Şimdi Ara

Bir Hayalim Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En cok para internet isinde ve telefonda suanda

Ornegin kodlamayi iyi ogrenirsen mesela whatsapp milyondolarlara satin alindi snapchat 3m dolar verdi facebook ama kabul etmediler adamin biri ios da fps kaybi olmadan hizli foto cekme programi yapti 1 m dolara apple aldi sende boyle bir uygulama yapar basarilir olursan masrafsiz para kazanirsin cok az bir sermaye ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bir heves değil kararlıysa verebildiğim kadar destek verebilirim

• OLIVERA O kullanıcısına yanıt
    Ne okuduğunu anlıyorsun, ne ekonomiden, ne teknolojiden ne küresel piyasalardan. Bir de utanmadan insanlara hakaret ediyorsun. Haddini bil, ağzını bozma.

Konuyu açan genç arkadaş, ilk Türk telefonunu yapan kişi olmak istediğini söylemiş ilk mesajda. Yoksa senin bu dediklerini dünya çapında yüzlerce firma yapıyor. Türkiye'de ise Trident, GM, Dark vs gibi firmalarda yıllardır bu patates baskı telefon işiyle uğraşıyor.

Bunları zaten yeterli sermayesi olan biraz uyanık bir girişimci her zaman yapıyor. Kimse bunları yapıp da iyi paralar kazanamaz demedi.

Doğru düzgün hiçbir ar-ge çabasına girmeden başka ülkede telefon ürettirip üstüne marka bastırıp satmak ne zamandır Türk telefonu üretmek oldu.

iPhone, Samsung vs gibi firmalarda Çin'de üretiliyor gibi bir argümanla gelme. O marka cihazların çoğu işlemci mimarisinden tut, yazılımsal özelliklerine, fiziksel tasarımına, devre şemalarına kadar o firmaların yüzlerce mühendisten, onlarca farklı departmandan oluşan ar-ge ekipleri tarafından geliştiriliyor.

Beğenmediğimiz o adi telefonları üreten Çin firmaları bile yüzlerce mühendis, tasarımcı, yazılımcıdan oluşan departmanlar oluşturuyor.

Son olarak seni moderasyona ihbar ettim ve banladım. Bu forumda aynı uslupla yazmaya devam edersen, aynı nikle uzun süre barınamazsın haberin olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Ne okuduğunu anlıyorsun, ne ekonomiden, ne teknolojiden ne küresel piyasalardan. Bir de utanmadan insanlara hakaret ediyorsun. Haddini bil, ağzını bozma.

Konuyu açan genç arkadaş, ilk Türk telefonunu yapan kişi olmak istediğini söylemiş ilk mesajda. Yoksa senin bu dediklerini dünya çapında yüzlerce firma yapıyor. Türkiye'de ise Trident, GM, Dark vs gibi firmalarda yıllardır bu patates baskı telefon işiyle uğraşıyor.

Bunları zaten yeterli sermayesi olan biraz uyanık bir girişimci her zaman yapıyor. Kimse bunları yapıp da iyi paralar kazanamaz demedi.

Doğru düzgün hiçbir ar-ge çabasına girmeden başka ülkede telefon ürettirip üstüne marka bastırıp satmak ne zamandır Türk telefonu üretmek oldu.

iPhone, Samsung vs gibi firmalarda Çin'de üretiliyor gibi bir argümanla gelme. O marka cihazların çoğu işlemci mimarisinden tut, yazılımsal özelliklerine, fiziksel tasarımına, devre şemalarına kadar o firmaların yüzlerce mühendisten, onlarca farklı departmandan oluşan ar-ge ekipleri tarafından geliştiriliyor.

Beğenmediğimiz o adi telefonları üreten Çin firmaları bile yüzlerce mühendis, tasarımcı, yazılımcıdan oluşan departmanlar oluşturuyor.

Son olarak seni moderasyona ihbar ettim ve banladım. Bu forumda aynı uslupla yazmaya devam edersen, aynı nikle uzun süre barınamazsın haberin olsun.

cok ağır gelmiş belli ki :D

bak şimdi o çok beğenmeziğimiz adi telefon firmeleri yüzlerce mühendis tasarımcı yazılımcı ve departman demiş :D
    samsung'dan lg'den bahsetmiş

samsung dediğin telefonu cıkarıyor cıkarırken yazılım yayınlıyor en fazla 2-3 sürüm yükseltiyor sonra bir bakmıssın ki telefon zaten cok geri'de kalmıs.

suanda samsung s5'in fabrika çıkış fiyatı 221 gibi bir dolar olması gerekiyor yani 440 tl hadi geldi etti kayıt 600 tl sen s5 gibi özelliklerde bir telefon yaptır.
    2 bin değil'de bin tl ye koy bak nasıl gidiyor nası memnunlar birde işini adam gibi yap ve garantisini sağlam yap kaçacak yer arama tutulursun.

general mobile discover kac mühendis varmıs kac sürüm yayınlanmıs sanki 2 mi 3 mü ?
    ama 50 ye yakın costum rom' vardır.

sen bişeyi başar gerisi zaten gelir her rom portlanır senin telefonuna özel belliki orta dereceli maaşı olan bişi bildiğini sanan basit birisi gibisin.
    doğruları söylediğim sürece banlansam'da umursamam arkadas bir yazı yazmıs bende cevap yazdım saçma cevaplara gereken cevabı yazdım ve konu sahibi yazdıklarımdan bi hayli memnun ve mutlu sana ne oluyor ki ben forumda sürekli yorum yapan tartısan biri değilim mesaj sayım'dan'da anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Hocam o Çinden getirme işini kendimi geliştirmmek için yapabilirim,zaten asıl proje o değil.

Diğer hocam içinde daha hocam çok erken bu az dilimi geliştiricem ve kodlamamı iyileştiriceğim ama destek alabileceğim insanlar olduğunu görmek iyi.Yinede destekde bulunmak isterseniz dinlemek isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Beni bu konudanda takip edebilirsiniz
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94038502&p=1#94039241

• Güncel

• telefonun neyini yapacan, çipset ve bileşenlerini tasarlaman mumkun degil. tasarlasan bile uretmen mumkun degil.bu alet için özgün ve stabil bir işletim sistemi geliştirmen mümkün değil.

en iyi yapabilecegin sey bir kasa tasarlayip onu urettirmek olabilir, cipseti hazir alip takarsin,2. el telefon al ucuz fiyata icindekileri cikar onlari tak , yaziliminida biraz ozellestirisin Türk telefonu olur.baktigin zaman bircok firmada boyle yapiyor ha senin onlardan ne farkin olacak ki senin ürettigin telefon Türk telefonu olacak ? neyse millet kasa masada yapmiyor bari kasasi ozgun olur. millet endustiryel tasarim icin 4 sen universite okuyor oda oyle hemen yapilabilcek birsey degil.

Neticede yaptigin sey 3 tane plastik plaka alip , vatandan gidip bilgisayar parcalari alıp icine koyup ustune pardus yukleyip ilk Türk bilgisyarını ben yaptim demek olacak.Keske pardus kadar yazılım gelistirebilsen ama oda bir kisiyle mumkun degil.

bunu oyle bir gazla baslayip yapamazsin , ha ustte dediklerimi cok ugrasirsan belki yaparsin muhtemelende yapamazsin en kotu kendini gelistirmis olursun bunlari yapmaya calisirken.

ilk olarak ise inglizce ogrenmekle basla iyi ingilizce bilmeden elde edebilcegin yazılım donanım kaynaklari sinirli ve yetersiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

telefonun neyini yapacan, çipset ve bileşenlerini tasarlaman mumkun degil. tasarlasan bile uretmen mumkun degil.bu alet için özgün ve stabil bir işletim sistemi geliştirmen mümkün değil.

en iyi yapabilecegin sey bir kasa tasarlayip onu urettirmek olabilir, cipseti hazir alip takarsin,2. el telefon al ucuz fiyata icindekileri cikar onlari tak , yaziliminida biraz ozellestirisin Türk telefonu olur.baktigin zaman bircok firmada boyle yapiyor ha senin onlardan ne farkin olacak ki senin ürettigin telefon Türk telefonu olacak ? neyse millet kasa masada yapmiyor bari kasasi ozgun olur. millet endustiryel tasarim icin 4 sen universite okuyor oda oyle hemen yapilabilcek birsey degil.

Neticede yaptigin sey 3 tane plastik plaka alip , vatandan gidip bilgisayar parcalari alıp icine koyup ustune pardus yukleyip ilk Türk bilgisyarını ben yaptim demek olacak.Keske pardus kadar yazılım gelistirebilsen ama oda bir kisiyle mumkun degil.

bunu oyle bir gazla baslayip yapamazsin , ha ustte dediklerimi cok ugrasirsan belki yaparsin muhtemelende yapamazsin en kotu kendini gelistirmis olursun bunlari yapmaya calisirken.

ilk olarak ise inglizce ogrenmekle basla iyi ingilizce bilmeden elde edebilcegin yazılım donanım kaynaklari sinirli ve yetersiz olur.

Hocam telefonun işlemcisini falan yapmam zaten imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

ne ilki aselsan yıllar önce yaptıhttp://www.mustafaeren.4t.com/cep/modeller/Aselsan/Aselsan.htm

Akıllı telefondan bahsediyoruz ama yanlış kelime kullanmışız.

• başlığı düzelt bari kisişel görüşüm plastikten bile oyuncağını bile yapamazsın ortalıkta donanım bile yok hemen andorid yazılmış hayal işte herkes kurabiliyo....
  • quote:

başlığı düzelt bari kisişel görüşüm plastikten bile oyuncağını bile yapamazsın ortalıkta donanım bile yok hemen andorid yazılmış hayal işte herkes kurabiliyo....

Bu ülke sizin gibiler yüzünden böyle,özür dileyerek söylüyorum ama durum bu.Ortalıkta sıfır teknoloji varken bir garajdan Apple markası ve hayallerden bugünkü teknoloji doğmuşsa neden olmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayram Şekeri

quote:

başlığı düzelt bari kisişel görüşüm plastikten bile oyuncağını bile yapamazsın ortalıkta donanım bile yok hemen andorid yazılmış hayal işte herkes kurabiliyo....

Bu ülke sizin gibiler yüzünden böyle,özür dileyerek söylüyorum ama durum bu.Ortalıkta sıfır teknoloji varken bir garajdan Apple markası ve hayallerden bugünkü teknoloji doğmuşsa neden olmasın?

hevesini kırmak gibi olmasın ama telefonun sadece kalıbını çıkartmaya kalksan 10 ila 30 bin tl belki daha fazlada olabilir.seri üretim dersen 5-10 cihazlık kalıp yaptırman gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanefe10

quote:

Orijinalden alıntı: Bayram Şekeri

quote:

hevesini kırmak gibi olmasın ama telefonun sadece kalıbını çıkartmaya kalksan 10 ila 30 bin tl belki daha fazlada olabilir.seri üretim dersen 5-10 cihazlık kalıp yaptırman gerek.

Hocam biliyorum bunları olay heves değil,zaten kalıp bile çok pahalı ki 10000 üretimde falan belki parasını çıkarır yoksa DH'den bazı kişilerinde desteği ile bunun dışında projelerimiz var.

• bu ülkenin basit bir fabrikasını gezersen anlarsın durumu lise çağındaki adam hemen kendisini steve yerine koyar oysa basamak en alttan çıkılır en üsten değilhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Apple bu ülkede senin gibiler yüzünden bulutlarda gezmekte elinde twee fase sonra renkli rüyalar yıllarsa birşey taklit edersen buaraya yazarsın..
  • 3d yazicilarla kasasini uretebilirsin telefonun ama oda ucuz bir is olmaz.yinede denemeye deger ama bolca arastirma yapman ve okuman lazim.neticede ucuz olmayacagi kesin.once dedigim gibi dil onemli , al birkac ikinci el telefon incele icindekileri gor,parcala birlestir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

3d yazicilarla kasasini uretebilirsin telefonun ama oda ucuz bir is olmaz.yinede denemeye deger ama bolca arastirma yapman ve okuman lazim.neticede ucuz olmayacagi kesin.once dedigim gibi dil onemli , al birkac ikinci el telefon incele icindekileri gor,parcala birlestir.

Basit olamayacak hocam önce yazılım konusunda en üst seviye olmam lazım

• konunun içeriğini düzenlemeyip her türlü yorum serbest sonra en ufak eleştiride ver ayarı telefon dediğin şey vida değil oradan al şuna tak biçok kişi proram yazıyo zaten ama kim donanımını yapmış onu bak sen tamirini zor yapılı sen 0 dan imal ediyon sanayi sitesi git 5cm lik bir plastik dişli döktürmeye kalk bakalım ne maliyet çıkacak.
  • quote:

bu ülkenin basit bir fabrikasını gezersen anlarsın durumu lise çağındaki adam hemen kendisini steve yerine koyar oysa basamak en alttan çıkılır en üsten değilhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Apple bu ülkede senin gibiler yüzünden bulutlarda gezmekte elinde twee fase sonra renkli rüyalar yıllarsa birşey taklit edersen buaraya yazarsın..

steve jobs 1976 yılında 250bin dolar bütçe ile başladı bu işe.ondan önce sadece anakart sattı.kendin topluyordun pcyi.demekki neymiş verelim bu kardeşe 2milyon tl yapsın telefonunu.ohhh miss.hayal+para paran varsa hayal kurmana gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.