Şimdi Ara

bir mezun olarka yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlar herkese iyi akşamlar. Bu sene mezun oldum obp ile 230 gibi bir puanla. Malum meslek lisesi mezunuyum.

Bu sene bir işe girip çalıştım 2 ay felan 1600 gibi bir para biriktirp işten çıktım sınava hazırlanıyorum 1 Aydır. Hedefimi belirlemedim hedefim yapabildiğimin en iyisi. Evde tek başıma çalışıyorum hocalara geldik denen bir video kanalındann. Soruma gelecek olursa ben şuanda sadece türkçe çalışıyorum, türkçeyi tamamen bitirince matematiğe geçmeyi hedefliyorum matematiğe geçince türkçeden deneme çözerek unutmamayı hedefliyorum sizce bu iyi bir düşünce mi ?

Ayrcıca bir konu bitiriyorum o konu ile ilgili test çözüyorum mesela sallıyorum anlatım biçimleri konusunu bitiriyorum test çözmeye başlıyorum işte 25 soru çözüyorsam 18-19 doğru oluyor rahat 2-3 yanlışım oluyor o konu ile ilgili olarak. Sizce bu normal bir olaymı ? Yoksa yetersiz mi çalışıyorum

Ayrıca matematik için bana soru bankası ve konu anlatımı güzel olan kitap önerirmisiniz ?

• normal olay fakat sadece 1ders 1ders gitme zaten mezunsun gün içinde çok vaktin var iştende çıktığına göre atıyorum mat türkçe çalış sonraki gün mat geo fizik kimya gibi 2ders çalış hem sen sıkılırsın hemde verimli olmaz 345 alabilirsin sb olarak çözümlerinin videoları var konu anlatımı olarak karekök mps yada fem
  • Teşekkür ederim hocam ilginiz için içimi rahatlattınız vallahi :) teşşekkür ediyorum iyi geceler hıcam
  • Tek ders olarak gidersen sıkılma ihtimalin çok artar.Birkaç ders yap hergün daha verimli olur bence.Türkçe yanlışlarına geri dönünce gerçekten bilmediğini mi fark ediyorsun yoksa tekrar denediğinde çözebiliyor musun?Bu fark önemli tekrar döndüğünde yapamadıysan bilen birine sorman lazım.Bilen birini bulmak da zahmetli iş olduğu için çözümlü kaynaklara yönelmeni tavsiye ederim.Matematik için birey b alabilirsin videolu çözümleri var sorularının.Videolu çözümlerin kötü yanı şu ki eğer sosyal medyada çok takılan biriysen ya da eline telefonu aldığında çözümlere bakmak için girdiğinde "bi whatsapp,insta bakıyım" diyorsan seni yavaşlatır hızlandırması gereken videolu çözümler.Bu yüzden bu konuda iradeli olmak lazım.

iyi çalışmalar

• Matematik çalışmadan veya az çalışarak yapılabilecek bir ders kesinlikle değil. En önemli ders de o olduğu için bir an önce başla. Hocalara geldik dışında da birsürü kanal var. Matematikte o güzel, türkçede önderhoca güzel (7/24 dersteyiz kanalı) fen vs. de önerirdim ama bunlara yoğunlaş tavsiyem.
  • Mat temelin yoksa ceyhun hoca tavsiye ederim.
  • Patpatato P kullanıcısına yanıt
    Her yanlışta öğreniyorum diyebilirim hocam, yanlış olan soruları vilen arkadaşlara sorarak doğru cevabı arıyorum mantığını kavrıyorum. Tek ders konusuna gelirsek artık farklı farklı çalışacağım sizin ve diğer arkadaşların dediği gibi

Teşşekür ederim bu arada hocam ilgin için çok saolasın
  • AdiGe.. kullanıcısına yanıt
    Hocam matematik için video izlemeyi düşünmüyorum. Çünkü video izlediğim dersleri yazı yazarak akılda kalmasını sağlıyorum. Matematikte konu anlatım ve soru bankası alıp çalışacağım üste kare kök öneren arkadaşlar vardı yorumlarıda iyiydi onları alacağım. Matematik kitapları yanında videolarla pekiştiririm diye düşünüyorum
  • Hocam mezunsun kuruma da gitmiyosun bence türkçen bittikten sonra günde 3 ders yapabilirsin,4 gün mat 3 gün geo 3 gün fizik 2 gün kimya 2 gün biyo gibi.yanına da çerezlik türkçe testleri çözersin tekrar amaçlı
    Hocam fende tavsiyen nedir ? daha çok kimya nın lys(ayt mi neyse yeni adı) için
  • Türkçeyi bir haftada bitiririm gibime geliyor, onum yanında matematiğe başlangıç yaparım sonra matematik sosyal 2 lisi devam ettircwm fen grubu çok ezber gerektiriyor açıkçası fene çalışmayı bile düşünmüyorum
  • ky28 kullanıcısına yanıt
    tm misiniz ? ben mf olarak yorum yaptım da
  • Evet tm yim hocam fen de hiç bilgim yok ve çok karışık.

Hedefim: bankacılık ve sigortacılık marmara Üniversitesi

Tahmini olarak sınava kadar şöyle yaparım sanırsam

Türkçe 30D 10Y

Matematik 20D 10Y

Sosyal 10D 10Y

Fen 5D 10 Y
    tmyi bilmiyorum hiç yanıltmıyim yorum yaparak da,fende kimya çalışsan 5 neti görürsün 2 nette biyodan okuyarak gelir 7 8 net gayet taşır bence
    Konu anlatımdan çalışırsan o da olur bazı soru tarzlarını öğrenmek için video da faydalı olur. Ama temelin sağlam değilse (aslında baya sağlam değilse) karekök zorlar.Güzel kitap ama sınava küstürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar343

Hocam fende tavsiyen nedir ? daha çok kimya nın lys(ayt mi neyse yeni adı) için

Fizikte umut öncülden dinleyip soru bankası (nihat bilgin / palme olabilir) çözülmeli
    Biyolojide selin hoca - fundamentals - bekir avşar dan biri seçilip dinlenirken not tutlabilir veya kitaptan not çıkararak çalışılıp herhangi bi sb çöxülmeli (palme/limit olabilir)
    Kimyada ücretsiz en iyisi kimyaadası kanalından not çıkararak dinlemek ve herhangi bir sb bitirmek. Ücretli istersen kimyaözel veya bizimkimyamız olabilir. Bunların avantajı daha detaylı (pdf li vs.) olması.
    hocam aldım bile karekökü. şöyle söyleyeyim hocam matematik sorularınu çözmeyi seviyorum türkçe gibi sıkmıyor.
  • bu arada şişli de kütüphane bilen varmı ? bedava olan
  • hocam geçen sene hiç bakmadan 4 veya 5 yapmıştım matematik türkçe ilerliyecem ara arada sosyal ilgilenicem, çok zamanım olursa fenede geçebilirim aama fen en sonda yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ky28 -- 25 Aralık 2017; 3:16:39 >
  • Arkadaşlar az önce bi deneme çözeyim dedim resmen hüsran oldu. Hedefim 25 netti. Benim şu ana kadar çalıştığım 5-6 konu var toplamda bu konularda 30 soru gelecek fakat

20doğru

11 yalnış( 3 tanesi çalışmadığım konulardan)

9 boş çıktı.

11 yalnış çıkan soruları 2 kere okusam büyük ihtimalle 25e çıkarırdım.

Moralim bozuldu biraz ama durmak yok, ilk deneme deneyimimdi sizce ne kadar kötüyüm ? Yorumlara açığım

Kitap karekök ygs türkçe denemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ky28 -- 25 Aralık 2017; 3:16:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.