Günümüzde, temel manada bir bilgisayar sistemi barındıran her cihaz, siber saldırılara açık demektir. Bunun en son örneğini monitörlerde görüyoruz.
Monitörler, harici kaynaktaki görüntüleri yansıtması ile bilinir. Bu kadar basit bir görevi varken, çok karmaşık saldırıların hedefi olabiliyor. Bir grup araştırmacı tarafından yapılan denemelerde, monitör içerisindeki kontrol yazılımı ele geçirilebilmiş. Böylece casusluk ve manipülasyon mümkün hale gelmiş.
Senaryo
Özellikle zararlı yazılım barındıran sitelerin ziyaret edilmesi ile başlayan senaryo, kontrol yazılımını ele geçiren kodların gönderilmesi ile devam ediyor. Kod paketi, kontrolcü arayüzünü ele geçirdikten sonra kendini pasif duruma alıyor ve sahibinden gelecek emirleri bekliyor.
Hacker, talimatlarını herhangi bir site veya video içerisine yerleştiriyor. Bu video esnasında yanıp sönen bir piksel, gerekli talimatları kodlara yüklemeye başlıyor.
İşlem sonucunda hacker isterse kullanıcıyı gizlice takip etmeye başlıyor veya pikselleri manipüle ederek farklı bir görüntünün ekrana yansımasını sağlıyor.
Ayrıca Bkz.HTC’de düşüş sürüyor Monitörlere siber saldırı, özellikle belirli bir kontrolcü yazılımı içeren modellere yönelik olarak işe yarıyor. Bu yazılımın da yaklaşık olarak 1 milyar monitörde yer aldığı ifade ediliyor. Henüz bariz bir şekilde bu yöntemi kullanan hacker mevcut değil ancak çok dikkat edilmesi gereken bir konu olarak ifade ediliyor.
tost makinasına şüphe ile bakar oldum şimdi iyimi :O
Ne kadar paranoyak insanlar var yaw benim monitorumden en fazla ne yapabilir hadi laptop dan video mu kaydetsin diyelim eee nolacak laptop karsisinda cinayet mi isliyoruz
Ben anlamadım. Monitör kabaca bir bilgisayar ve o bilgisayar, ana islemciden bağımsız olarak mı ele geçiriliyor?
Vga veya hdmi üzerinden böyle bir erişim varmı merak ettim.
Bu hacker hangi arabirimi kullanıyor?
Bir yaşıma daha girdim
Ooo tam film senaryosu. Bir anda hepimizin ekranında aynı mesaj falan :D
Yoh bilmem ne diyesim geldi ulan benim mönitör eski tip nesinden faydalancaksın ben adam :D
saldırılara açık monitör, saldırılara açık klozet, saldırılara açık duş bataryası, çöp tenekesi, terlik, çakmak... güvenlik araştırmacıları güncel sistemlerde açık bulamayınca böyle şeylere mi yönelmeye başladılar?
sıradan kullanıcılar için olmasada uluslararası alanda ülke ve devlet başkanlarını hedef alabilecek saldırılar yada takipler diyelim gerçekleştirilebilir. yani odaya bir mikrofon yerleştirip dinlemek gibi yayınlayacağınız tuzak bir videoyla bilgisayarda ne olup bittiği takip edilebilirse durum kritik olabilir. mali tablolar gizli yazışmalar vs. izlendiğini düşünün? geleceğin insanı çok daha paranoyak olcak gibi
Haydaa , bir monitor kalmıştı saldırıya açık olmayan o da çıktı iyi mi...
Valla hiç şaşırmıyorum yakında tencere tava da hacklenir. :D
back to basics olacak yakında dijitalleşen dünya iyi şeyler getirmiyor analoga dönüş...
En iyisi CRT monitor :)
ÇOK PROGRAMLI ÇAMAŞIR MAKINALARDA DA VARDIR ŞİMDİ :)
quote:
Orijinalden alıntı: ScknNet
Vga veya hdmi üzerinden böyle bir erişim varmı merak ettim.
Bu hacker hangi arabirimi kullanıyor?
Analog VGA hariç diğerleri dijital olduğu için hepsini kullanırlar diye düşünüyorum.
Nasıl dikkat edeceğiz?
dabbenin ilk filmi gibiş yapsınlar
Napcan, mangalı mı yarıda bıraktıracan.
Yakında elektrik kablosuda hacklenir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme