Şimdi Ara

Bir Mezun Olarak Birkaç Görüşüm [MÜHENDİSLİK] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
30
Favori
109.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

inşallah bir tıp fakültesine kapağı atarsın da hayatın kurtulur

hayırlısı abi en önemlisi ögrenci olarak geçirdiğim 3 yılda o kadar boş vaktim olmasına ragmen maddiyat olmamasından dolayı sürekli evde oturmuş olmam . örnegin 1.5 ay tatil oluyor ve sevdiğin grupların konserleri vs.. bir sürü etkinlik oluyor ve evdeyim.ayrıca mezun olunca iş hayatı çok yogun olacak yani şu geçen 3 yılın acısı büyük .
    erasmus yapmak istedim devlet veriyor 400 euro aile emekli gel de erasmus yap yazlar boş geçti work and travel hayallerim vardı 6 milyar dan başlıyor onun fiyatları da dinamizm açısından en verimli yıllarımı (17-20 yaş) istediğim gibi değerlendiremem en agırıda bu abi :) ahaha sanki sohbet havası gibi oldu lakin gençler okusun anlasın.

• quote:

pembe tablolar çizmeyin manasında söylüyorum. bence artık bu ülkede mühendislik yazılmaz, hemşirelik, fizyoterapi, eczacılık falan daha iyidir.

herkes sanıyor ki büyük bir şirkete girip proje falan yapacak 5-10 sene sonra da müdür olacak.

geçti o devirler.

Bir laf var "beni ne doktorlar ne mühendisler istedi diye." o laf tarih oldu.

Neden, çünkü eskiden mühendislik azdı, girmesi zordu. Sayı az olunca piyasa emiyordu mezunları rahatça. Şimdi piyasa bu kadar çok mezunu istihdam edemiyor. Geleceğin işsizler ordusu işte.

işini hakkıyla yapan adam rızkını elbet bi yerden kazanır.bu olumsuz kafayla bence sadece senin iş bulman ümitsiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

[size=4]
    BİRAZ SAYILARA BAKALIM

Bu sene üniversiteler 7939 inşaat mühendisi, 9635 makine mühendisi, ELEKTRİK - ELEKTRONİK (8918)+ Elektronik Mühendisliği (367) + Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (1100) + Elektrik Mühendisliği (577) yani 10962, endüstri 5634, bilgisayar ise 8062 kişi alacak.

Öncelikle elektrik, elektronik ve türevlerinden bahsedeyim. Arkadaşlar, inanın bırak 10 bini 5 bin kişiye bir senede ihtiyaç olmuyor. Bu bölümlere gidenler inşallah olmaz ama mezun olunca tek kelimeyle apışıp kalacak. Çünkü çok fazla şişmiş puanı. Devlet atamasından da bahsettik. Herhalde artık puanları iyice tavan yapar.

Bilgisayar mühendisliği ise, yine aynı şekilde özellikle dikkatimi çekti, gereksiz bir alım var.

Endüstri mühendisliğinin durumuna bakarsak daha iyi gibi geliyor ilk başta; ama bir şirkette kaç tane endüstri mühendisi çalışıyor ,ona bakmak lazım. Ben çoğu zaman endüstricinin yapacağı işin makine veya inşaat mühendislerine yıkıldığını gördüm. Adam ekstradan para vermek istemiyor endüstri mühendisine.

bu rakamlar korkunç. Mühendisliğin artık türkiye'de öldüğünün göstergesi.

10.000'i bırak, senelik ihtiyaç taş çatlasa 3000'dir. (Asgari ücretin az fazlasını veren dandik firmaları katsak bile.)

Bu adamlar 3-4 sene sonra mezun olduğunda özel sektörde iş bulamayacaklar. Kpss puanları uçuşa geçecek.

• Arkadaşlar yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim . . Yeni sınava girecek arkadaşlar mühendislik hala geçerli ve insan varoldukça geçerli olacak bir meslek . . Siz bakmayın burdaki insanların işi gücü karamsarlık, kendilerini nete vermiş olacaklarki işlerinde başarılı değiller . . Gelelim mühendisliklere . . Ağzı olan konuşuyor herkes bildiği alanda konuşsun arkadaşlar , ben doğu akdeniz makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim . . Doğu akdeniz üniversitesi mi özel okul yani ? Derler burdaki kişiler ama köklü ve eğitimi iyi olduğunu , dünyanın çoğu ülkesinde geçerli olan mavi diplomayı verdiğini bilmezler ama karamsar arkadaşlar :) Makine mühendisi ol , işsiz kalmazsınız arkadaşlarım . . Başlangıç maaşlarından bahsetmişler 1500 falan olur o kıvamda olucaksınız birazda sizde . . 750 tl alan adam 10 senede mühendisliği zar zor bitiren adamlardan bahsediyorlar bakmayın siz . . Doğru söylenen az şeyin içinde tabiki yabancı dil var . . Biz Türkler biraz yeteneksiziz dil konusunda , tavsiye olarak yabancı dil eğitimi veren bir okul söylemicem size cünkü ingilizce herkesin bildiği üzere aslında dünyanın en basit dili :) yani siz eğitiminizi Türkçe alın , yabancı dili imkan varsa yurtdısına giderek yoksa kurslardan ögrenirsiniz , artık çok şey gelişti , Türkçe eğitim alırkende yabancı film izlemaaağğğğ mı :D :D . . Siz isteyin herşey olur herşey ! Tabiki birazda zora geliceksiniz yani . . Dersi sadece geçmek için geçmeyin . . Her ders icin değil bazı dersleri geç bırak ya . . Ama bazı derslerde biraz meraklı olun , yırtık olun , hoca burdaki bazı arkadaslar icin korkulu rüyaymış ya , siz olun hocaların korkulu rüyası :) Programlardan bahsedilmiş . . Arkadaşlar artık herkes program biliyor zaten ögreniyor siz bide mühendislik kazanmışsınız hayli hayli yaparsınız . . UZUN LAFIN KISASI AĞLAMAYANA MEME YOK ! İçinize çok kapanık olmayın , fırlamada olmayın , denge önemli STATICC önemliii :) :) ALLAH HERKESIN GONLUNE GORE İŞ VE EŞ NASİP ETSİN ! SAĞLICAKLA ! Banada bi dua edin la en yakın zamanda mezun olayım inşallah :) Şimdi bu karamsar abiler derler sen mezun olunca görüceksin diye . . Merak etmeyin hep beraber görücez ;)

• 10.000 kişi demi ? 3000 i mezun olamadan bırakır gider . . . 3000 i 8 senede mezun olur . . . 1000 tanesi hiç kendini geliştirememiştir veya o bu işi yapmazlar ticaret falan yaparlar . . 3000 kişi kaldı demi bunların arasında zaten olmalısınız ve hatta 1500 ü arasına girmelisiniz . . Eee buda gerekiyor artık değilmi . . %50 yani . . Hayatın her anı %50 üstü olmalısınız şansınız olması için . . Çok mu iyimserim ? Bence asıl gerçek bunlar ve iyimser olmak sizi önde başlatır ... Siz bunu bile düşünmeyin bi yerinden tutun istediginiz alanın , mesleğin . . . Gerisi ip söküğü misali gelir . .
  • celal bayar endüstri müh nasıl?
  • Saçmalığa bak, 4 yıl istemeye istemeye okursan kendini geliştirmezsen birde para beğenmessen tabi Kpss'ye asılırsın.Gözünle görebildiğin heryerde Makine Müh. imzası var.Sadece Türkiyede değil dünyanın heryerinde kendini geliştirmessen hep b planısındır.
  • Adam Celal bayar mezunu odtü itü Boğaziçi mezunu olmak cv de küçük bir artıdır demiş

Sen git bakalım bazı büyük şirketlere odtü itü Boğaziçi mezunu dışında adam alıyolar mı istediğin kadar geliştir kendini önce etiket gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise ve universite yillarinda insanin akli bir karis havada oluyor. Kendimi gelistiririm beni havada kaparlar falan filan. 100k dan muhendis olup odtu itu luyu gecicem diyor. Uc bes tane mulakata girince havalari iner.

• quote:

Lise ve universite yillarinda insanin akli bir karis havada oluyor. Kendimi gelistiririm beni havada kaparlar falan filan. 100k dan muhendis olup odtu itu luyu gecicem diyor. Uc bes tane mulakata girince havalari iner.

Haklı olmakla beraber,Çok acımasızsınız abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikolagulucan -- 15 Temmuz 2013; 5:30:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acancan1

quote:

[size=4]
    EĞER ACELENİZ YOKSA DÜŞÜK PUANLI MÜHENDİSLİKLERİ YAZMAYIN!

Arkadaşlar, hükümetin "Herkesi üniversite mezunu yapma" projesi nedeniyle mühendislik tam anlamıyla ayağa düşmüş durumda. 32 binlik İTÜ'nün 96 bininci öğrenciyi alması ne demek düşünebiliyor musunuz? 38 bin ile girdiğim yerin 64 bine gerilemesi de öyle. Sürekli yeni üniversiteler açılıyor, var olanların kontenjanı arttırılıyor ve ikinci öğretim programları açılıyor. Bunun nedenlerinden biri o bölge esnafının işini arttırmak. Geçen gün gördüm İzmir'de "Kemalpaşa üniversiteyi hakediyor" diye yazmışlar. Nereye biliyor musunuz, dolmuşa. Neden, öğrenci sürekli İzmir'e gidip gelince dolmuş iş yapacak. Böyle ikiyüzlü adamlar işte. Kemalpaşa dediğiniz yer de köyden bozma ilçe gibi.

Neyse, benden size bir abi tavsiyesi. Eğer maddi durumumuz bir seneyi daha kaldırmaz veya bizim şirketimiz var işim kesin hazır demiyorsanız puanı düşük yerlere gitmeyin arkadaşlar. Çünkü üzülerek söylüyorum ki o yeni üniversitelerden mezun olanlar piyasada itibar görmeyecek. Sanayide, küçük ölçekli yerlerde mühendis imzasının olmasının zorunlu olduğu yerlerde sadece "bulunacak". Ne karar alıp işlerin yürümesini sağlayacak, ne de başka bir şey. Çok büyük bir ihtimalle tekniker yapacak, sana imzayı attırıp geçecekler. Böyle mühendislik olmaz. Buralardan mezun olan arkadaşların holdinglere girip yönetici pozisyonuna gelmesini ise pek mümkün görmüyorum. Bir ömür sanayide pisliğin, gürültünün ve seviyesi düşük -kusura bakmayın; ama teknikerler hep küfürlü konuşuyor- ortamda kalacaksınız.

Daha da dramatik olan, 3-4 sene sonra piyasa öyle düşecek ki, buralarda mezun olan arkadaşlar mühendis olduğuna lanet edebilir. Şu anda İzmir piyasasında başlangıç maaşı genelde 1250-1500 TL olur. Genelde bu ücret 1250 TL'ye daha yakındır. Vestel, Elginkan, Bosch gibi yerleri ayrı tutuyorum. Bu arada Vestel, Manisa kökenli bir fabrika olmasına rağmen oradaki üniversiteye zerre kadar katkısı olmamıştır. İşte, Türk şirketleri bu kadar paragöz arkadaşlar. Dertleri kalkınmak değil, ceplerini doldurmak. Bilmem kaç yıl tecrübe istiyoruz deyip geri çevirecekler. Bosch'un Bursa fabrikasına bakıp örnek alsınlar. Adam part-time öğrenci çalıştırıyor.

Dediğim gibi, şu anda 1250 TL'ye yakın olan başlangıç maaşı sanayideki "göstermelik mühendisler" için 1000 TL'ye kadar inebilir. Bunun örneklerini gördüm. Adam 1000 TL teklif ediyor. Çünkü küçük ölçekli, çünkü işsiz mühendis var. Askerliğini yapmamış olanlara 750'ye kadar inildiğini gördüm. O şirketler zaten sadece imza için adam arar. Askerlik olmadan işe alıyorlarsa bilin ki oradan bir şey olmaz.

Peki, YÖK'ün süper icraatı sonrasında 3-4 sene o 1250 TL ne olacak söyleyeyim mi, 1000 TL. Sanayideki küçük yerler de kapıyı 750 liradan açar herhalde. Çünkü ortalık mühendis kaynayacak ve bunların içinde en fazla makineci olacak. 750 lira arkadaşlar, bugün vasıfsız eleman bile o parayı kazanabiliyor.

Şunu da söyleyeyim, kendini geliştirme işi de eskisi gibi olmayacak. O laf şunun için söylenir, mesela İTÜ'lü adam Autocad'i güzel öğrenmiştir. Anadolu'da okuyan adam belki o kadar öğrenmemiştir. Kursa gidin siz de öğrenin, daha iyi iş bulursunuz denir. Doğrudur, bu zamana kadar öyle olmuştur. Fakat şimdi herkes bu yeni üniversitelere girince 3. ve 4. sınıfta akıllanacak, anlayacaklar ki gelecek pek parlak değil. O yüzden kurslara gidecekler. Makine mühendisleri odası 250 TL'ye kurs veriyor, gayet ulaşılabilir bir fiyat. Aynı şey İngilizce için de geçerli. Deseniz ki aralarından sıyrılmak için Autocad'in kitabını yazayım, o da abartı olur. Orta ve büyük ölçekli yerlerde çizimleri yapan teknikerler çok şey biliyor. 2 kere staj yaptım, parça çizen mühendis görmedim henüz. İngilizce için de, ilanlarda herkes yazar; ama çok iyi İngilizce'yi holdingler falan ister. Onun kapıları da korkarım bu yeni üniversitelere kapalı olacak.

O yüzden arkadaşlar, dediğim gibi şartlar müsaitse bu yeni üniversitelere girmek yerine 1 sene daha bekleyin. İnanın haftaiçi grubu dershane daha iyidir. Okul yokken, disiplinle çok daha iyi çalışılıyor. Okul puanı ve disiplin yönünden eksiğim olduğundan ben tam umduğumu bulamadım -bir de sınavda anlamadığım bir şeyler oldu- ama çok daha iyi yerlere giren arkadaşlarım oldu. İleride orada burada sürünüp yıllar kaybetmektense 1 sene zaman ve dershane parası kaybetmek inanın bir şey değil.

teşekkürler bilgilendirme için.dokuz eylül iö makina icin ne dersinbir yorumunu alsak ? birde makine müh. içinde dallanma nasıl otomotiv doğalgaz falan diye ?

hocam bilişim sistemleri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cudi_eem

Adam Celal bayar mezunu odtü itü Boğaziçi mezunu olmak cv de küçük bir artıdır demiş

Sen git bakalım bazı büyük şirketlere odtü itü Boğaziçi mezunu dışında adam alıyolar mı istediğin kadar geliştir kendini önce etiket gelir

Sen merak etme, ben o büyük şirketlerin içindeyim. Beni çavuşluk yapan mühendislerle bir tutuyorsun galiba

Tabi ki ben o adamın şansı daha fazla diyorum; fakat iş biraz da adamda bitiyor.

----------

Bilişim sistemleri hakkında bir bilgim yok maalesef. Bana makineyle gelin.

• hocam paylaşımları okudum özellikle ilk kısımlar faydalı olmus cok saolun. ben bu sene yıldız makine düsünüyorum önerir misiniz ? cevrede bska üniv.'de (ege vs) elektronik yaz diyolar sizce napmalıym istihdam acısndan skntı olur mu elektronik daha gözde derler hep. ben istanbul ve yıldız'ın avantajını kullanmak istyorum açıkça bu ne kadar dogru ?

• quote:

quote:

Adam Celal bayar mezunu odtü itü Boğaziçi mezunu olmak cv de küçük bir artıdır demiş

Sen merak etme, ben o büyük şirketlerin içindeyim. Beni çavuşluk yapan mühendislerle bir tutuyorsun galiba

Tabi ki ben o adamın şansı daha fazla diyorum; fakat iş biraz da adamda bitiyor.

----------

hocam size bu konuda katılmıyorum. Boğaziçi ile celal bayar arasında uçurum var. Hani desen ki yıldızla Boğaziçi falan anlarım ama celal bayar çok gerilerde bir okul. Boğaziçiyle kıyaslanması bile abes.

• quote:

quote:

quote:

----------

hocam size bu konuda katılmıyorum. Boğaziçi ile celal bayar arasında uçurum var. Hani desen ki yıldızla Boğaziçi falan anlarım ama celal bayar çok gerilerde bir okul. Boğaziçiyle kıyaslanması bile abes.

Şimdi bak lütfen bir yanlış anlaşılma olmasın.

Herhalde çok fark var, orası kabulüm. Eğitim kalitesinden tut kampüse kadar her alanda fersah fersah fark var.

Ben ileriki yıllarda olacaklardan bahsediyorum.

Kimi işyerleri cidden prensip sahibi bu konuda, adam 3-5 okuldan başka yerden almıyor.

Fakat ortalama yerler adamın bilgi birikimine bakar.

Bugün bir formen, bakın formen diyorum. Şu anda 6 bin lira para aldığını ben biliyorum.

Başta herkese bu paralar çok çok büyük geliyor; fakat birkaç yıl çalışınca örnekleri görünce artık çok uçuk gelmiyor.

Sen elinden gelen en iyi yere gireceksin. Ama boş bir şekilde mezun olduysan okulun ismini kullanarak 2-3 yıl idare edersin, ama orada çakılı kalırsan istersen Cambridge mezunu ol, anca ingilizcen iyi ise bir ithalat falan işi verirler, orada da kalırsın al satçı olursun.

Okul konusuna gelirsek,

Ben şunu açık söyleyeyim Celal Bayar çok gerilerde bir okulsa Ege de çok gerilerde bir okuldur. Ders içeriği açısından hiçbir fark yok. Zaten Ege Üniversitesi birçok alanda şişirilmiş puanlara sahip. Bir İYTE, Ege'yi beşe katlar.

• Buna bir başkasının cevabı ile karşılık vermek istiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: kalavela

KENDINI YETISTIRMEK bu ara bu cok kullandıgım ve baskları tarafından kullanılan bırsey

sole bırsey sormak ıstıyorum ben dıyelım dusuk basarı sıralamalı bı yerden mezun oldum ılk baslayacagım yer buyuk ıhtımalle kucuk bır ısletmecı yanı yada kobı olacak ve burda kendını nasıl yetıstırebılesınkı ? stajınıda kucuk bır kobı yanında yapmıs olacaksın nerden mı bılıyorum fordun staj yapmak ıcın ıstedıgı seyler arasında bellı unıversıtelerden mezun olmak yazıyor bu yetıyor mu hayır tabıkı bunun yanında ortalamanında yuksek olmasını ıstıyor bunları neden yazdım kucuk kobı yanında staj yapıp sonrada kucuk kobı yanında 3-4 sene tecrube kananan bırı buyuk fırmalarda yıne ıs bulamaz cunku onların tecrubesı kucuk fırmalara yeter hemen herkes bana bundan 10 yıl once mezun olmus ogrencılerı gosterıyor on yıl oncesının muhendıs kontejyanına baksın ozaman okadar azdı kı muhendısler buyuk fırmalarda bıraz azımle hemen ıs bulabılıyordu ama suan ozmanın kontejenını sadece 5 6 unıversıtenın mezunları doldurabılır.yanı geregınden fazla muhendıslık oldugundan dusuk derecelı muhendıslık fakultelerı alt sınıf muhendıs olarak calısmaya mahkum kusura bakmayın bıraz agır olmus olabılır ama hayat acıdır

http://forum.donanimhaber.com/m_77357929/tm.htm

Yani iyi başlangıç yapmak, devamının da iyi olmasına sebep oluyor. Yoksa elbette o etiket ömür boyu seni götürmez. İş tecrübesi bir yerden sonra esas kıstas olur.

• Hocam eğitim kalitesi kampüs falan bunları boşver. Etiket olayı zaten bir bütündür.

Boğaziçi mezununu alan firma kesinlikle iyi bir tercih yapmış mı bunu bilemez ama riski en aza indirmiştir. Çünkü Boğaziçi mezunu:

1-Zekidir ve çalışkandır çünkü lys de derece yapmıştır. Hatta Türkiye'nin en zeki beyinlerindendir. Kısa sürede yetiştirilebilir ve verim alınabilir.

2-İyi eğitim almıştır.

Ha bazen olmuyor mu, adam zeki ama malın teki, öylesine okumuş, yahut idealist değil, işe dört elle sarılmıyor falan. O zaman zaten şutlanıyor o kişi.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    yani ilk işe girişte en önemli etkenin kendine güven olduğunu mu söylüyorsunuz? bu dediğiniz genel bir özgüven mi yoksa işini iyi bilmekten kaynaklı bir rahatlık mı biraz açabilir misiniz
  • quote:

Öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum. Umarım gönlünüzce puan almışsınızdır.

Ayrıca çok şanslı bir zamanda üniversite sınavına girdiğinizi belirtmek istiyorum. Şimdi puanlara baktım da, mühendisliklere girmek eskisine göre ciddi olarak daha kolay olmuş.

Hemen size bir örnek.

Benim zamanımda (2006-2007) Ege Üniversitesi Makine Mühendisliğine 18 bininci arkadaşım girmişti. Şimdi bakıyorum 31.209. kişi girmiş. Aradaki fark çok ciddi.

Benim mezun olduğum üniversite CBÜ Mak. Müh. 38 bininci olarak girmiştim. Şimdi 68 bininci girmiş. Arada resmen farkın kralı var.

İTÜ Jeoloji'ye zamanında 20 bininci giriyordu, şimdi 96.577. Breh breh breh... farka bak yahu.

Diyeceğim o ki, yatın kalkın hükümete dua edin. Herkesi üniversiteli yapmak için birsürü yeni üniversite açıldı, var olanların kontenjanları arttırıldı, ikinci öğretimlerin sayısı arttı.

Zaten ben de okurken yeni gelenlerin seviyesinin daha düşük olduğunu görmüştüm. Hocalar da diyordu, demek ki sebebi buymuş.

Eğer hem 2006 hem de 2007'de sınava girmiş biri varsa, o dönemin sıkıntılarını bilir. Benden önceki dönemlerde daha da zordu, çünkü sadece lise 1'den falan çıkıyordu, seviye daha da yüksekti.

Diyeceğim o ki, umarım bu fırsatı güzel değerlendirmişsinizdir.

Gelelim makine mühendisliğini yazmayı düşünen arkadaşlara

İş çok, bunu söyleyebilirim. Hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin, fırsatlar geliyor. Burası kötü okuldur, iş bulamam diye düşünmeyin.

Dersi güzel dinler, biraz çalışırsanız çok sorun olacağını sanmıyorum. Gerçi bunu benim dönemim için söylüyorum, şimdi seviye düşmüş malum.

Bazı üniversitelerde projeye daha çok ağırlık verilir. Çizimler biraz zorlar belki, hesapları kitaba baka baka bir şekilde yaparsınız.

Kendinizi en çok makine elemanları dersinde mühendis gibi hissedersiniz sanırım. Sınavda her şeyi bize yaptırıyorlardı. Kendin tasarlıyordun. Diğer derslerde size verilen sıralamayı izlersiniz, çok serbestlik olmaz.

Proje dersleri keyifli olabilir. Bir şeylere yaratmayı sevmeyen adam mühendis olmasın zaten bir zahmet.

Görüldüğü gibi dünya kadar üniversite var. Hemen hemen hepsinde makine mühendisliği vardır. Ama bu kadar iş yok, sıyrılmak lazım.

Çizim programları öğrenilecek, İngilizce'yi söylemiyorum bile, mümkünse 2. dil öğrenilecek. Hepsini geçtim, mühendis görünümüne kavuşmanız lazım. Peki, nedir bu mühendis duruşu?

Okul bittiğinde bazı büyük yerler yönetici adayı, yetiştirme elemanı vs. gibi pozisyonlar açar. Mülakata gittiğinizde sizin CV'ye şöyle bir göz gezdirirler o kadar. Evet, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi falan dikkat çekecektir; ama iş bu kadarla bitmiyor tabi. O sadece bir artı olacak. Adam sizin hayat görüşünüzü, yeteneklerinizi öğrenmeye çalışacaktır. Kendine güvenmeyen, sadece derslerini geçmiş birini işe almayacaklardır. Diploma notuna da pek takılmazlar, o yüksek lisans içindir.

Herkesi üniversiteli yapmak önemli değil.Herkesi üniversiteli yapıp iş vermek önemli.Hem bu adamaların çoğunun bedavaya okuyacak ve işsiz kalacak.Ellerinde daha önce öğrenmiş oldukları bir meslek olmadığı için sap gibi kalıcaklar.Devlet ihtiyacı kadar üniversite yapmalı.Eskiden bu adam okumaz denir hemen bi yerlerde çıraklığa sokulurdu.Şimdi maşallah herkes okuyo ama ne oluyo???

• sdü makine için neler düşünüyosunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.