Bence, filmi tekrar izlemek gibi bir eylem değil bir kitabı 2 kez okumak, sonuçta kitabı okurken arka sayfada ne çıkacağını bilmeden heyecan içinde okuyorsunuz ama 2 kez okuduğunuz zaman, arka sayfalarda sizi neyin beklediğini biliyor olacaksınız ve buna rağmen okumak yoracaktır sizi, ki film konusunda işi görsel olarak yaptığımız için böyle bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum, tekrar tekrar aynı zevki yaşayabilirsiniz. Sizin fikirlerinizi duymak isterim...
Not: Belki okuyacağım kitapları bizzat satın alıp arşivleyecek kadar param olmadığından dolayı, ödünç alıp tekrar okuma şansım olmadığı için böyle bir bahane üretiyorumdur
okunur. ben okurum. ilk seferde göremediğim ayrıntılar yakaladığım oluyor. ayrıca sıkılma konusuna gelince, neredeyse geçen diyalogları ezberlemiş olmama rağmen arada sırada elime alıp okuduğum bir kitap var, sıkmıyor.
ayrıca izlediğin bir filmi tekrar izlemekten farkı yok diye düşünüyorum. okumak bence yorucu olan bir eylem değil.
bir filmi iki kere izlemek bunaltır adamı tabi çok beğendiğin filmler değilse.Örneğin V for Vendetta yı 10 kez izledim hala izleyebilecek potansiyelim var ve izlerkende hiç sıkılmam.Ama her film için bunu söyleyemem. Aynı şekilde bazı kitaplarda tekrar okunduğu takdirde insanı sıkabilir.Ama beğendiğiniz kitaplarsa zevkle okursunuz.Anlayacağın kitaptan kitaba değişir.
bir filmi 10 kez seydebilirim ama daha hiç bir kitabı 2 kez okumadım çok sevdiğim bir kitap olsa bile 2. kez okuma isteği hiç gelmedi onun yerine yeni kitaplar okumak daha cazip diye düşünüyorum film kitap yan yana gelmişken şunuda eklemek isterim filmini izlediğim kitabı okumak istediğim halde hep bir önyargıyla filmini izledim kitabı sıkıcı olur düşüncesiyle ne yüzüklerin efendisini ne de harry potter ı okumak nasip olmadı
romanlar felan okunmaz da tarih kitapları belki
sanmıyorum . okunmaz
Ben çok istesem bile kendimi tutup okumuyorum, roman dışı kitaplar okunabilir ama.
Daha fazla bile kendini okutan kitaplar var emin olabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: PHI
+1
quote:
Orijinalden alıntı: PHI
kesinlikle katılıyorum.Hem filme göre daha avantajlıdır.400-500 sayfalık bir kitabı hatırlamak o kadar kolay değil.Uzun bir aradan sonra tekrar okunursa daha farklı şeyler kattığını düşünüyorum.
Aynı kitabı 5-6 kez okuduğumu bilirim.
Okunur hatta daha fazla bile okunur.
Daha fazla okunan kitaplarda mevcut durumda. Bana göre tamamen zevk meselesi bu durum.
evet tamamen zevk meselesi.
Okunabilir hatta okumuşluğum var..
Okunmaz demiyorum fakat ben okumam. İzlediğim filmi bile ikinciye seyretmem ben.
Ama televizyonda rastlarsam izliyorum o ayrı.
kitaba göre değişir ama büyük çoğnlukla okunmaz
Ticari kitapsa okunmaz( açlık oyunları olasılıksız vs) ama klasikler veya edebi kitaplar kesinlikle okunur.
okunur tabii ki. zaman çarkı ilk 12 kitabı en az iki kere okudum
Hiç bir kitabı bilerek tekrar okumadım şu ana kadar ama ileride ne olur bilmiyorum.