Hocam alternative rock ne alaka şimdi oldumu yaa :)
şu an aylık ne kadar alıyosun
quote:
Orijinalden alıntı: arjina
Hangi univ mezunusunuz
ytü
elhamdülillah memnunum :)
MrDoctor01M
kullanıcısına yanıt
yeni mezun biri kadar :)
quote:
Orijinalden alıntı: döncem canavarı
Makine,Elektrik,İnşaat,Harita mühendisi ne iş yapar ve asli görevi nedir?
Dünyadaki bütün meslekleri biliyorum da mühendislik biraz askeri sır gibi. Bir tek onu bilmiyorum.
Dipnot:Soruyla müthiş alakasız bir bölümde okuyorum.Türk Dili ve Edebiyatı.Bölümümü çok seviyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: döncem canavarı
hocam ytü yü kaç ortalamayla bitirdiniz bende İTÜ elektrik mühendiskiği sitiyodum ama Marmara eem ye düştüm
mendie
kullanıcısına yanıt
3.23 ama tabi ben elinden gelen gayreti gösteren bir öğrenciydim, kendiliğinden olmadı yani.
Ben elektrikle ilgili bilgi vermiş olayım. Elektriğin üretiminden bir cep telefonuna elektrik iletmeye kadar sorumluyuz. Üretim, İletim ve Dağıtım olarak bölümden oluşuyoruz. Üretimde tesis (şalt sahası, hesaplamalar vb.), makine (generatörler, trafolar vb.), işletme (elektrik enerjisi ekonomisi) bulunmakta. İletimden teiaş sorumlu. İletimde iletim hatları ve şalt sahası bulunmaktadır (iletim hatları, direkli kurulumu, elektriğin hangi volt mertebesinde iletimi alımı, ekonomisi gibi işler). Bir de dağıtım, teiaştan alıyoruz mahalleye getiriyoruz (özelleştirilen elektrik kurumlarıyla) oradan da kullanıcıya kablolarla hesaplarla ulaştırıyoruz. Şimdi tesislerin elektrik tesis kurulumu geliyor (genellikle elektrik projeciliği bunu ifade eder). fabrika, ofis, konut, okul, hastane gibi yapıların içindeki tehçizata göre tesisatı hesaplanır, çizilir. Hummalı bir çalışmayla proje büyüklüğüne göre tamamlanır.
Ben burada çok üstün körü anlattım ama gerçekten çok geniş ağdan oluşuyor elektrik şebekesi. İşin içinde bulununca her şeyin birbirini tamamladığını görüyorsunuz. Sadece aldığınız bi ders sizin mesleğiniz olabilir (enerji iletim hatları, elektrik makineleri, yenilenebilir enerji sistemleri vb. gibi derslerin her biri başlı başına bir meslektir elektrikte.) yenilebilir enerji sistemleri içinde bir sürü dala ayrılır kendinizi dağın başında rüzgar türbinleri şalt sahasında buluverirsiniz, ya da bir arge de güneş paneli sayısı hesaplarken, ya da maliyeti çıkarırken... gibi
umarım genel bir bilgi sahibi yapabilmişimdir sizleri.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme