Şimdi Ara

bir mühendis olarak 50Hz ÜSTÜ TV MANTIKSIZ DİYORUM!!!- varmı aksini iddea eden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ulabuneya

quote:

Orijinalden alıntı: zanaks

Güzel kardeşim analog filmlerin 24 kare olmasının sebebi alt sınır olmasıdır. Analog film maliyeti vs onun için olabilecek en alt sınırda çekilir. Frekans ne kadar fazla olursa görüntü o kadar akıcı olacaktır. 30 kareyi tvler araya yapay ve tahmini kareler koyarak 100 200 hertz yaparlar

Boşver anlatmaya uğraşma arkadaşım , adam düz mantık ne dersen de anlamıyor

neyi anlattınızda anlamadım hocam?

pilot 200 hz dediniz cevabını verdim
    fotoğraf attınız- yanlış olduğunu söyledim

dediklerinizin hangisini anlamadım acaba? bence biraz düz mantıktan kurtulun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

enim tv 50hz hareketli sahnede çok kötü.

sebebi 50 hz olması değil kullandığı işlemcinin eski tip olması. 50 hz lik başka tv ile çokta güzel izleyebilirsiniz. zaten birçok firma 50 hz lik tvlerin yazılımını güncelleyip 100hz diye kakalıyor :D bizde millet olarak yiyoruz malesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanaks

Güzel kardeşim analog filmlerin 24 kare olmasının sebebi alt sınır olmasıdır. Analog film maliyeti vs onun için olabilecek en alt sınırda çekilir. Frekans ne kadar fazla olursa görüntü o kadar akıcı olacaktır. 30 kareyi tvler araya yapay ve tahmini kareler koyarak 100 200 hertz yaparlar

yapay ve tahmini kareler derken? 2 frame arasına , boşluğu dolduracak şekilde , hiç olmayan bir frame mi ekliyorlar? vede bu frame diğer 2 framenin akıcılığını sağlayacak şekildemi? bunun olduğunu hiç okumadım ki bu çokda zor bir iş. bunun la ilgili görüntü işleme için ciddi efor lazım. bunun olduğunu gösteren ciddi bir kaynak gösterebilirmisiniz?

eğer bu doğruysa teknoloji sandığımdan çok daha fazla gelişmiş demektir....
  • quote:

TV görüntü işlemeyi birkaç milisaniye geriden yapıyor ve aralara koyacağı kareleri kendisi hesaplayıp koyuyor ve akışkanlığı artırıyor. Yoksa kafasına göre kareler koymuyor , 2 farklı değişken orjinal karenin ortalamasını alıp araya hesapladığı yapay kare koyuyor. Bu son kez yazışım artık bu konuya yazmayacağım.

bir mühendis olarak 50Hz ÜSTÜ TV MANTIKSIZ DİYORUM!!!- varmı aksini iddea eden?

hocam bu dediğinizin kandırmaca olduğunu düşünüyorum. ben bunu yapabilen tv duymadım. görüntüyü işleyecek fiziksel yapısını çozecek ve ortaya ara bir frame koyacak. lütfen gösterin bunu gerçekten yapan tv yi? o size gösterilenler bildiğim kadarıyla KANDIRMACA tam olarak bu yüzden bu başlığı açtım. kandırmaca değilse biri anlatsın diye??? bence de yazmayın çünkü faydasız oluyor.... gelin göstereyim dediğiniz tv lerinin görüntüsünün iyi olmasının sebebe hz değil. akış algoritmasının daha başarılı olması. aynı algoritmayı kullanan 60 hz ile 200 hz tv aynı görüntüyü verir.

SONUÇ olarak- görüntüyü iyi yapan yüksek hz değil. diğer komponentler.

dediğim gibi öyle olmadığını düşünüyorsanız lütfen sağdan soldan foto koymak yerine bilimsel temelini gösteriniz.... o gösterdikleriniz reklam.... 3d tvlerinde dışına alev çiziyorlar gerçek olmadığını hepimiz biliyoruz:D:D:D

• quote:

DEdim ya üsküdarda oturuyor olsaydın sana 120 hzlik monitörümde bunun ispatını yapardım. 50 - 60 -80 ve 120 fpslik görüntüleri ard arda sana gösterirdim , ve 50 hz panellerin ne derece yetersiz kaldığını görürdün. Belliki sen hayatında hiç 120 hzlik bir panel görmedin bu konuşmaları buna dayanarak yapıyorsun

Bir insana görmediği yaşayamadığı şeyi nasıl anlatabilirim bilmiyor. Şuan ki durum doğuştan duyma engelli birisine , sesleri anlatmakla eşdeğer.

Ama gördüğüm kadarıyla sen öğrenmek anlamaktan ziyade , kısıtlı bilginle iddialaşmayı seviyorsun.

gördüm hocam merak etmeyin. sandığınızın aksine bu konuda daha bilgiliyim... firmalar pazarlama politikası gereği en ucuz işlemciye 50 hz biraz iyisini 60 biraz daha iyisine 120 yapıştırıyorlar. gerçekle alakası yok sadece siz gibi insanlara o tv nin daha kaliteli olduğunu anlatmak için bu. deseki hepsi aynı sadece algoritma kalite vs farklı kimse onu almaz. nasılda savunuyorsunuz :D:D:D ilginç

• quote:

Sana laf anlatacağıma gider deveye hendek atlatırım daha iyi

bilgi güçtür hocam :D deveye hendek atlatmak daha kolay olur eğerki bilginiz yetersizse... bence olumlu yöden bakın, pilotların 200 hz ile alınmadığını tvlerin arya kare koymadığını vs öğrendiniz :D bense algoritma tekniklerini üst üste kare bindirme olayını büyük ekranlarda akıcılığın bozulacağını filan öğrendim... şimdilik gayet iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: obyilmaz

quote:

bilgi güçtür hocam :D deveye hendek atlatmak daha kolay olur eğerki bilginiz yetersizse... bence olumlu yöden bakın, pilotların 200 hz ile alınmadığını tvlerin arya kare koymadığını vs öğrendiniz :D bense algoritma tekniklerini üst üste kare bindirme olayını büyük ekranlarda akıcılığın bozulacağını filan öğrendim... şimdilik gayet iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulabuneya -- 19 Şubat 2015; 0:32:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: obyilmaz

quote:

Arkadaşım sen gerçekten mühendis misin , eğer öyleyse bu memleketin haline üzüldüm. Ben pilotlar 200 hz görüyor demedim 200 fps üstü dedim.
    Sen hala hz ile fps farkını bilmiyorsun gelip bana laf çakmaya çalışıyorsun. Ayrıca ben onu insan gözünün 24 fpsden daha üstünü algılayamaz dediğin için dedim. Tv ile ilgili değildi.

Yani oturupta pilotlara tv izletmiyorlar şark kurnazı arkadaşım Ama suç bende ne demişler , cahil birisi konuşunca ona cevap verme demişler

hocam pilot olma sürecindeyim öyle bir test yapılmadı hiç bana--- buda sana kapak olsun. ayrıca bence sen hz ve fps olayını kavrayamamışsın. ikisi aynı şey... heeee şunu kastediyorsan yok işte 24 fps de 200 hz olabilir felan zeki insanlar olduğumuz için bunu anlarız diye düşünmüştüm.. yanılmışmıyım???

• sevgili cahil. tvlerin hertzinin 100 200 olmasının sebebi gelen görüntüyü ufak bir gecikmeyle devamında gelen karelerle uyumlu olarak araya kare koyup akıcı bir görüntü üretmektir. yoksa 24 fps görüntüyü 1000 hzde de izlesen hiçbir faydası olmayacaktır.
    Motion Plus, True Motion, Motion Flow vs. : Firmalar tarafından dah akıcı resim üretmek için bulunan , mevcut resim karelerinin arasına hesaplama ile yeni kareler üretmeye dayanan sistemlerin adıdır. Yüksek ayarda kullanılması görüntüde takılma, yapmacık ve hızlanmış görüntü gibi sıkıntılar mevcuttur. Durma göre daha düşük ayarlarda kullanılmalı veya oyun gibi özel durumlarda tamamen kapatılmalıdır.

Motion Plus 100 : 50 karelik gelen yayın karesine 50 tane hesaplanmış(interpolasyon) ara kare eklenir.
    Motion Plus 200 : 50 karelik gelen yayın karesine , 50 veya 100 kare veya siyah resim karesi de ara kare eklenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu arada sana söylenebilecek her şeyi söyledik. anlayıp anlamaman senin meselen. hoşçakal...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler paylaşımlar için...
  • Evdeki tüplü 50hz tv de sabit bir fotoğraf açtığımda kabak gibi titriyor ekran. 50hz değilde 100hz olsa sanırım bu olmayacak yada daha az olurdu. Panelin doğal hz kapasitesi pazarlama stratejisi falan değil tamamen gerçek. Yazılımsal kısma pazarlama stratejisi diyebilirsin. Kimi firma çok iyi bir algoritmayla gerçek 200hz paneli 800hz e çıkarıp başarı sağlayabilirken başka bir firma kötü bir algoritma ile gerçek 200hz paneli 1200hz e çıkarıp çuvallayabilir. Tv konularına bakarsan orta alt sınıf led tv kullananların bir çoğu bu xxx motion xxx zavazingosunu kapatıp kullanıyorlar. Bunun kötü algoritmadan olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.