Şimdi Ara

Bir hoparlörü iki farklı yerde kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar şu sıra yeni bir monitör aldım ona uydu alıcısı bağlayarak tv olarak da kullanmaktayım monitörümde de ses giriş yeri var fakat tek hoparlörüm bulunmakta. Hoparlörü tak çıkar yapmadan hem kasada hemde monitörde kullanmak istiyorum. (tabii eş zamanda değil). Bunun için bir çözümünüz, öneriniz varsa lütfen yardımcı olun. saygılarımla

• uydu alicida ses cikisi var ise olur tabiki. Monitor pc den sesi stereo kablo ile aliyosa olur. hdmi dan aliyosa sıkıntı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitör kasaya dvi ile uydu alıcısı ise hdmi ile bağlı. Ses sisteminde bildiğiniz gibi tek bir çıkış var. Bu çıkışı çoklayabilirsem hem monitöre takarım hemde kasaya takıp farklı zamanlarda ses sistemimi kullanabilirim diye düşünüyorum. Bunu gerçekleştireceğim bir aparat mevcut mu?
  • Benim sordigim su uydu alicinin harici ses cikisi var mi? kulaklik cikisi benzeri 3.5 mm veta tos bu eskiden scartlaein diger ucu sari-kirmizi-beyaz oluyodu. uydu cihazin arkasinda muhtemelen vardir. kirmizi ve beyaz olur. onu steroya cevirici alacaksin. Hoparlore giris icin stero cogaltici alacaksin biri pc biri uydu ya baglanacak ve hoparlore gidecek.

• Uydu alıcısında 3.5 luk çıkış mevcut. Anlatmak istediğiniz 1 dişi 2 erkek çıkışlı bir aparatın dişi kısmına hoparlörü erkek kısımlarını da uydu ve kasayı bağlayarak ses alabileceğim doğru mu? Eğer buysa anlattığım şeyi araştırdım fakat çok küçük ürünler bulabildim uzun kablolu türlerini bulamadım.
  • Mantik olarak tamam.yalniz iki disi bir erkek jack olacak aslinda farketmez ikiside ayni kapiya cikiyo.
    www.koodmax.com/stereo-kulaklik-coklayici-altin-kaplama-35mm
    soyledigim urun yukardaki. Uzun kablolu urun bulamazsin zaten bu is icin. bi tane stero kablo ile cozersin bu isi. Aldigin stero kablonun bi ucunu aliciya bi ucunu stereo coklayiciya pcden gelen sesi de digerine ucu da hoparlore takacaksin. eger hoparlorun ses kablosu butunlesikse coklayiciya hoparloru digerine alici ya da pc yi bagla pc ya da aliciya coklayiciyi tak...

• Yalniz soyle bi sorun var iki out birbirine baglanacak yani pc nin ses cikisiyla alicinin ses cikisi birlesecek. Ses yuksek voltaj tasimasa da belii bi akim degeri var ikisinin aktif olmasi durumunda ses karti yanabilir. Yanabilir diyorum cunku denenmis bisey degil yani. Urinun amaci tek baglantidan iki kulakliga ses vermek. Bizim yaptigimiz iki baglantiyi tek kulakliga-hoparlore vermek. Bu yonuyle de dusunursen sevinirim. Bisey olacagini zannetmiyorum ama risk risktir.

• bi alternatifin daha var. Masaustu bilgisayarlarda line in girisi vardir. Yani disardan bi cihazdaki sesi pc ye aktarmak icin uydu alicidaki sesi buraya verirsen hoparlorden ses alabiloyorsun. Bu is herhangi bir sorun da teskil etmiyor cunku bu giris bunun icin yapilmis. Bi tek sorun ses alabilmen icin pc acik olmasi gerekiyor....

• Tavsiyen için teşekkürler aparatı alıp deneyeceğim. İyi günler dilerim
  • onemli degil kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.