Şimdi Ara

Bir internet sitesinden belli verileri çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar bir internet sitesinden belli başlı verileri çekmek istiyorum ama bu konuda hemen hemen hiç bilgim yok bunu öğrenmem için bir link tavsiyeniz veya kolay bir yönteminiz arsa paylaşmanızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler

• nette bir çok site var bizmi araştırlım senin için ?
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Arastir yarin masama getir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: innovativengineer

Arastir yarin masama getir

tamam sen git ben arkandan geliyorum
  • quote:

İyi günler arkadaşlar bir internet sitesinden belli başlı verileri çekmek istiyorum ama bu konuda hemen hemen hiç bilgim yok bunu öğrenmem için bir link tavsiyeniz veya kolay bir yönteminiz arsa paylaşmanızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler

Porgramlama dili biliyorsun ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Matlab biliyorum sadece onu da dilden sayarsaniz ama güzel bir kaynak tavsiye ederseniz ogrenirim hocam

• quote:

Matlab biliyorum sadece onu da dilden sayarsaniz ama güzel bir kaynak tavsiye ederseniz ogrenirim hocam

Web sitesi dedigin sey html kodundan ibaret. Herhangi bir programlama dili ile Web uzerinden URL'e istek gonderdiginde sana HTML kodu seklinde cevap verir. Ornegin Google Chrome a bir internet sitesi yazdiginda o siteye gider, gelen Html kodunu anlamlandirir ( Render eder ) ve sen de o sitenin detaylarini gormus olursun. Senin yapman gereken, o siteye programlama dili ile istek yollayip donen HTML cevabini okuyup, ilgili yerlerden sana gerekli olan veriyi cekmek ( parse etmek ). Kaba hali ile budur yapmak istedigin seyin cevabi. Eger Chrome kullaniyorsan bu sayfada bosbir yere sag tiklayip "view page source" ( Sayfa kaynagini goruntule ) a tikla. Sana bu sayfanin dondugu "yani forum.donanimhaber.com/biseyler" den donen HTML kodunu gosterir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Tam olarak istediğim sey buydu hocam temelini anladim daha sağlıklı arastiririm artik tesekkur ederim. Bu programlamanin yapilacagi bir program onermeniz mumkun mu

• quote:

Tam olarak istediğim sey buydu hocam temelini anladim daha sağlıklı arastiririm artik tesekkur ederim. Bu programlamanin yapilacagi bir program onermeniz mumkun mu

Bu uzun bir konu, forumda hangi programlama diliyle baslamaliyim seklinde aratabilirsin. Python oneririm ben bu gibi kisa sureli isler icin bence bicilmis kaftan. Google a pyton tutorial gibi aratip bulabilirsin.

Cok teşekkür ederim. Kolay gelsin

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    hocam benim de zaten almam gerekenhttps://www.chp.org.tr/PartiYonetimi/38/Milletvekilleri.aspx linkindeki 11 sayfadan her sayfa için <h5 class="chp-person-name"> </h5> aralığındaki kısım. Söylemek istemiyordum ama konu baya genişlemeye başladı.Yapmak istediğim çok zor bir şey değil lakin bilgim olmadığı için kodlar hakkında alabildiğim kadar bilgi almaya çalışıyorum nasıl çalıştıracağımı ne üzerinden çalıştıracağımı dahi bilmiyorum henüz

• htmlagility pack i incelemeni tavsiye ederim.
  • infinity000 İ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim tavsiye için hocam tam olarak o işi yapıyor gibi
  • Yapamazsan da haber ver yardımcı olabilirim.
  • infinity000 İ kullanıcısına yanıt
    Bilgim yetersiz olduğu için elimle yaptim hocam cok tesekkur ederim ilginiz için

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

web sitesi dediğin şey html'den ibaret değil (1996 değil 2016 yılındayız hatırlatırım), bolca javascript var, Ajax var, sayfalar büyük oranda client tarafında render ediliyor artık. böyle siteleri diske indirmek zor iş. mesela curl sadece http get/post yapar, javascript kısmına birşey yapamaz.

Yine eldeki probleme hic bir cozum uretmeden - onermeden sirf bir seyler demis olma adina yapilmis vasifsiz bir elestiri gelmis.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.