Şimdi Ara

Bir insan ne kadar özgürse o kadar çok başarılı oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarihteki büyük adamlara bakıyorum, eşcinsel ve ateist vs. dolu.

Maslow piramidinin üst seviyesinde oluyor bu tür adamlar, yani kendini gerçekleştirmiş oluyorlar.

Bizim coğrafyamızda ise bu tür adamların azlığının nedeni de bence özgür olayamaşımızdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben özgür değilim başarılı da
  • Bizim coğrafyayı bu anlamlarda sevmiyorum.

1. Otoriter ataerkil kültür: Baskıcı ve özgürlüğü öldüren bir kültür. Sanıldığı gibi disiplin ve çalışkanlık da aşılamaz sık sık ters etki yapar. Tembellik kültürünü besler ve meşrulaştırır ama paradoksal şekilde onunla savaşır...
    2. Belaltını namus addeden kültür: Cinsel organları şeref ile özdeşleştiren pek hastalıklı bir düşünce yapısı. Teoride veya sözde cinsel organları kutsal addeder ama işlevi açık ve belli olan, insan ve canlı hayatında yeri açık ve belli olan cinsel organlar üzerinden en büyük aşağılıklık ve haysiyetsizlik konseptlerini tasarlamaktan hiç mi hiç çekinmez. Lafta vajina kutsaldır ama vajinası ile geçinen ya da hedonizmini devamlı tatmin eden kadın tipi en aşağılık türden bir varlıktır. Açıkça bir tecavüz nesnesidir... Öyle bir kadından doğma çocuklar soysuzdur onlara göre, öyle kadınlar da yaratıktır - halbuki gelişmiş kültürlerde soysuzluk veya yaratıklık cinsellik veya belatlı ile değil daha çok ruhla veya kişilikle veya yaratılışla özdeşleştirilir annenizin babanızın ne olduğuna bakmazlar, çürük bir yumurtanın en iyi anne ve babalardan çıkacabileceğini ya da en yozlaşmış anne ve babadan dokunmuş ipek kumaş gibi bir evlat olabileceğini bilirler. Gelişmiş kültürlerden insanların cinsellikle problemleri yoktur dahası bir yandan kendi varlıkları ile sorunları - kompleksleri de yoktur. O sebeple belaltı ifadeler bu toplumlarda daha çok argodur, hakaret değildir. Ama belaltını - evrimsel dengeleyici içgüdü mekanizması uyarınca - şeref nesnesi olmaktan öte göremeyen primitif bir kültür komplekslerinden ve cinsellik saplantılı agresifliklerinden kurtulamamıştır. Böylesi bir kültürde istek, rıza, denge, kontrol, taşkınlık, ölçü, meslek olarak fahişelik vs hiçbir konsept doğru dürüst gelişmemiştir. Haliyle yine ilkeldir.
    3. Devletperest Kültür: Bu kültürde devlete tapılır, insanlar devlet ne yapsa ona razıdır. Aslında otoriter ataerkil kültürle paraleldir ve bir yerde onun ürünüdür. Bu kültürde devlet orantısız gücüyle her türlü olumlu faaliyeti engellemeye veya olumsuz faaliyeti kolayca, yeterli tepki almadan yürürlükte tutmaya oldukça meyilli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• durumu tespit edip ne halde olduğunu görmek gerçekten önemli. bundan sonrası için çözüm ise bir diriliş hali. zira tespiti yapılan hal keşke ölü doğsaydım dedirtebilir bi hal olabilirken kim ne derse desin kişinin insanımsıdan insan olma haline yükselişi başka bir insandır.

total olarak kişinin bir ağacın dinginliğine dünyevi manada eriştiği taktirde o kişi kamil bir yapıya kavuşmuş kabul edilmeli.
  • Özgürlük yanlış bir kelime seçimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu başlığı bakımından şöyle düşünün. kendisi ilahlığını ilan etmiş bi kadın düşünün. bu annemsi denen bi şey olsun. yaratıcının değil de kendisinin yaratıcı olduğunu ileri sürsün.

şimdi bu kadına dedik ki ben evleneceğim. şimdi bu kadın ya kendisini sunar ya da bana bi kız kardeş yapar ya da kız kardeş yapamaz erkek yaparsa bu da olur dedirtir.

....................

şimdi bu kadının evladı hem ateist hem de eşcinsel olabilir.

tarihte eğer büyük adamlar böyle ise muhakkak ki annemsileri ben ilahım demiş olmalıdır.

.......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 7 Ocak 2020; 21:1:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.