin yapmak istediğini coktan yapmıstım
    fakat Meizu mx 3 kullanıcı olarak kendimi tek görüyorum bulundugum yerler'de :)

olurda dediklerimi yapmak istersen her konuda yardımcı olabilirim hepsinde profesyonelim fakat kalıp yaptırıcak şeylerde malesef çevrem yok yazılım kısmı ile ilgili yardımcı olurum telefon geçirmeninse bir yolunu bulmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: OLIVERA

yalnız değil'sin ben'de liseyi yeni bitirmiş biri olarak.

demir ve aliminyum fabrikasından mesela bir çivi nasıl yapılıyor (kalıbı ile) kalıbını bastırarak kasayı yaptırabilirsin.

öncelikle bu telefona bir yazılım android 4.2 ve üzeri lazım kendin kodlaman lazım

ama sana söyle diyim kendi telefonu nu yapmaktaki amacın lise'de mesela ki hep değişik tellerle ilgi çekmişimdir.

telefonu iyice içini sök mesela dokunmatik tuşlar varya alt'larında beyaz led' vardır ekran acıkken yanan bunları sök ve kırmızı led tak baska renk led tak

hayal gücü sınırsızdır.
    sonra gelelim yazılıma.

öncelikle telefonun yazılımını bulursun illaki yada cwm ile yedek gibi birşey alırsın.
    system dosyasının içersindeki build.prop dosyasını kendine göre düzenle işlemci ive özel ayarları bozmadan mesela marka model ekran zellikleri herşey seri numara değişir buradan.

sonra launcher mesela launcher2.apk gibi isimler olur sen özel bir launcher bul ben samsung s5 beta 1 launcher kullanıyorum ki harika bunu ekle sistem dosyasına sil kendi ana launcherini her yerini dğeiştir acılış animasyonunu yap bunu arastır cok basit acılıs animasyonu kendine özel bir telefon yapmıs olursun

sonra 150 tl ye birde saat getirttir aliexpress'ten bluetoot bağlantılı al sana kimsede olmayan ve olmayacak bir telefon.

biraz uğraş biraz araştırma ay sonu elime para kalmıyor 4-5 ay böyle devam edicek yoksa bende senin yapmak istediğini coktan yapmıstım

olurda dediklerimi yapmak istersen her konuda yardımcı olabilirim hepsinde profesyonelim fakat kalıp yaptırıcak şeylerde malesef çevrem yok yazılım kısmı ile ilgili yardımcı olurum telefon geçirmeninse bir yolunu bulmalısın.

Hocam düşüncelerime derman olmuşsunuz.

• Çevremizde gördüğümüz her yenilik, her ürün ve her teknoloji bir zamanlar birilerinin hayalleriydi.Bugün ise gerçek....
  • Aynısını ben de düşündüm fakat realist olmak gerekirse imkansız üzgünüm

• Günümüz ekonomisinin geldiği noktada bireysel olarak teknolojik bir ürün üretip satabilmek, yerel anlamda bile başarılı olabilmek mümkün değil. O dönem Sir Clive Sinclair gibi mühendislerin dönemiydi ve çoktan kapandı.

Ancak iyi bir mühendislik fakültesinde okuyup, okul sonrası kendini geliştirirsen teknoloji üreten globalar bir firmada iyi bir iş bulup teknolojinin gelişimine katkıda bulunabilirsin.

Öyle kasayı ben yapayım, tasarımı ben ben yapayım, satacağım piyasayı kendim bulayım gibi bir şey söz konusu olamaz. Kendi çapında bir telefon üretsen bile prototipten öteye geçemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 1 Temmuz 2014; 21:58:49 >
  • Arkadas ureteyim satayim demiyor uretiyim yapiyim hersey bana ozel olsun sadece bende olsun diyor.

• Amacım Türk bilişim ve teknoliji sayesinin misyonunu değiştirmek elin adamı 5" şey 2000 alıyor biz tv yapıyoruz 800 alıyoruz.

Prototipini yapabilirsem bir firmanın sponsorluğu ile seri üretime geçebilirim çok zor biliyorum.Ram i alıcam işlemci kasa bağlantılar ama önümde uzun bir eğitim hayatı var neden olmasın?

• Bu konuyu çok araştırdım takip basit birşey olsa yeter yeter ki ben yapayım

• Oncelikle liseyi bitirip guzel bir universitede elektronik muhendisligi yazilim muhendisligi vb bolumleri bitir,destek olarakta yüksek lisansini yap o evrelerde ogrenecegin isin asli,detayi vb gibi alanlara hakim olunca zaten konuyu actigina gulersin,dalga gecmek icinde yazmıyorum isin asli bu,ultra zeki sansli ve cevren genisse maddi gucun varsa global oyuncularda iyi bir pozisyonda ise girersin o kadaf cunku tek basina degil sen 20 tane muhendis bile telefon yapamaz bunun cok cok uzun evreleri kriterleri var.dedigim sartlari saglar yada iyi tahsil yaparsan gen.mobile gibi global bzda 25.sinif bir firmada guzel bir maaşın olur,bak zaten onlar da aylardir 4.4 stabiizasyonu başaramıyor.neyse aslinda hem cok kisa yazdim olayi hemde uzun yazdim yazilmasi gerekenden,maalesef ama maalesef katilsanda katilmasanda karsi ciksanda onaylasanda durum uc asgi bes yukari bu kardesim.

• quote:

Orijinalden alıntı: monstershawn

Bu konuyu çok araştırdım takip basit birşey olsa yeter yeter ki ben yapayım

Basit olduğunu sanmıyorum ama 6-7 yıllık bir uğraş sonucu olucak gibi duruyor.

• quote:

yalnız değil'sin ben'de liseyi yeni bitirmiş biri olarak.

hayal gücü sınırsızdır.
    sonra gelelim yazılıma.

Şu sitenin mantığını anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayram Şekeri

quote:

Motorolanın lego telefonu çıkacaktı bir ara kasa filan hazır ama isteğimize göre parça yerleştiriyorduk

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bayram Şekeri

quote:

Motorolanın lego telefonu çıkacaktı bir ara kasa filan hazır ama isteğimize göre parça yerleştiriyorduk

Hatırlar gibi oldum.

• Düşünmek,düşünememekten daha iyidir. Önce eğitimini al neden olmasın. Birileri çıkıp bu kötü gidişata dur demeli.

• Ne diyelim hayırlısı olsun

• Hocam eğitim önemli,eğitimi halledelim.İlerleyen dönemlerde neden olmasın?

• quote:

neden olmasın diye bir şey yok buraya yorum yapanda alınmasızlar ama özellikle olmaz yapamazsın diyenler.
    sizler belirli maaşı alan 365 günün her dakikasını bir sonraki günüyle aynı yaşayan kısaca'sı trene bakan insanlarsınız.

çine gidersen ve ingilizceni iyi geliştirirsen çinde 5 bin dolara kalıp bastırırsın hemde telefonun a'dan z ye tüm kalıbını.
    sonra malzeme yani telefon kac inc olcak ramı ne olcak işlemcisi ne olcak bunları'da belirledik'ten sonra birde yazılımcı yerlerle konusup belirli bir miktara telefonunuza ait yazılımı hallettiriceksiniz

tabi elinizde ne kadar para olursa o kadar cok telefon yaptırabilir türkiye'ye getirirsiniz.

kısaca'sı çinde ürettirir türkiye'ye getirtirsiniz. belirli bir ücret öder yasal olarak satıs bile yapabilirsin.

günde milyonlarca telefon üretiliyor yüzlerce site on binlerce telefon var sizler 2 bin tl verip almaya hazırsınız.
    zaten 2 bin tl bir telefona veren akıldan telefon yapmasını beklemiyorumda.

sen bu işte ciddi isen herşeyi yaparsın dünyanın en dandik markası general mobile bile 600 tl ye garantili discoveri türkiye'de patlama yaptı be
    telefonun çinden cıkış fiyatı 48 dolar .s
    100 tl ya 20 tl civarı telefon bası vergisi vs. derken en baba 250 tl lik cihazı size 600 tl ya kakaladılar be hala kalkmıs yapamazsınız.

araştır çalıs biriktir planlı ve zekide hacamalar yap bunu yapmak zor değil sende bir telefon firmasının sahibi olabilir hatta işini severek yapar insanların beklentilerini karşılayan ve en ucuz olacak bir telefonu üretecek milyon dolarlar kazanabilirsin kazmaları takma sen

Hocam sizin gibi insanlar olduğu için çok sevinçliyim.

Önümde lise üniversite yüksek lisans yılları var.
    Kodlamamı ve dilimi geliştirmek istiyorum,telefon ön planda olmak zorunda bile değil kendimi önce bilgisayarda kodlamada geliştirmem lazım zaten.Apple'da aslında pc ci.

Şimdi sizce hangi mesleği seçmeliyim,bundan 10 yıl sonra para kazanbileceğim bir iş olmalı,birde sıfırdan bu işe nasıl başlarım?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.