Şimdi Ara

bir mezunun en zor anları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle erzincan hukuk kazanmadığım için çok mutluyum o ayrı.
    konumu bilenler vardır bilmeyenler için minik özeti ; tercih yapmayacakken annemin erzincanı yazması ve korkulu bekleyiş :)

yerleşemedi yazısını görünce ilk çok sevindim. sonra telefonlar çalmaya başladı gecenin bir yarısı herkes bizi arıyordu. nereyi kazandı diye. telefonların bazılarına çıkmayarak savuşturduk bunu. facebooka girmemle ikinci şok başladı arkadaşlarım %90ı yaşadıları şehri, eğitim bilgilerini güncelleyip x ünv. x bölümmm !! :) diye durumlar paylaştılar.

komşu geldi en son x!in kızları çook güzel ünv. kazanmışlar maşallah dedi. küçümsemek için demiyorum asla ama biri van diğeri erzurum tıp. yani tıp tıptır her yerde okunur ama benim kazara erzincan hukuk gelseydi hepsi aa hukuk kazanmış değil de erzincan mı napacaksın orada derlerdi. onların hangi ünv. oldugu önemli değil.

100k yla bilgi belge yönetimi yazan arkadaşım ünvli , ben 27- 34k ile kazanamayan oldum kolay atlayacağımı düşünmüştüm ama mezuna kalanlar yardım etsin, ne zaman biter bu süreç :(

ekleme :
    aklıma takılan bir şey daha var.

bir dershaneyle konustum anlaştık gibi. 3 bin tl , 4 kişilik sınıflar, hocaların tamamı kitap yazarı ve çok ilgililer. istersen şimdi seni istanbula gönderelim , oradaki arkadaşlar sana İst. okulları gösterir moral bulursun, oradaki öğrencilerimizden kazananlarla konusursun dediler. ben inanmadım pek. Adam İst. ünv. hukuk kazanan öğrencilerinden birini aradı kızla konustum. benimle bu sohbeti yapan hocanın çook iyi olduğunu söyledi. netlerini söyledi. hoca da dedi ki şifreni tc ni ver baksın falan diye. ben de gerek yok dedim napayım kızın sonuç sayfasını :D

ailem ikna oldu gitmemi istiyorlar. ama ben dershaneye gitmek istemiyorum sonuçta tmyim. bu yıl ygs puanımdaki sorun 25 sosyal netiydi onu da 38 falan yaptım mı (sosyalim iyidir bu yıl bazı aksilikler oldu) yeter. lys adına da problem mat2. edebiyatı son hafta çalışarak 49 yaptım tabii bu yıl hedefim 55 civarı :) yani bunu söylememdeki amaç edb. hocasına da ihtiyaç yok sözel ders sonuçta.

sadece mat2 için 3 bin tl verip dershaneye gitmeye değer mi? mezun arkadaşlar gittiniz mi dershaneye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avukatolucamben -- 27 Temmuz 2013; 20:08:52 >

• Hocam aynı durumları yaşadık emin ol
    karşı komşunun kızıda kazandı bizimki.
    benim 3.senem olucak.
    2.sene'ye başlarken çok hevesliydim
    ama bu sene bittim yani.
    hiç çalıssam bile yok.
  • seneye güzel bir yer kazanınca inş.
  • Eğer bayramlarda ziyaretlere giden bir aile iseniz Ramazan bayramında bu anlattıklarının daha fazlasını yaşayacaksın.
    Nineler dedeler sıralamadan falan çakmaz seni gerizekalı,tembel biri bellerler emin ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süre soyutla kendini her şeyden.
  • Giren insan sayısından çok kontenjan vardı nasıl başardın kazanamamayı püühh tembel seni :D
  • bir kaç güne alışırsın.dersane başlar dersanenin ilk günleri sıkıntılı olur bi kaç güne alışırsın.sonra millet üniye gitmeye başlar.o zaman da moralin bozulur.ona da bi kaç güne alışırsın.

özet:alışırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En imkansız hayaliniz ne?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SvsRq

seneye güzel bir yer kazanınca inş.

seneye bi yer kazanmak icin bir an önce bu durumdan sıyrılmak lazım ama :(
  • @Schneeflocke, çok zor gerçekten durumumuz. herkesin komşusu da kazanmıs masallah , Allah yardımcımız olsun.

@ank_yer_6, facebook , twitter tamam da komşular ve devamlı çalan telefonlardan kurtulmak mümkün olmuyor. telefonu açmayınca kapıya geliyorlar :d

@gone bad, erzuruma selamlar :D
  • Kardeş n'aparsan yap o "komşunun çalışkan çocuğu"nu geçemezsin,geçemeyiz onu bi' kabul edelim,git bi tatilini yap kafanı dağıt her çiçekten bal al sonra azimle ve hırsla başla zaten çoğunu hatırlarsın diye düşünüyorum,Allah yardımcın olsun,moralini bozma.

edit:yukarıda bahsi geçen "komşunun çocuğunu geçememe" durumu ortalamalar göz önüne alınarak verilmiş olup "ank_yer_6" hariçtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syme -- 26 Temmuz 2013; 21:49:36 >
  • Hocam hayat senin hayatın başkalarının ne dediğine bakmamaya çalış hatta çalışma bakma dinleme. Gerekirse bir psikologdan yardım al, eğer şu başkaları ne der ne düşünür saçmalığını bir kenara atabilirsek ki çok zor o zaman gerçek anlamda hayatı yaşarız

Not: ben de başkaları ne düşünür hastasıyım malesef
  • açıkçası ben de aynı durumdayım ve hiçbirini takmıyorum hatta 33k mf3 sıralamam var ve babamın konuştuğu kişiler benim için gelecek yıl en fazla 20k olur demişler bakhele bak hepsinin adını listeleyecem seneye tek tek ben arayacam onları
  • ben geçen sene boğaziçinde öğretmenlik tutuyordu ama gitmedim diyordum o zaman susuyorlardı.
    böyle birsey diyebilirsin sende
  • geçen sene diş hekimliğini 1 puanla kaçırmıştım.Akrabalar, komşular felan beni hiçbiryer kazanamamış sanıyolardı. 1 kere açıkladım 2 kere açıkladım 3. de dedim ne düşünürlerse düşünsünler banane sanki çok umrumdalar. Döndüm kendi içimde hallettim konuyu. Ayrıca kendine bi uğraş edin mesela ben bağlama alıp onla vakit geçiriyodum ders çalışmadığım zamanlar. Sende kendi ilgi alanına göre bişeyler yap.Tavsiyelerim bunlar.Bu sene mf4 te ilk 1000e kadar girdim Allah'a şükür.Geçen sene soran Akraba komşu hiçbiri bişey sormadı şu ana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kal Hoo Na Ho

açıkçası ben de aynı durumdayım ve hiçbirini takmıyorum hatta 33k mf3 sıralamam var ve babamın konuştuğu kişiler benim için gelecek yıl en fazla 20k olur demişler bakhele bak hepsinin adını listeleyecem seneye tek tek ben arayacam onları

bende tm2 34, tm3 27k yükselmezmiş hatta düşmese iyiymiş. ne aksilikler yaşadığımızı, hangi konuları bilmeden girdiğimiz ya da o anki psikolojimiz hiçbir şeyi bilmiyorlar.
    hatta istersen türkiyede ilk 1k da ol bir ünv. yazmadıysan sıfırsın onlara göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: avukatolucamben

öncelikle erzincan hukuk kazanmadığım için çok mutluyum o ayrı.
    konumu bilenler vardır bilmeyenler için minik özeti ; tercih yapmayacakken annemin erzincanı yazması ve korkulu bekleyiş :)

yerleşemedi yazısını görünce ilk çok sevindim. sonra telefonlar çalmaya başladı gecenin bir yarısı herkes bizi arıyordu. nereyi kazandı diye. telefonların bazılarına çıkmayarak savuşturduk bunu. facebooka girmemle ikinci şok başladı arkadaşlarım %90ı yaşadıları şehri, eğitim bilgilerini güncelleyip x ünv. x bölümmm !! :) diye durumlar paylaştılar.

komşu geldi en son x!in kızları çook güzel ünv. kazanmışlar maşallah dedi. küçümsemek için demiyorum asla ama biri van diğeri erzurum tıp. yani tıp tıptır her yerde okunur ama benim kazara erzincan hukuk gelseydi hepsi aa hukuk kazanmış değil de erzincan mı napacaksın orada derlerdi. onların hangi ünv. oldugu önemli değil.

100k yla bilgi belge yönetimi yazan arkadaşım ünvli , ben 27- 34k ile kazanamayan oldum kolay atlayacağımı düşünmüştüm ama mezuna kalanlar yardım etsin, ne zaman biter bu süreç :(

krdş kimseyi ya da bir yeri aşağılamak gibi bir niyetim yok gerçekten yanlış anlamayın ama erzincanda ne yapacaksın krdş bir sorarlar iki sorarlar boşver takma soranların hepsi tıp mı okudu sanki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kal Hoo Na Ho

açıkçası ben de aynı durumdayım ve hiçbirini takmıyorum hatta 33k mf3 sıralamam var ve babamın konuştuğu kişiler benim için gelecek yıl en fazla 20k olur demişler bakhele bak hepsinin adını listeleyecem seneye tek tek ben arayacam onları

bende tm2 34, tm3 27k yükselmezmiş hatta düşmese iyiymiş. ne aksilikler yaşadığımızı, hangi konuları bilmeden girdiğimiz ya da o anki psikolojimiz hiçbir şeyi bilmiyorlar.
    hatta istersen türkiyede ilk 1k da ol bir ünv. yazmadıysan sıfırsın onlara göre

nasıl böyle konuşuyorlar hiç anlamıyorum en güzel cevabı seneye sınav sonucumuzla verecez bunlara elimizden başka bişey gelmez

• Bir de en acıklı tarafı arkadaşlarımn çoğu Ankara hukuk İst. hukuka gttiler.
    ben seneye elimden gelenin en iyisini yaparsam onların bu sene gittiği yere gideceğim :(
  • tam şu zamanlar çok zordur,senin dediğin gibi konu-komşu arkadaşlar facebook falan.ben face i geçen sene bugünlerde dondurup 10 ay sonra açtım bir kez bile girmedim

çevreden gelen bu istemsiz baskı 1-2 haftada iyice geçer.arkadaşlarının üniye gitmesi sene içinde dahi ara sıra hep aklına gelecek.özellikle sınavlara az kaldığında ve canın çalışmaktan çok sıkıldığında.ailene ve kendine karşı olan o sorumluluk duygusunun yarattığı stres ise hiç geçmez

şuan da sene içinde de moralin bozulduğunda,aklına getirmemeye çalış hiçbir şeyi başka şeyler düşün,sevdiğin bir hobin varsa onu yap

zor anlarda güçlü olmaya çalış,en yıkılmış hissettiğin zamanlarda bile güçlü görünmeye çalış
    kötü sonuçlar alabilirsin yine de vazgeçme sonuna kadar savaş,her şey gerçek sınavda belli oluyor,denemeleri ne hafife al ne de çok önemse

acı geçicidir.1dk 1 saat bir gün ya da bir yıl sürebilir.ama sonunda geçer ve onun yerini başka bir şey alır.ama buna rağmen pes eder,vazgeçersen sonsuza dek sürer
    Lance Armstrong

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itrysohard -- 26 Temmuz 2013; 22:19:25 >

• quote:

Bir de en acıklı tarafı arkadaşlarımn çoğu Ankara hukuk İst. hukuka gttiler.
    ben seneye elimden gelenin en iyisini yaparsam onların bu sene gittiği yere gideceğim :(

herkes kendi hayatını yaşar

onların 1 senede elde ettiği şeyi senin 2 senede elde etmen kazandığın şeyin değersiz olduğu anlamına gelmez
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.