Şimdi Ara

Bir kız olarak Makine Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
35.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine Mühendisliğinin hep erkek ağırlıklı hatta tamamı neredeyse erkek diyorlar. Sizce tercih listeme bir kız olarak YTÜ Makine'yi eklesem mi? Mal gibi tek başıma kalmaktan korkuyorum.

• bilmiyorum bu erkek başına bilmem şu oran bu oran bunlar biraz ayıp şeyler geliyor bana. yani ne bileyim bence kızlara en büyük haksızlık ve ayıp onları pazardan kilo ile elma armut alır gibi kg kg hesaplamak espri kılıfı altında çok ciddi bir psikolojik saçmalık olarak düşünüyorum. Çok espri yapılıyor bu konuda hususiyle makinacılar arasında birebir çok muhabbet duymuşumdur. ben merak ediyorum kızların bu muhabbete neden çok sert çıkış yapmadıklarını resmen kızları maddeye indirgemiş olmuyorlar mı ??? ? ? ?
  • Evet Bilkent veya ODTÜ vs. üniversitelerde gördüğüm kadarıyla erkekler birkaç kaç hatta belki de daha da fazla oranda. Lakin yalnız kalmak diye bir durum asla olmaz.
  • www.bolumtomografisi.net
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Makine Mühendisliği(İngilizce) - Bölüm Tomografisi 2010
    http://www.bolumtomografisi.net/bt2010.asp?b=1281897

buraya girip yerleşenlerin cinsiyet dağılımına bakın. İTÜ Makine %100 ing full erkek. yerleşen 31: erkek:31 kız: 0

• Hem makina
    Hem mühendislik
    Hem teknik üniversite

erkek gibi kızsan,kodumu oturtan tiplerdensen rahat olabilirsin, ama narin,serdar ortaç dinleyen,altarnative rock müzik dinleyen,adidas eşorfman altı giyen tiplerdensen boşver gitme
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

Hem makina
    Hem mühendislik
    Hem teknik üniversite

erkek gibi kızsan,kodumu oturtan tiplerdensen rahat olabilirsin, ama narin,serdar ortaç dinleyen,altarnative rock müzik dinleyen,adidas eşorfman altı giyen tiplerdensen boşver gitme

• quote:

Hem makina
    Hem mühendislik
    Hem teknik üniversite

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi döncem canavarı -- 4 Mart 2014; 21:50:04 >
  • şunu söylüyüm bir kızolarak bende çok istiyodum makine mühendisi olmak ama kısmet değilmiş galiba
    puan olarak iyi yerler istanbulda tutmuyo
    istanbul üni. yıldız ikinci öğretim felan geliyo anca

oyüzden yazmayacağım
    belki ege makina yazarım diyodum ama vazgeçtim

bu işlerin kızı erkeği yok bence erkekler hakim olabilir ama kızlarda yapabilir
    tek kız kalmazsın 80 erkek 10 kız felan olur oranlarsan :)

istiyorsan yaz kimin ne dediğine bakma tek kız kalırsanda okursun paşa paşa sen sevdiğin istediğin mesleği yap sadece :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

www.bolumtomografisi.net
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Makine Mühendisliği(İngilizce) - Bölüm Tomografisi 2010
    http://www.bolumtomografisi.net/bt2010.asp?b=1281897

buraya girip yerleşenlerin cinsiyet dağılımına bakın. İTÜ Makine %100 ing full erkek. yerleşen 31: erkek:31 kız: 0

iyimiş

• ben konya selçuk makine mühendisliğinde okuyorum bizim sınıfta da 6-7 tane kız var tabi bu derslere göre değişiyor 100 tane kalasın içinde onlar da erkek gibi davranıyor zamanla aynı anda sınıfa gelip aynı anda sınıftan çıkıyorlar grup psikolojisi sanırım ama kızlar bazı dersler de daha da başarılı mesela teknik resimde sen de yazarsan niye yalnız kalasın ki? hem teknik üni. her zaman daha iyidir
  • Bu tür mühendislik bölümleri için, iş mülakatlarında erkeklere öncelik tanındığını zaman zaman duyuyorum. Bayanları pek uygun görmüyorlar sanırım. :)

Yalnız kalacağını sanmıyorum, elbet tercih eden kızlar olacaktır. Az ya da çok... Ama yalnız kalmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smeyye12

quote:

Hem makina
    Hem mühendislik
    Hem teknik üniversite

Aynen öyleyim kodumu otutturan

hacı o zaman rahat olcan,git istediğin yere

• mütevazi ve çakallık peşinde koşmayan kendini geliştirip sektöre katkıda bulunacak bayan elektronik ve makine mühendislerine her zaman ihtiyaç vardır , sonuçta farklı bakış açısı demektir bizim için de
  • işin erkek çoğunluğunu bilmem ama, kız beyni fizik için yapılmamış. bak bu sana cinsiyet ayrımı gibi gelebilir ama doğru söylüyorum. sınavda iyi bir çalışma iyi bir ezberle full yapmış olabilirsin ama kız aklı fiziği algılamaya, yorumlamaya ve yaratıcılığını kullanarak fiziği işe yarar hale getirmeye uygun değildir. sana fiziğin ağırlıklı olduğu her şeyden uzak durmanı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

işin erkek çoğunluğunu bilmem ama, kız beyni fizik için yapılmamış. bak bu sana cinsiyet ayrımı gibi gelebilir ama doğru söylüyorum. sınavda iyi bir çalışma iyi bir ezberle full yapmış olabilirsin ama kız aklı fiziği algılamaya, yorumlamaya ve yaratıcılığını kullanarak fiziği işe yarar hale getirmeye uygun değildir. sana fiziğin ağırlıklı olduğu her şeyden uzak durmanı öneririm.

Bu sözlerinizi size ilerde hatırlatacağımdan hiç şüpheniz olmasın! Tercih listeme şuandan itibaren 3 adet makine mühendisliği ekledim(elektrik müh. tutmazsa bunlar gelecek). Ama büyük ihtimal Elektrik Mühendisi olacağım. Yani tam fiziğin içinde.

• bir bayan olarak neden mimarlık düşünmüyorsun :)
    üniversite adına çok aldanma....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kedimi Yedim

bir bayan olarak neden mimarlık düşünmüyorsun :)

Normalde YTÜ Mimarlık düşünüyordum. Tercihlerime onu da yazdım ama tutacağını sanmıyorum(sıralamam 23000). Yoksa mimar olmak istemiştim.
  • quote:

işin erkek çoğunluğunu bilmem ama, kız beyni fizik için yapılmamış. bak bu sana cinsiyet ayrımı gibi gelebilir ama doğru söylüyorum. sınavda iyi bir çalışma iyi bir ezberle full yapmış olabilirsin ama kız aklı fiziği algılamaya, yorumlamaya ve yaratıcılığını kullanarak fiziği işe yarar hale getirmeye uygun değildir. sana fiziğin ağırlıklı olduğu her şeyden uzak durmanı öneririm.

hocam sana göreceli olarak katılıyorum. sınıfta arkadaşlar fizikten bana yapamadıkları soruları sorarlardı. dersleri en kötü erkeğe soruyu anlatınca anlıyor ve ona benzer soruyu çözebiliyordu. ama sınıfın en çalışkan kızlarınada bir türlü anlatamıyorduk.

ama diyelim konu biyoloji olunca kızların hepsi hatib! Böyle gözleri yukarı kaldırıp elleri aşağıya indirip parmaklarını tek tek sayarak konuyu sana ezbere anlatırlar şerefsizim.

kız erkek beyin farkı var.

• quote:

Maskulinist biri değilim; ancak bu arkadaşa hak vermiyor da değilim şurada.
  • quote:

quote:

Normalde YTÜ Mimarlık düşünüyordum. Tercihlerime onu da yazdım ama tutacağını sanmıyorum(sıralamam 23000). Yoksa mimar olmak istemiştim.

o zaman ytü'den vazgeç bence. ben bayan olsaydım ve mühendislik isteseydim mimarlık yazardım sadece, endüstri de olabilir ama onun ataması çok az

• quote:

quote:

quote:

o zaman ytü'den vazgeç bence. ben bayan olsaydım ve mühendislik isteseydim mimarlık yazardım sadece, endüstri de olabilir ama onun ataması çok az

Ama İstanbul'da mimarlık tutmuyor. O yüzden başka bir dala yöneldim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.