Şimdi Ara

Bir kitabı baştan sona bitirmek mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Java ile GUİ'ye atlayıp s*çtım resmen. Çoğu şey yabancı gelmeye başladı, dedim ki temelim sağlam olsun Java SE7 kitabına baştan başladım, şuan 60.sayfaya geldim. Herşeyi anlayarak gidiyorum.

Günde 30 sayfa bitirerek yaklaşık 40 günde kitabı bitirmeyi hedefliyorum. Bu arada bilgisayardan da kodları deneyeceğim tabiki. Sizce faydalı olur mu? Poff şu yazılımı bir öğrenemedim gitti.

• Direk swing ile mi başlamıştın
  • dh1999 kullanıcısına yanıt
    Bu bir dipsiz kuyudur, öğrenmeye çalıştıkça aşağıya düşersin. C# kitabı almıştım 1000 sayfa o zamanki görüşüm bitsin tamam idi. Şimdi Entity Framework, N-Tier Architecture öğreneceğim, Asp.Net biliyorken MVC var sırada. Kesin bunlara hakim olduktan sonra da birşeyler çıkacak karşıma. Ama ben şikayet etmiyorum, hoşuma gidiyor bu işle uğraşmak, matematik gibi belli kurallara dayandığı için.

Ah birde şu kaldığım tek ders olan(ve beni deli eden) Türk Dilinden paçamı kurtarabilseydim, bakalım finallerde mıçacak mıyız yoksa kurtaracak mıyız bu dersi?

Edit: Benim temelim sağlam olmasına karşın swing'te babaları almıştım, yazın oturup bakarım. .Net'ten fırsat kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigarette Smoking Man -- 22 Mayıs 2014; 18:44:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BayGold

Direk swing ile mi başlamıştın

Direk değil ya, döngüler sınıflar kalıtım vs mantığını kavradım. Sonra izlediğim video setinde gui'ye geçiş yapıyordu. Ben de izledim ama pek olmadı gibi. Şimdi kitabı baştan sona okumayı planlıyorum.
  • dh1999 kullanıcısına yanıt
    Sadece okuma kendin de öğrendiklerinden birşeyler yapmaya çalış.

http://forum.donanimhaber.com/m_13398490/tm.htm

İlk başladığım sıralar teker teker bu linkte ki soruları çözmüştüm. Sana da yarar sağlar . Yapamazsan sıkılma ertele öğrendikçe yaparsın rahat şekilde . Bende çok ileri düzeyde bilmiyorum ama java için forumda sağlam bilgi sahibi olan 3 kişi var onların mesajlarını konularda görürsün zaten çekinme yapamadığın yer olursa pm at onlara.

Bilgi için biraz yüzsüz ol biri biraz ters ama yardımcı oluyor. Ufak tefek yapamadığın şeyler olursa bana pm at yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayGold

Sadece okuma kendin de öğrendiklerinden birşeyler yapmaya çalış.

http://forum.donanimhaber.com/m_13398490/tm.htm

İlk başladığım sıralar teker teker bu linkte ki soruları çözmüştüm. Sana da yarar sağlar . Yapamazsan sıkılma ertele öğrendikçe yaparsın rahat şekilde . Bende çok ileri düzeyde bilmiyorum ama java için forumda sağlam bilgi sahibi olan 3 kişi var onların mesajlarını konularda görürsün zaten çekinme yapamadığın yer olursa pm at onlara.

Bilgi için biraz yüzsüz ol biri biraz ters ama yardımcı oluyor. Ufak tefek yapamadığın şeyler olursa bana pm at yardımcı olmaya çalışırım.

İşin açığı konsol uygulamalarında hiçbir sıkıntım yok hocam. Sorting de yaparım, recursion da yaparım. Hatta ufak tefek dosyadan okur dosyaya da yazarım. Ama gui işin içine girince, ve o bir sürü kütüphaneler girince çok bilgisiz kalıyorum.

Örneğin kare bir kutucuğu mouse ile oynatmak inanılmaz zor. Herşeyi bilmek gerekiyor ki örnek kodu bulduğumda 200 satıra yakın bir kodu vardı.
    Altı üstü sadece şu:
    1 kare var ekranda
    Mouse ile sürüklenebiliyor

Yok efendim actionlistener felan felan derken koddan bir b*k anlamadım desem yeridir. Ondan sonra geriye döneyim dedim. Çünkü kitabın sırasını bozmak çok akıllıca gelmedi, çünkü direk GUI'ye atlayım dediğimde, şu konuyu önceki bölümde gösterdik felan dedikleri oluyordu. Mecbur sıfırdan başlıcam.

Bu arada kitaptaki örnekleri tabiki deniyorum Eclipse açık bir yanda.
    Öneriler için teşekkürler tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

bence iyi yoldasın. nerde duvara tosladığını farkedip geriye dönebilmek erdemdir.
    bir kitaptaki örnekleri derleyip çalıştırdığında kitabı bitirip herşeyi öğrendiğini sananlar da var zira...

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Kod kopyala yapıştır yapmak istemiyorum işin açığı. Her ne kadar daha çabuk aksiyona girebilecek olsam da o şekilde, ben mantığını kavramak istiyorum.
  • Bende yeni başladım javaya...

Bir kaç ay önce kitap aldım bir kaç sayfa okudum baktım anlamıyorum yada zor geliyor internetten videoları izlemeye koyuldum...

Videoları izleyip aynılarını tekrarlamak güzel ve kolaydır. Hatta farklı yorumlayıp yaparsan daha çabuk aklında kalır...
    Kitap okumak benim için sıkıcı bu nedenle kimseye tavsiye etmem ama yardımcı olabilir...

Sana tavsiyem güzel anlatımlı bir video bul ve onları izle arada kitaptan oku gene...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.