Şimdi Ara

Bir Mezun Olarak Birkaç Görüşüm [MÜHENDİSLİK] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
30
Favori
109.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hacettepe endüstri mühendisliği hakkında görüşlerinizi alabilir miyim?
  • uludağ üniversitesi makine yazmayı düşünyrm orda okuyan herhangi bi tanıdığm olmadığndan forumlardan araştryrm..üniversitenin konumu-eğitimi-kampüsü-hocaları hakkında bi bilginiz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin08

hocam 61000 lerdeyim kararsızım makine e.elektronik iç mimarlık otomotiv mekatronik makine e.elektronik daha ağır basıyo sakarya kocaeli eskişehir cbü uludağ yazıcam hangileri iyidir gelme ihtimalleri nedir

Özel bir isteğin yoksa iç mimarlığı ele bir kere en baştan. Eğer mekatroniğin sıralaması bu kadar geriye düştüyse bence mekatronik oku. Olmadı makine oku. Elektrik- elektroniği ben okumazdım şahsen.

Üniversitelere gelince valla hepsinin bir artısı var, ne diyeceğimi bilemedim. Hepsi sanayi bölgesinde, tabi ki kendi okulumu daha detaylı anlattım. Makinede Kocaeli'nin malzeme alanında iyi olduğunu, mekanikte bana biraz geride gibi geldiğini yazdım. Biraz da çalışacağın yere bağlı. Mesela İzmir- Manisa'da çalışacaksan CBÜ ağır basar, Kocaeli'nde çalışacaksan orası ağır basar. Gelme ihtimalini bilemeyeceğim, benim zamanıma göre kontenjan arttığından sıralamalara bakınca ancak şok oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdsck

hacettepe endüstri mühendisliği hakkında görüşlerinizi alabilir miyim?

Kişisel görüş, endüstri okunmaz. Okunacaksa da hacettepe'de okunmaz. Endüstriciler en çok İstanbul piyasasında itibar gördüğünden İTÜ'de falan okumak lazım ancak. Zaten endüstri mühendisi ne iş yapar anlamış değilim, okulda öğrendikleri çoğu şey sadece zaman doldurmak için. O bölüm 4 sene olmamalı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTrojen

uludağ üniversitesi makine yazmayı düşünyrm orda okuyan herhangi bi tanıdığm olmadığndan forumlardan araştryrm..üniversitenin konumu-eğitimi-kampüsü-hocaları hakkında bi bilginiz varmı?

Eğitimi hakkında bilgim var, öyle öne çıkan bir yer değil. Gelişim sürecini de tamamladı, yani üniversitenin son hâli bu diye biliyorum. Tabi Uludağ'da okuyan varsa o daha iyi aydınlatır. Benim Uludağ da tutuyordu, İzmir'den oraya gitmeye gerek görmedim ve doğru da yaptım. Burada olay biraz sizin bulunduğunuz şehir ile de ilgili. Şöyle bir avantajı olabilir Uludağ'ın, BOSCH'un bursa fabrikası son sene part-time öğrenci alıyor ve orada kendini gösterirsen kalabiliyorsun. Manisa'daki fabrikada bu yok mesela. Fakat bu iş de öyle çat-pat İngilizce ile falan olmaz. Onu da belirteyim, mülakatları zor oluyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: emcesu41

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emcesu41

Dokuz Eylül - Uludağ - Kocaeli makinalardan hangisi iyidir eğitim olarak ve iş bulma olanağı olarak gerçi kendini geliştirmeden hepsi zor iş bulur malesef
    Puanım hepsine yetiyor kocaeli de oturuyorum kocaeli de kendimi daha çok geliştiririm gibi geliyor tabi kocaeli makina da iyiyse tabi

Oradan kalkıp İzmir'e gelmene değmez. Kocaeli'ne git derim.

Teşekkür ederim dediğiniz gibi kocaeliyi yazmaya karar verdim daha verimli olacağına inanıyorum sağolun

Hayırlı olsun.

sağolun fakat yukarıda kocaelinin mekanikte geride kaldığını demişsiniz peki uludağ ile kocaeli makinayı karşılaştırırsak ne gibi bir sonuç çıkar eğitim kalitesi ve staj üstünlüğü olarak kocaeli bursa 2 buçuk saat hemen hemen bursaya gitmeye değer mi peki
    teşekkürler...

• hocam bi arkadaş harita mühendisliğini tavsiye etti ytü nasıdır sizce
  • @MrTrojen Ben Uludağ makine mezunuyum. Kalbur üstü bir üniversite ve makine okumak adına iyi bir şehir. Büyük firmalar var Bursada ve bunlarda okurken çalışabilirseniz İTÜ mezunundan farkınız kalmaz, hiç abartmıyorum. Ama ense yapıp dersleri geçeyim yeter derseniz bu üniversiteden makine bitirmenin hiç faydası ve artısı olmaz. Artık ekmak aslanın ağzında, okurken dahi boş oturmak yok!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrTrojen

uludağ üniversitesi makine yazmayı düşünyrm orda okuyan herhangi bi tanıdığm olmadığndan forumlardan araştryrm..üniversitenin konumu-eğitimi-kampüsü-hocaları hakkında bi bilginiz varmı?

Eğitimi hakkında bilgim var, öyle öne çıkan bir yer değil. Gelişim sürecini de tamamladı, yani üniversitenin son hâli bu diye biliyorum. Tabi Uludağ'da okuyan varsa o daha iyi aydınlatır. Benim Uludağ da tutuyordu, İzmir'den oraya gitmeye gerek görmedim ve doğru da yaptım. Burada olay biraz sizin bulunduğunuz şehir ile de ilgili. Şöyle bir avantajı olabilir Uludağ'ın, BOSCH'un bursa fabrikası son sene part-time öğrenci alıyor ve orada kendini gösterirsen kalabiliyorsun. Manisa'daki fabrikada bu yok mesela. Fakat bu iş de öyle çat-pat İngilizce ile falan olmaz. Onu da belirteyim, mülakatları zor oluyor çünkü.

benim 9 eylül 2. öğretimde tutuyr, mesajlarınızın hepsini okudum uludağmı yoksa 9 eylül 2. öğretimmi desem 9 eylül dersiniz sanırım nedini nedir yani farkları artıları eksileri yazablrmisniz?

• Özelden de dediğim gibi 9 Eylül kesinlikle Uludağ'dan üstün değil makine anlamında. Bursa tekstil ve otomotiv cenneti, İzmirde ise çok bir şey bulamazsın. Ayrıca İstanbul'a çok yakın, senin için avantaj.
  • deserthawk,

iyi günler hocam. gazi ee yazdım ve sizin de fikrinizi alayım dedim. bilginiz var mı gaziyle ilgili? ee ile ilgili söylediklerinizin farkındayım ama öne çıkmak için elimden geleni yapacağım ve öne çıkabileceğime inanıyorum. zaten buna güvenerek yazdım ee.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isofb4126

deserthawk,

iyi günler hocam. gazi ee yazdım ve sizin de fikrinizi alayım dedim. bilginiz var mı gaziyle ilgili? ee ile ilgili söylediklerinizin farkındayım ama öne çıkmak için elimden geleni yapacağım ve öne çıkabileceğime inanıyorum. zaten buna güvenerek yazdım ee.

Elektrik- elektronik bölümünü seviyorsan seni zorla kimsenin başka bir dala yönlendirmesini isteme derim. Bir karar vereceksen kendin ver. Ben sayıları verdim, mühendis sayısı fazla dedim. Artık içlerinden sıyrılacağına mı inanırsın yoksa sıradan olmaktan mı korkarsın bilemem. EE hakkında özel bir bilgim yok, endüstride var.
  • Kimya Mühendisliğiyle ilgili ne düşünüyorsunuz forum sakinleri ??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isofb4126

deserthawk,

Elektrik- elektronik bölümünü seviyorsan seni zorla kimsenin başka bir dala yönlendirmesini isteme derim. Bir karar vereceksen kendin ver. Ben sayıları verdim, mühendis sayısı fazla dedim. Artık içlerinden sıyrılacağına mı inanırsın yoksa sıradan olmaktan mı korkarsın bilemem. EE hakkında özel bir bilgim yok, endüstride var.

peki gazi hakkında genel bir bilginiz var mı?

• mühendislikte çukurova , 9 eylül , ege , gazi sıralama yapsak çukurova kaçıncı sırada olur sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

mühendislikte çukurova , 9 eylül , ege , gazi sıralama yapsak çukurova kaçıncı sırada olur sizce

Çukurova bana çok ters ya, hiç bilgim yok desem yeridir. Ama 9 Eylül>Ege derim kesinlikle
  • Arkadaşlar maalesef bu konunun sonuna geliyoruz. 1 haftalığına şehir dışına çıkıyorum. Ardından da foruma giremeyeceğim. Elimden geldiğince uzun uzun anlatmaya çalıştım bazı şeyleri. Bazılarınız hem buradan hem özelden mesaj atıp konuyu yararlı bulduklarını söylediler, teşekkürler. Bazı arkadaşlar katılmadıkları yerleri belirtti, onlara da saygım var tabi ki. Bazıları da bilmediği şeyler hakkında atıp tutarak, kendince laf sokmaya çalışarak konuyu baltalamaya çalıştı, onlar da sağ olsunlar yine de.

Bir çok arkadaşın buradan ve özelden tercih listesini hazırlamasına yardımcı oldum. Bir kez daha belirteyim, sıralamaya göre tercih yapmayın. Hem sıralamaya hem istediklerinize bakın. Üniversitenin bulunduğu şehrin sanayisine bakın.

A üniversitesi B şehrinde olsun. C ünisi de D şehrinde. Eğer D'nin sanayisi B'ye göre daha ileride ise ve bu fark sürekli artıyor ise A'nın eğitimi C'ye göre daha iyi olsa da ben puanı yüksek diye A'yı seçmem. İTÜ'yü, ODTÜ'yü falan katmazsak işin içine Kayseri'de Erciyes mezunu bana göre avantajlı iken burada ben daha önde olurum. Tabi bunu yakın kişiler için söyledim. Sen güçlü bir aday değilsen hiçbir yerde tutunamazsın çok zaten.

Sayılardan bahsettim, bu kadar mühendis gereksiz dedim. Ama yine de o bölüm için kesinlikle yazılmaz demedim. Ben olsam yazmam dedim ki herhalde fikrimi saygı sınırları içinde her yerde söyleme hakkım var, değil mi?

Bir önemli tavsiyem, laf olsun diye üniversiteye gitmeyin. Ailevi durumlar mümkünse sıralamanız parlak değilse bir kez daha deneyin. 30 yaşında adamlar değilsiniz. 1 sene kayıp göze alınabilir, 2 sene de alınır yeri gelir.

Sevdiğiniz işi yapmak çok güzel; ama o işin para getirme potansiyelini de göze alın. İleride birçoğunuz yuva kuracaktır. İdealistlik evi geçindirmede pek bir işe yaramıyor.

MTOK konusu açılmışken sorayım. Benim teknik liseliler ile bir problemim yok. Benim problemim sistem ile. Avrupa'da teknikerliğe önem verilirken bizde düşük puanlı öğrencilerin yerleşme yeri olmuş. Size bir imkân verilirse kullanacaksın tabi; ama anlatmaya çalıştığım ve belki de hep aynı söylememden dolayı sıkıcı olan örneği tekrarlıyorum. MTOK diploması açıköğretim işletme gibi itibar görecek bence. Büyük şirketler zaten yanaşmayacak, orta şirketler şüpheli. Küçük ölçekliler ise mühendis= bizim işe imza atacak adam pozisyonunda çalışacaklar çok büyük ihtimalle. Aynı şekilde DGS'ye de karşı olduğumu belirteyim. Eğer meslek liseli MF4 puanı ile normal bir lise gibi mühendisliğe yerleşirse takdir ederim ama.

Not: Saat 22'de yola çıkacağım, eğer fırsat bulursam ve soru da gelirse 1-2 ufak şey cevaplayabilirim. Fakat cevaplayamazsam da yanlış anlamayın lütfen. Unutmayın, 1 sene sizin gibi genç yaşlar için kabul edilebilir bir kayıp. İnsan sevdiği, önü açık bir işte başarılı olur.

Not2: Dershanelerin, okulların rehberlik servislerini önermem. Onlar sayılara bakar, sıralar o kadar. Mezunlarla, öğrencilerle, imkân varsa hocalarla bile konuşun.

• quote:

Öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum. Umarım gönlünüzce puan almışsınızdır.

Ayrıca çok şanslı bir zamanda üniversite sınavına girdiğinizi belirtmek istiyorum. Şimdi puanlara baktım da, mühendisliklere girmek eskisine göre ciddi olarak daha kolay olmuş.

Hemen size bir örnek.

Benim zamanımda (2006-2007) Ege Üniversitesi Makine Mühendisliğine 18 bininci arkadaşım girmişti. Şimdi bakıyorum 31.209. kişi girmiş. Aradaki fark çok ciddi.

Benim mezun olduğum üniversite CBÜ Mak. Müh. 38 bininci olarak girmiştim. Şimdi 68 bininci girmiş. Arada resmen farkın kralı var.

İTÜ Jeoloji'ye zamanında 20 bininci giriyordu, şimdi 96.577. Breh breh breh... farka bak yahu.

Diyeceğim o ki, yatın kalkın hükümete dua edin. Herkesi üniversiteli yapmak için birsürü yeni üniversite açıldı, var olanların kontenjanları arttırıldı, ikinci öğretimlerin sayısı arttı.

Zaten ben de okurken yeni gelenlerin seviyesinin daha düşük olduğunu görmüştüm. Hocalar da diyordu, demek ki sebebi buymuş.

Eğer hem 2006 hem de 2007'de sınava girmiş biri varsa, o dönemin sıkıntılarını bilir. Benden önceki dönemlerde daha da zordu, çünkü sadece lise 1'den falan çıkıyordu, seviye daha da yüksekti.

Diyeceğim o ki, umarım bu fırsatı güzel değerlendirmişsinizdir.

Gelelim makine mühendisliğini yazmayı düşünen arkadaşlara

İş çok, bunu söyleyebilirim. Hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin, fırsatlar geliyor. Burası kötü okuldur, iş bulamam diye düşünmeyin.

Dersi güzel dinler, biraz çalışırsanız çok sorun olacağını sanmıyorum. Gerçi bunu benim dönemim için söylüyorum, şimdi seviye düşmüş malum.

Bazı üniversitelerde projeye daha çok ağırlık verilir. Çizimler biraz zorlar belki, hesapları kitaba baka baka bir şekilde yaparsınız.

Kendinizi en çok makine elemanları dersinde mühendis gibi hissedersiniz sanırım. Sınavda her şeyi bize yaptırıyorlardı. Kendin tasarlıyordun. Diğer derslerde size verilen sıralamayı izlersiniz, çok serbestlik olmaz.

Proje dersleri keyifli olabilir. Bir şeylere yaratmayı sevmeyen adam mühendis olmasın zaten bir zahmet.

Görüldüğü gibi dünya kadar üniversite var. Hemen hemen hepsinde makine mühendisliği vardır. Ama bu kadar iş yok, sıyrılmak lazım.

Çizim programları öğrenilecek, İngilizce'yi söylemiyorum bile, mümkünse 2. dil öğrenilecek. Hepsini geçtim, mühendis görünümüne kavuşmanız lazım. Peki, nedir bu mühendis duruşu?

Okul bittiğinde bazı büyük yerler yönetici adayı, yetiştirme elemanı vs. gibi pozisyonlar açar. Mülakata gittiğinizde sizin CV'ye şöyle bir göz gezdirirler o kadar. Evet, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi falan dikkat çekecektir; ama iş bu kadarla bitmiyor tabi. O sadece bir artı olacak. Adam sizin hayat görüşünüzü, yeteneklerinizi öğrenmeye çalışacaktır. Kendine güvenmeyen, sadece derslerini geçmiş birini işe almayacaklardır. Diploma notuna da pek takılmazlar, o yüksek lisans içindir.

bişey sormak istiyorum ve çok önemli açıkcası tabi bnim açımdan sizce istanbul üni makina müh. yazmalımıyım çünkü çoğu kişi kötülüyo orayı acaba sizin bi mühendis olarak düşünceniz nedir is olarak bi sıkıntı olurmu ilerde tabi bir deücret konusu var ki çogu kişi alabileceğim ücretin 1000-1500 arasında olucağını söylüyor

• Başlangıç ücretine takılmayın, yeteneğinizi gösterdikçe hem zam alır hem de bir sürü iş teklifiyle maaşı katlarsınız. İstanbulda okumak aslında çok avantajlıdır. Pek çok firmada part time çalışarak hem tecrübenizi hem CV'nizi geliştirir, diğer mezunlardan 2-3 adım öne geçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Başlangıç ücretine takılmayın, yeteneğinizi gösterdikçe hem zam alır hem de bir sürü iş teklifiyle maaşı katlarsınız. İstanbulda okumak aslında çok avantajlıdır. Pek çok firmada part time çalışarak hem tecrübenizi hem CV'nizi geliştirir, diğer mezunlardan 2-3 adım öne geçersiniz.

Hocam herşey iyi çok güzelde(sizi yetkili birine benzettim)
    @deserthawk hocam da demiş gerekirse 2 sene kayıp yaşanır diye

Şimdi siz olsanız Çankaya Üni Bilgisayar Mühendisliği %100 burslu okur musunuz?Yoksa 3.seneye kalır mıydınız?
    Şöyle bir olay var 2.senemde çok şanssızdım sağlıksal olaylar falan oldu ama bir program yaptım gözüm kesmedi ders çalışmayı.
    Tabii çalışmam gerekirse çalışacağım ama ne bileyim gözüm kesmiyor ama Çankaya Üniversitesi'ni de açık bir şekilde istemiyorum.

Ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr. Corrado -- 2 Ağustos 2011; 16:03:44 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.