Şimdi Ara

Bir köşe yazısı (TSK ve Angarya) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar, askerlik gerçekten şu devirde angaryadan, başka hiç birşey değildir, şu bir gerçek askere giden her genç, rütbelilerin ayak işlerini yapmaya gidiyor.. Sınırda güneydoğuda askerlik yapanlara sözüm yok, ama gerçekten bu askerlik sırf 15 ay boyunca senin hayatını çalıyor, sana 2 ay boyunca g3'ü öğretiyor sonrada, usta birliğinde, yerleri süpür, çamaşırları yıka, yada hani vardır ya askerde herkese bi yeri zimmetlerler, orayı temizle düzgün tut, denetleme olcak 2 hafta önceden it gibi temizle, sonra bi tane kendini beğenmiş gelip, aferin güzel olmuş çok güzel dicek diye anan ağlasın.. Bırakın bu işleri yaa, ben 15 ay askerlik yaptım hergün lanet okudum, akıl olarak tecrübe olarak benden kat be kat geride olan, ama her nasıl olduysa komutan vasfına nail olmuş (oda bi baltaya sap olamamaktan dolayı bari uzman yada astsubay olayımda devletten maaş alayım yoksa kimsenin bizi adam yerine koyduğu yok dediğinden) gerizekalılara komutanım çekmek çok ağrıma gitti.. hele yeni karakol komutanı gelir mesela tayinle, karakolun yer fayansalarını beğenmez, yeniden bir dünya para verdirtip yeni fayans yaptırır, nasıl olsa parası cepten çıkmıyor, istediğini yaptırıyor, daha ne olsun.. ırgat gibi kullanılır askerde erler, zaten bakın askerliği bitirip gelenlere sorun bir daha olsa gidersmisin diye hayatta gitmem derler.... Tayin dönemlerinde komutancıkların tayinleri başka yerlere çıkıtgı zaman, eindeki eşyayı nakliye kamyonuna kim taşır it gibi? bildiniz doğru cevap, nasıl olsa 15 aylık hazır ırgat var, yaptır angarya işleri, zaten normal asker olmasa bu askeriyede angaryaları kim yaparmış bilmem... Mesela emirerleri, komutancık denen şahsiyet tuvalete girer, asker dışarda elinde havlu kolonya bunu bekler, evinde karısı bu kadar hizmet etmez, hatta oklavayı fıydırır kafaya, ama askersin seve seve yada s.... s... kuralı ile o havlu ve kolonya ile beklersin...

Eywallah vatanın savunması için canla başla bu konuda mücadele ederim ama, angarya işler için, onun bunun komutancık denen kişilerin ayak hizmetini yapmak için yapılan 15 aylık zorunlu köleliği kabul edemem.... Heeee bu arada bana laf söylemeye kalkanlar olur, ben askerliğimi 15 ay tunceli'de yaptım, operasyonada çıktım, eksi 25'de nöbette tuttum.. ama bu angarya işlerden dolayı nefret ettim... teskereye çıktığım gün, dayılanan bi uzman vardı, hadi dedim şimdi dayılansana dedim, benden 3 yaş küçük bide, tabii askerdeyken ne olursa olsun komutana emredersin dicen.. sesini bile çıkartamadı bana..
    Anlatmayın bana şimdiki askerliği vatan borcu namus borcu diye, ayak borcu angarya borcu şimdiki askerlik..

• @darkboys doğrudur yanlıştır fikirlerini paylaştığın için teşekkürler.
    quote:

Orijinalden alıntı: darkboys

(oda bi baltaya sap olamamaktan dolayı bari uzman yada astsubay olayımda devletten maaş alayım yoksa kimsenin bizi adam yerine koyduğu yok dediğinden)

ben senin kadar sert girmiyorum topa içten içe yukarıda yazdığın yeri onaylıyorum (içimden onayladım buradan saldırmayın) evet askerlik bir meslek ve birileri ne sebepten olduğu beni ilgilendirmez ama bunu seçmişler bu işi parasıyla yapıyorlar. Kendi seçimleridir bişey demem ama bu meslek erbablarının beni angarya işlerinde kullandığı anda bunu sağlayan sisteme lanet ederim. Zaten yukarıda paylaştığım yerlere bir göz attıysan öğretmenevlerinde zorunlu çalıştırılsak ne gibi bir tepki veririz sorum buna yönelikti, herhangi bir meslek grubuna zorunlu hizmet etmek hem vicdanlara hem insan haklarına aykırı.

Bir suç işlemişindir kamuda bedelsiz hizmet cezası almışındır bu ayrı bir konu (sonuçta bir ceza ve yaptırım sözkonusu) ben vatandaş olarak suçlu mu doğuyorum ki "angarya" olarak nitelendirilebilecek bir işte 6 veya 15 ay çalıştırılayım?

**Anladığım kadarı ile doğal olarak fikirlerini paylaşanlardan kimse temel askeri eğitim alınmasına karşı değil, lütfen sorgulamaları/eleştirileri vatan hainliği boyutuna çekmeyelim.

Edit : son cümle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Met5n1k -- 11 Ekim 2009; 17:53:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

Aslında güzel bir tartışma olmuş ama ben farklı açıdan değineceğim.Sayın Başbuğ'un bedelli askerliğe karşı olma nedenlerinin başında eşitlik ilkesine aykırı bir durumun ortaya çıkacağıydı.Şimdi sorarım size kim bu ülkede eşit askerlikten söz edebilir.Bariz bilinen bir şey hangi tuzu kuru Sivas'tan öte askerlik yapmış.Hangi başbakan ,milletvekili ,bürokrat ,komutan ,işadamı çocuğu yakını ,akrabası çatışma bölgelerinde askerlik yapmış.Onu bırakın doğuda 30 kilo çantalarla kelle koltukta gezen biri ile Edirne'de askerlik yapan kişi eşit askerlik yapmış oluyor mu.Torpil bulmak için yırtınan,ilk fırsatta çürük raporu alan, yurtdışına çıkıp 20 gün askerlik için uğraşan bir sürü insan varken, bu şartlar altında ben niye zor şartlarda askerlik yapayım ki.

bugüne kadar hiç bir albayın generalin çocugunu duydun mu şehit olmuş yokk...zorunlu olmasa kim 15 ay gider işi gücü bırakıp..ben yaptım herkes yapsın diyen arkadaşlarda askerliğin kendilerine ne kadar faydalı oldugunu gösteriyor mantık olarak..

• quote:

Orijinalden alıntı: dogansc

metin kardeş, sen askeriyeyi kafaya takıp saplantı haline getirmişin. ayrıca ben askeriyenin falan savunucusu değilim ailem ve sülalemde bi tek asker bile yok. haa diyeceksin ki o zaman neden bu kadar tepki veriyosun? onu da açıklayım hemen: senin gibi kültürlü Türkçeye hakim birisinin (ilk mesajda cahil dedim özür dilerim) saplantı derecesinde askeriye kavramına taklılıp kalmasını yadırgıyorum aslında. askeriyenin sistemini, uygulamalarını kanıksamayabilirsin. fakat bu toplumun daha büyük meseleleri var o da mesela ekonomi. ihracat yapıyorum ekonomiye katkıda bulunuyorum vurgusunu neredeyse her mesajında yapıyorsun bu iş alanındaki tecrübelerinden edinidiğin bilgileri, ekonomi hakkında vs. hakkında bilgi ver. bir de bişey ekleyim yukarıda yazdığın mesajların birinde "at gözlüğü" "zırlamak" falan kullanmışın hiç yakışık almamış be kardeş ve de chp'li akp'li cümleler kullanmışın ona da güldüm geçtim. ha bişey daha 400tl ye kimse market işletmez illa bişey sorgulamak istiyorsan, din kisvesi altında bu toplumda neden bu kadar yolsuzluk, talan, sapıklık vs. yapılıyor bunları da sorgula ufkumuz genişlesin.
    ayrıca sana kişisel bir sorum var özellikle yanıtlarsan sevinirim: aslen nerelisin? yani aslın nereli? bunuda kişisel merakım olarak soruyorum.

Uzun zaman geçmiş.. @dogannsc TSK'da hemfikir oldu sanırım benimle :)

"" Genelkurmay Başkanlığı orduevlerini sivilleştirme kararı aldı. Asker, orduevlerinde garson, aşçı, servis elemanı gibi çalışmayacak, sadece dış koruma ve güvenlik görevlerinde yer alacak. İlk sivilleşme 2011 Haziran ayının sonunda Harbiye Orduevi’nde yaşanacak""

E aklın yolu bir..

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer barkın

askere köle lazım sanki bi vatan sevgisi türklerdemi var tüm dünyada askerlik iş yani onlarda gençler işsiz kalmıyor orada iş sahibi oluyolar ben vatanım için ölürüm allah korusun bi savaş olsa koşarak giderim ama yeni bitme subayların ego kurbanları olup onların hizmetçisi olmak askerlikse bu vatanda terör bitmez askeriye bari zorla alıyo milleti keşke değerde verse

Çok şükür bizim konumuzdan 1 sene sonra birilerinin kafası çalışmaya başladı..

TSK'dan önemli karar
    Asker hizmet etmeyecek
    22 Kasım 2010 Pazartesi, 08:04:45 Gazete Habertürk

Genelkurmay Başkanlığı orduevlerini sivilleştirme kararı aldı. Asker, orduevlerinde garson, aşçı, servis elemanı gibi çalışmayacak, sadece dış koruma ve güvenlik görevlerinde yer alacak. İlk sivilleşme 2011 Haziran ayının sonunda Harbiye Orduevi’nde yaşanacak

Nihat ULUDAĞ / AHT

ZORUNLU askerlik süresi kısalsın mı kısalmasın mı, tek tip askerlik olsun mu olmasın mı tartışmalarının yaşandığı şu günlerde, bazı kaynaklara göre 231 bin zorunlu askerin, berber, bayan kuaförü, müzisyen, garson, aşçı, resepsiyonist, çaycı, lostra, kasiyer, şoför, kat görevlisi, ütücü gibi benzeri görevlerde askerlik dışı işlerde çalıştırıldığı iddiaları ortaya atıldı. Eleştiriler üzerine Genelkurmay Başkanlığı bir karar alarak, orduevlerinin sivilleştirilmesi için kolları sıvadı.
    Bu çerçevede orduevlerindeki tüm askerlerin asli güvenlik görevlerine çekilmesi planlanıyor. Orduevlerinde, aşçı, garson, kuaför, müzisyen, berber gibi görevlerde çalışan askerler, buralardan çekilecek. Yerlerine sivil memur ve işçi alınacak. Askerler sadece dış koruma bölgelerinde, güvenlik görevlerinde yer alacak.
    Genelkurmay Başkanlığı’nın görevlendirdiği uzman ekip, İstanbul’daki orduevlerinde çalışmalarına başladı. Orduevlerinin sivilleşmesi için ne kadar sivil personele ihtiyaç olduğu tespit edilecek.
    İlk sivilleşme Harbiye Orduevi’nde yaşanacak. 2011 yılı Haziran ayı sonuna doğru Harbiye Orduevi’nde sivilleşme tamamlanacak. Daha sonra bu sivilleşme İstanbul’daki orduevlerinden başlanarak tüm Türkiye’deki orduevleri ile sosyal tesislerde yapılacak.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.