Şimdi Ara

Bir kitap 2 defa okunur mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Okunur. Zaten bazıları bazı klasikleri gençlikte, orta yaşta, yaşlılıkta 3 kez okunmasını söylüyorlar. Bu abartı olabilir ama sonuçta insan her geçen gün dahi değişiyor. Fikirleri, bakış açısı vs. Bu sebeple kitabın sonunu bilmekten ziyade orada anlatılanlara bakışın, gördüklerin de değişeceğinden okunabilir. Ama bu dediğim aradan zaman geçtikten sonra okursan olur. Yakın zamanda okursan sıkabilir.
  • Murat Menteş- Dublörün Dilemması'nı 4 kere, Murat Menteş- Korkma Ben Varım'ı 2 kere okudum.

Hatta tam da bu gece Korkma Ben Varım'a tekrar başladım. Hayatımın yazarı ve hayatımın kitabı olmaya aday.

Ama tutup da polisiye-macera-gerilim kitaplarını 2 kere okumam. Onlar tek kullanımlık kitaplardır. Sonunda şaşırırsın, biter. 2.okuyusta aynı tadı vermez.

Şeker Portakalı'nı küçükken okuyup,ağlamıştım. Şimdi tekrar okumayı düşünüyorum. Bir de 40 yaşımda okurum,tamamdır.
  • Okunur,kendimden biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Murat Menteş- Dublörün Dilemması'nı 4 kere, Murat Menteş- Korkma Ben Varım'ı 2 kere okudum.

Hatta tam da bu gece Korkma Ben Varım'a tekrar başladım. Hayatımın yazarı ve hayatımın kitabı olmaya aday.

Ama tutup da polisiye-macera-gerilim kitaplarını 2 kere okumam. Onlar tek kullanımlık kitaplardır. Sonunda şaşırırsın, biter. 2.okuyusta aynı tadı vermez.

Şeker Portakalı'nı küçükken okuyup,ağlamıştım. Şimdi tekrar okumayı düşünüyorum. Bir de 40 yaşımda okurum,tamamdır.

Evet ben de bunu demek istemiştim çünkü mesela Agatha Christie yada Dan Brown kitaplarını okurken zaten tek isteğiniz arka sayfaya geçip ordaki olayları öğrenmektir ama 2 kere okurken arka sayfada ne olacağını bildiğiniz için zevkli olacağını düşünmüyorum..

• Kitabın türüne göre değişir tutupta macera-polisiye/gerilim türündeki bir kitabı 2. kez okumak saçma olur olaydan haberdarız çünkü Ama deneme türünde bir kitapsa arada altını çizdiğim yerleri açıp okurum
  • Aynen dener tarzi olursa sevdigimiz yerleri tekrar tekrar okurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Murat Menteş- Dublörün Dilemması'nı 4 kere, Murat Menteş- Korkma Ben Varım'ı 2 kere okudum.

Evet ben de bunu demek istemiştim çünkü mesela Agatha Christie yada Dan Brown kitaplarını okurken zaten tek isteğiniz arka sayfaya geçip ordaki olayları öğrenmektir ama 2 kere okurken arka sayfada ne olacağını bildiğiniz için zevkli olacağını düşünmüyorum..

Kesinlikle öyle. O kitapların amacı da o zaten. Tek kullanımlıktır ama diğerlerinden daha çok heyecan ve gerilim içerir.

Fight Club tarzı filmi defalarca izlememe rağmen tutup da hiç polisiye bir kitabı 2.kez okumadım. Sonuçta film 2 saatlik bir sey kitap ise nereden baksan 1-2 gün sürer.

• Malum hasta olmasakta evde kaldığımız bu dönemde okuyacak kitabım kalmadığından kaynaklı okuduğum kitapları tekrar okuyorum ve sıkıntı vermiyor bu açıkçası.
  • Bi filmi eğer güzelse 10 kere izlersin. neden çünkü film 2 saat. kitap öyle hemen biten bir şey değil o yüzden okunmaz. Ha roman değilde bilgi içerikli bir kitapsa okunabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.