Mümkün mü böyle bişi? Az buz kendimi idare edicek kadar kazanır mıyım ki?
Hevesini kırmak için söylemiyorum ama zor olabilir. Dersler çok vaktini alabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: fernsehn
Hevesini kırmak için söylemiyorum ama zor olabilir. Dersler çok vaktini alabilir.
Ama mümkün mü ki? İtü makine çok zormuş ama yapmam gerekli
İTÜ-Elektrik'de okuyorum, bir sürü arkadaşım hazırlıktan beri çalışıyor. Ben de geçen dönem çalışmaya başladım. Çalıştığın işe göre, çalışma miktarına göre az buçuk birşeyler kazanırsın
quote:
Orijinalden alıntı: samed.yıldırım
İTÜ-Elektrik'de okuyorum, bir sürü arkadaşım hazırlıktan beri çalışıyor. Ben de geçen dönem çalışmaya başladım. Çalıştığın işe göre, çalışma miktarına göre az buçuk birşeyler kazanırsın
Mesela ne kadar hocam? Kendime bakıcak aileye muhtaç olmucak kadar kazanır mıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: TheWertigo
quote:
Mesela ne kadar hocam? Kendime bakıcak aileye muhtaç olmucak kadar kazanır mıyım?
Ben üniversite de yarı zamanlı çalışıyorum. 360TL alıyorum, 240TL'de kredi alıyorum, öğle yemekleride ücretsiz. Aylık 600TL felan geçiyor elime, ailemden para almadan kendimi çevirebiliyorum.
d&r teknosa gibi yerlerde sadece cumartesi-pazar günleri olabilir aslında ama kabul ediyorlar mı acaba ve maaş ne olur tabiki.
makina zordur, ilk vizeye kadar rahat olursun ondan sonra kafanı derslerden kaldıramazsın esnek bi iş bulabilirsin ama sabit çalışma saatleri olan bi yerde çalışman seni zorlar
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: TheWertigo
quote:
Ben üniversite de yarı zamanlı çalışıyorum. 360TL alıyorum, 240TL'de kredi alıyorum, öğle yemekleride ücretsiz. Aylık 600TL felan geçiyor elime, ailemden para almadan kendimi çevirebiliyorum.
İyi bari ya, peki daha hazırlıkta bölümümle ilgili çalışmam mümkün mü yoksa alakasız part time işlerde mi çalışılır?
Eğer 2 yıllıktan dikey geçişle felan geçmediysen kimse seni hazırlıkta makine ile ilgili bir işe almaz. 3. sınıfta bile makine ile ilgili işler bulamazsın. Bulabileceğin işler part-time işler sadece. Tam zamanlı işlere 3. sınıfın sonunda yada 4. sınıfta girebilirsin (ders yoğunluğundan dolayı). Benim barda ve lokantada çalışan pek çok arkadaşım var. Aynı zamanda üniversitede de çalışabilirsin. Hazırlıkta iken pek fazla öğrenci almaz okul ama YDY'de çalışmak üzere az da olsa alıyorlar.
Üniversitedeki işleri buradan takip edebilirsin. Hem hazırlık hemde Makine Fak. Taksim-Beşiktaş çevresinde olduğundan öğrenci olarak iş bulabilirsin.
quote:
Eğer 2 yıllıktan dikey geçişle felan geçmediysen kimse seni hazırlıkta makine ile ilgili bir işe almaz. 3. sınıfta bile makine ile ilgili işler bulamazsın. Bulabileceğin işler part-time işler sadece. Tam zamanlı işlere 3. sınıfın sonunda yada 4. sınıfta girebilirsin (ders yoğunluğundan dolayı). Benim barda ve lokantada çalışan pek çok arkadaşım var. Aynı zamanda üniversitede de çalışabilirsin. Hazırlıkta iken pek fazla öğrenci almaz okul ama YDY'de çalışmak üzere az da olsa alıyorlar.
Üniversitedeki işleri buradan takip edebilirsin. Hem hazırlık hemde Makine Fak. Taksim-Beşiktaş çevresinde olduğundan öğrenci olarak iş bulabilirsin.
Hocam cumartesi-pazar şeklinde teknoloji mağazaları işe alır mı acaba ? Makine veya başka bir bölümle alakalı değil sorum.Genel olarak üniversite öğrencisi için soruyorum.Aylık 350-400 olacak şekilde mesela.
quote:
Orijinalden alıntı: OnrbK
quote:
Hocam cumartesi-pazar şeklinde teknoloji mağazaları işe alır mı acaba ? Makine veya başka bir bölümle alakalı değil sorum.Genel olarak üniversite öğrencisi için soruyorum.Aylık 350-400 olacak şekilde mesela.
İşe girersin ama hafta içi olacak, hafta sonu olacak gibi şeyleri çoğunlukla sen belirleyemezsin.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: OnrbK
quote:
İşe girersin ama hafta içi olacak, hafta sonu olacak gibi şeyleri çoğunlukla sen belirleyemezsin.
Hafta içi çok zor olur benim için.Okul Kadıköy'de, ben Bahçelievler'deyim.
Ya da metrobüs güzergahında bulunan teknoloji marketlere bakayım ben. .Dil kursu da girerse araya zaten imkansız olur.
üniversitede calıs . kutuphanesınde ya da pc odasında fln hocaların asistanı olarak fln calısabılırsın . hem saatler esnek hemde ders calısabılırsın aynı zamanda .mesela kutuphanede gorevlıler ole yapıyo genelde . unıye basvur en mantıklısı.
çalışırsın. iü metalurjideyim.2 senedir köpek gibi part time çalışıyorum. eline geçecek para da part-time dan (haftada 30 saat) totalde 530-600 tl arasıdır.artı yemek kartı verirler günlük 7.5 lira.
Bu arada üniversitede çalışırsanız en fazla 60 saat çalışabilirsiniz. Daha fazla çalışsanız dahi 60 saatin üzerinde ücret alamazsınız. Yeni yasa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme