Şimdi Ara

Bir Kerede Tüm Word Dosyalarında Değişiklik Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir klasör içerisinde yaklaşık 300-350 kadar word dökümanımız var. Formatları hep aynı sadece isim, telefon numaraları, tarih gibi yerler farklılık gösteriyor.

Belirli zamanlarda bu dosyalardaki belirli kelime ve tarih bilgilerini değiştirmemiz gerekiyor. Haliyle teker teker açıp düzeltip kaydetmek baya zaman alıyor. Bir kerede tüm word dosyaları içerisinde değişiklik yapmak istiyoruz.

Bu şekilde kullanılan Search&Replace programları mevcut. Bir çoğunu deneme rağmen hiçbirini doc dosyaları üzerinde çalıştıramadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

NOT: Lütfen program önerirken çalıştığına emin oldugunuz yada kullandıgınız programı önerirseniz sevinirim, baya bir program denedim ama hiçbiri çalışmadı.

• Bir tane boş bir word dosya sı açıp orda Yaptığın değişilikler için macro hazırla .
    Bu hazırladığın makroya bir isim ve kısayol tanımla
    Macronun içeriğinde değişiklikleri yaptıktan sonra belgeyi kaydetmeyi ve kapatmayı yapmayı unutma.
    Daha sonra dosyaları 10 arlı yada 20 şerli gruplar halinde aç ve makroyu çalıştır. (makinanın Ram i ve CPU su na göre dosya sayısı değişir)
    Açık olan belgelerdeki tüm dosyada değişiklikleri yapıp açık olan dosyaları kaydederek dosyaları kapatacaktır.
    buna benzer bir işi vardı . yaklaşık 15.000 dosya da değişiklik yapılması gerekiyordu. normal şartlarda bu işlem 1 ila 1,5 hafta sürerdi. ben bu makro ile bu işlemi 3 saat te bitirdim.
    --- Bu işlemi yapmadan önce dosyalarının her ihtimal e karşı yedeklerini al. işlem bittikten sonra sana kalan sadece kontrol leri yapmak kalacaktır.
    kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.