Şimdi Ara

bir mezunun en zor anları.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yav takmayin milleti bu kadar.millet konusuyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

tam şu zamanlar çok zordur,senin dediğin gibi konu-komşu arkadaşlar facebook falan.ben face i geçen sene bugünlerde dondurup 10 ay sonra açtım bir kez bile girmedim

çevreden gelen bu istemsiz baskı 1-2 haftada iyice geçer.arkadaşlarının üniye gitmesi sene içinde dahi ara sıra hep aklına gelecek.özellikle sınavlara az kaldığında ve canın çalışmaktan çok sıkıldığında.ailene ve kendine karşı olan o sorumluluk duygusunun yarattığı stres ise hiç geçmez

şuan da sene içinde de moralin bozulduğunda,aklına getirmemeye çalış hiçbir şeyi başka şeyler düşün,sevdiğin bir hobin varsa onu yap

zor anlarda güçlü olmaya çalış,en yıkılmış hissettiğin zamanlarda bile güçlü görünmeye çalış
    kötü sonuçlar alabilirsin yine de vazgeçme sonuna kadar savaş,her şey gerçek sınavda belli oluyor,denemeleri ne hafife al ne de çok önemse

acı geçicidir.1dk 1 saat bir gün ya da bir yıl sürebilir.ama sonunda geçer ve onun yerini başka bir şey alır.ama buna rağmen pes eder,vazgeçersen sonsuza dek sürer
    Lance Armstrong

duygularıma tercüman oldunuz ne kadar iyi anladıgınızı gösterdiniz :)

felaket senaryolarından biri de sınav anında bi şey olursa 3.seneye kalırsam. siz de düşünmüşsünüzdür muhakkak. bunu nasıl aştınız?

• Erzurum da Van da falan okuyanlara bakma sen tabikide küçümsemek için söylemiyorum çalışarak emek vererek kazanmış insanlar saygı duymak lazım ama bir İstanbul da , İzmir de , Ankara da , Eskişehir de , Antalya da , Mersin de da okumak var birde o saydığın Doğu illerinde okumak var yani oraları gezmiş görmüş biri olarak söylemek isterim tatil için 1 ay 15 gün kalırsın oralarda ama yaşamak veya okumak için hiç bir yer yukarıda saydığım illerden daha iyi olamaz.

Tabikide bazı istisna şehirlerde var mesela Kayseri güzeldi , Karadeniz in çoğu ili çok güzeldir doğa harikasıdır Adana şehir ve insan olarak pek tavsiye etmem ama Çukurova üniversitesi cidden çok güzeldi yani kampüsü için bile yazan vardır eminim.

Mezuna kalmak kötü bir şey değil aslında hatta avantaj bile sayılır neyin ne olduğunu biliyorsun artık ona göre çalışıp ona göre tekrar sınava gireceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeineLust -- 26 Temmuz 2013; 22:46:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avukatolucamben

öncelikle erzincan hukuk kazanmadığım için çok mutluyum o ayrı.
    konumu bilenler vardır bilmeyenler için minik özeti ; tercih yapmayacakken annemin erzincanı yazması ve korkulu bekleyiş :)

yerleşemedi yazısını görünce ilk çok sevindim. sonra telefonlar çalmaya başladı gecenin bir yarısı herkes bizi arıyordu. nereyi kazandı diye. telefonların bazılarına çıkmayarak savuşturduk bunu. facebooka girmemle ikinci şok başladı arkadaşlarım %90ı yaşadıları şehri, eğitim bilgilerini güncelleyip x ünv. x bölümmm !! :) diye durumlar paylaştılar.

komşu geldi en son x!in kızları çook güzel ünv. kazanmışlar maşallah dedi. küçümsemek için demiyorum asla ama biri van diğeri erzurum tıp. yani tıp tıptır her yerde okunur ama benim kazara erzincan hukuk gelseydi hepsi aa hukuk kazanmış değil de erzincan mı napacaksın orada derlerdi. onların hangi ünv. oldugu önemli değil.

100k yla bilgi belge yönetimi yazan arkadaşım ünvli , ben 27- 34k ile kazanamayan oldum kolay atlayacağımı düşünmüştüm ama mezuna kalanlar yardım etsin, ne zaman biter bu süreç :(

sende hiçbir durumdan memnun olamama var bence. sen "ailem zorla erzincanı yazdı. oraya gidemem." demiyor muydun? kazanamadın sevin işte

• Lisede bile bir akrabanın kızıyla kuzeninle falan filanla okuduysanda aynıları başına gelmiştir Örnek:Benim kız 80 almış senin oğlan kaç almış ? gibi :D takma kafana
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeineLust

Erzurum da Van da falan okuyanlara bakma sen tabikide küçümsemek için söylemiyorum çalışarak emek vererek kazanmış insanlar saygı duymak lazım onlara ama bir İzmir de , Antalya da , İstanbul da , Eskişehir de , Mersin de , Ankara da okumak var birde o saydığın Doğu illerinde okumak var yani oraları gezmiş görmüş biri olarak söylemek isterim tatil için 15 gün 1 ay kalırsın oralarda ama yaşamak veya okumak için hiç bir yer yukarıda saydığım illerden daha iyi olamaz tabi bazı istisna şehirlerde var mesela Kayseri güzeldi , Karadeniz in çoğu ili çok güzeldir doğa harikasıdır yinede dediğim gibi seninde benim gibi 1 senelik daha çalışma şansın oldu hatta belkide istediğin yerden daha iyi yerleri bile kazanabilirsin sonuçta bu sene girdik ygs ve lys lere neyin ne olduğunu gördük heyecanlanacak hiç bir şey yokmuş aslında sadece kafamızda büyütmüşüz o yüzden mezuna kalmak birazda avantaj ( tabikide önceki hatalarından ders çıkarıp ona göre çalışanlara ) biraz uzun oldu ama okursan belki bir nebze rahatlarsın.

Okudum tabii :)

Evet orası öyl hatalarımı, yapmam ve yapmamam gerekenleri biliyorum İnşalalh istediğimiz gibi olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

quote:

konumu bilenler vardır bilmeyenler için minik özeti ; tercih yapmayacakken annemin erzincanı yazması ve korkulu bekleyiş :)

yerleşemedi yazısını görünce ilk çok sevindim. sonra telefonlar çalmaya başladı gecenin bir yarısı herkes bizi arıyordu. nereyi kazandı diye. telefonların bazılarına çıkmayarak savuşturduk bunu. facebooka girmemle ikinci şok başladı arkadaşlarım %90ı yaşadıları şehri, eğitim bilgilerini güncelleyip x ünv. x bölümmm !! :) diye durumlar paylaştılar.

komşu geldi en son x!in kızları çook güzel ünv. kazanmışlar maşallah dedi. küçümsemek için demiyorum asla ama biri van diğeri erzurum tıp. yani tıp tıptır her yerde okunur ama benim kazara erzincan hukuk gelseydi hepsi aa hukuk kazanmış değil de erzincan mı napacaksın orada derlerdi. onların hangi ünv. oldugu önemli değil.

100k yla bilgi belge yönetimi yazan arkadaşım ünvli , ben 27- 34k ile kazanamayan oldum kolay atlayacağımı düşünmüştüm ama mezuna kalanlar yardım etsin, ne zaman biter bu süreç :(

sende hiçbir durumdan memnun olamama var bence. sen "ailem zorla erzincanı yazdı. oraya gidemem." demiyor muydun? kazanamadın sevin işte

'öncelikle erzincan hukuk kazanmadığım için çok mutluyum o ayrı. '

Bugün dershaneleri dolaştım hepsi kazanan lsitesi çıkarıyordu vs vs. ben de forumda bu durumu yasayanalrdan bilgi almak istedim olan bu sadece.

• geçen sene bende böyleydim erzincan hukuk kıl payı gitmişti sonra insanlarla iletişimi kestim falan ama dersane başlayınca düzelmeye başlıyosun. ve mutluyum iyi ki erzincan hukuk olmamış şimdi ankara hukuk oldu mutlu mesut geziyorum
  • ben lise 2 deyken ege tıpa puanı yetttiği halde gitmeyip hacettepe için tekrar hazırlanan biri vardı. çok kafaya takılacak bişey değil. geleceğiniz için kalıyosunuz sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: -melike-

geçen sene bende böyleydim erzincan hukuk kıl payı gitmişti sonra insanlarla iletişimi kestim falan ama dersane başlayınca düzelmeye başlıyosun. ve mutluyum iyi ki erzincan hukuk olmamış şimdi ankara hukuk oldu mutlu mesut geziyorum

umarım benim de seneyeki halim de böyle olur :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

tam şu zamanlar çok zordur,senin dediğin gibi konu-komşu arkadaşlar facebook falan.ben face i geçen sene bugünlerde dondurup 10 ay sonra açtım bir kez bile girmedim

çevreden gelen bu istemsiz baskı 1-2 haftada iyice geçer.arkadaşlarının üniye gitmesi sene içinde dahi ara sıra hep aklına gelecek.özellikle sınavlara az kaldığında ve canın çalışmaktan çok sıkıldığında.ailene ve kendine karşı olan o sorumluluk duygusunun yarattığı stres ise hiç geçmez

şuan da sene içinde de moralin bozulduğunda,aklına getirmemeye çalış hiçbir şeyi başka şeyler düşün,sevdiğin bir hobin varsa onu yap

zor anlarda güçlü olmaya çalış,en yıkılmış hissettiğin zamanlarda bile güçlü görünmeye çalış
    kötü sonuçlar alabilirsin yine de vazgeçme sonuna kadar savaş,her şey gerçek sınavda belli oluyor,denemeleri ne hafife al ne de çok önemse

acı geçicidir.1dk 1 saat bir gün ya da bir yıl sürebilir.ama sonunda geçer ve onun yerini başka bir şey alır.ama buna rağmen pes eder,vazgeçersen sonsuza dek sürer
    Lance Armstrong

duygularıma tercüman oldunuz ne kadar iyi anladıgınızı gösterdiniz :)

felaket senaryolarından biri de sınav anında bi şey olursa 3.seneye kalırsam. siz de düşünmüşsünüzdür muhakkak. bunu nasıl aştınız?

3. seneyi aklına asla getirme çıkar onu,yeni bir başlangıç yapacaksın.3. seneye kalmak demek sınav anında gerçekten bir şeylerin çok ters gitmesi demek

sınav anı içinse:son saniyeye kadar vazgeçmeyeceksin kendini sakinleştirmeye çalışacaksın,belki çoğu kişinin elinin ayağının titreyeceği durumlarda kalacaksın ama o durumlarda bile kendi kendini sakinleştirmen gerek

lys-2 dışında benim bu seneki tüm sınavlarda süreyle başım dertteydi.lys-1 mat sınavının son 15dksına 15 boşla girmiştim.sınav anında tabi bilemiyorsun herkes için bu kadar zor olacağını.yine herkes 45+ yapacaktır sorun bende falan diye düşündüğüm bile oldu.1 boş 2 boş düşünsene 15 tane,ve hedef geçen senekigibi bir sınav için 47+ydı kendi adıma çok kötüydü.işte o dediğim el-ayak titreme olayı bana başımdan aşağı terler akması olarak yansıdı.ama soğukkanlı olmaya çalıştım 8 boşa indirdim
    .son 15dknın ilk saniyesinde vazgeçsem geçecektim her şeyden öyle bir andı yani .tüm hayatın geleceğin 3-5 saniyede gözlerinin önünden geçiyor.ama elimden geldiğince mücadele ettim ve bence o anki duruma göre iyi iş çıkardım

sen de zor durumda kalırsan o an da böyle soğukkanlı olacaksın,3. seneye kalmayı ise 1 kez bile düşünmedim.1 kez düşünürsen kara tohum gibi beynine yerleşir büyür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itrysohard -- 26 Temmuz 2013; 22:49:20 >

• erzurum erzıncan tıp 10bınden 13bınden alıyor erzıncan hukuk 25 30bınden alıyor. Kucumseme de bence ayy erzurum tıp kazanmıs hava atıyor deme adam 1700yle erz tıpa gırıyor neyse

• Zaten kendin cozmussun.cok komik degil mi bu.yani 100k yla giden arkadasin universiteli sen 30k yla kazanamayan ogrencisin.bunu nasil stres e donusturdun sasirdim.komik bence aradaki bu siralama farkiyla senin kazanamayan ogrencisin filan.

• quote:

Orijinalden alıntı: lonelyisland

ben lise 2 deyken ege tıpa puanı yetttiği halde gitmeyip hacettepe için tekrar hazırlanan biri vardı. çok kafaya takılacak bişey değil. geleceğiniz için kalıyosunuz sonuçta

hocam belki inanmayacaksın ama o bebeyi bende duydum bir hocadan
  • En zor süreç ;
    1)sınav açıklanır millet face'e nereyi kazandığını yazar.
    2)akrabalara kazanamadığını söylemek
    3)ki bence en zoru arkadaşların başka şehire gitmiştir ve sen yanlız kalmışssındır şehrinde.(bu sürede dersaneye başlayınca biter)
  • quote:

Gecen sene ben de senin gibiydim. bayramdan iki gun once sonuclar aciklanmisti. ve biz de koye gidiyorduk. yoldaydik. Sonra bayramda hicbir seyden anlamayan insanlar surekli bana kazanamamis muamelesi yapti. benin siralamam gecen sene seninki kadar iyi degildi. ama yine de 4yillik cok yere giriyordum tabiki. ama yaslilarda bu vardir iki yillik mi dort yillik mi takintisi. Ben istyerek mezuna kaldigim halde olsun uzulme diyenler mi dersiniz kucumsemekten degil de muhasebe kazananlari bana ovmelerinden mi dersiniz cok zor bir surecti. ama bu sene Allah'a sukur istedigim yer olan İstanbul Uni.yi kazandim ve hepsinin agzini kapattigimi dusunuyorum. Cogu gecen sene dediklerinden dolayi beni tebrik bile etmeye yuz bulamadi. seneye cok guzel olacak. inan bana. benin taktigim kadar da takma insanlari. hicbir seyden anladiklari yok. onlar icin uzulmeye degmez! :)

• inşallah seneye istediğin yeri kazarak en güzel cevabı verirsin ancak bir sayısalcıyla bi eşitağırlıkçıyı aynı kefeye koymamak lazım.
  • Merak etme sen, son gülen iyi güler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kal Hoo Na Ho

açıkçası ben de aynı durumdayım ve hiçbirini takmıyorum hatta 33k mf3 sıralamam var ve babamın konuştuğu kişiler benim için gelecek yıl en fazla 20k olur demişler bakhele bak hepsinin adını listeleyecem seneye tek tek ben arayacam onları

bende tm2 34, tm3 27k yükselmezmiş hatta düşmese iyiymiş. ne aksilikler yaşadığımızı, hangi konuları bilmeden girdiğimiz ya da o anki psikolojimiz hiçbir şeyi bilmiyorlar.
    hatta istersen türkiyede ilk 1k da ol bir ünv. yazmadıysan sıfırsın onlara göre

Hocam aldırmayın onlar ne anlar?
    Bu forumda ilk sene 130 k da 2. sene 27k da olup 3. sene ilk 300de olan birisi vardı.Ve çok yükselten birsürü kişi var.İlk 10k ya girersiniz.Yeterki elinizen geleni yapın

• quote:

Mezunken hiçbirşey koymaz da hiçbişiden anlamayan biri gelir;
    -Bu sene kazanamadın mı sen üniversiteyi ?
    ---Yok istediğim yer gelmediğinden tercih yapmadım.. dersin :D
    Can alıcı soru gelir hemen...
    - 2 yıllıktamı tutmadı?
    Sonra karşındakine izah etmek (anlayamıcanı bildiğinden) zor gelir ve sadece gülümsemeye çalışırsın.

Yaşadığımdan biliyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.