Şimdi Ara

bir mühendis olarak 50Hz ÜSTÜ TV MANTIKSIZ DİYORUM!!!- varmı aksini iddea eden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi insan gözü 20-25 hz görüyor hocam. zaten sinemalar filmler yayınlar hep 24hz. peki nedir bu 50Hz 100Hz 500Hz sevdası???? ben diyorum ki tamamen pazarlama politikası. ama birşey kaçırıyorsam lütfen uyarın....

aç kapa gözlüklü 3d ler için 150-200hz gerekli onu ihmal ediyorummm

evet nedir yorumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obyilmaz -- 17 Şubat 2015; 22:42:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ulabuneya

Göz görmez beyin görür , beyin fonksiyonları gelişmiş ve göz problemi olmayan bir insan 100 hz ile 200 hz farkını bile anlayabilir

hocam kesinlikle yanlış bilgi. ve kesinlikle ayırt edemez. tam tersi beyin birleştiriyor. 5hz den sonra beyin kareleri devam eden bir film gibi düşünmeye başlıyor. hatta bu yüzden göz kırpışımızı bile hissetmiyoruz... yada görüntü olmayan sarı nokadaki siyahlığı görmüyoruz.

sonuç: 100 hz 200 ü bırak, 50 ile 100 ü bile fark edemez insan beyni.... fizyolojisine ters....
  • quote:

Göz görmez beyin görür , beyin fonksiyonları gelişmiş ve göz problemi olmayan bir insan 100 hz ile 200 hz farkını bile anlayabilir

ayrıca bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? kaynağınız nedir? amacım gerçekten öğrenmek.... bunu kendinizde test edebilirsiniz. bir video aracı ile 200hz lik kaydı kesin 150 100 50 ve 30.. ayırt edebiliyormusunuz???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: obyilmaz

quote:

ayrıca bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? kaynağınız nedir? amacım gerçekten öğrenmek.... bunu kendinizde test edebilirsiniz. bir video aracı ile 200hz lik kaydı kesin 150 100 50 ve 30.. ayırt edebiliyormusunuz???

f16 pilotlarını saniyede 200 fps üstü görüntüyü ayırt edebilen insanlardan seçilir. evet ben 100 ile 200 hz farkını ayırt edebiliyorum , 24hz film izlemek bana işkence gibi geliyor. Tabi tv üreticilerin şişirme hz li tvlerinden bahsetmiyorum.

yahu hocam ne kadar yanlış bilgiler. nerde f16 pilotları öyle seçiliyormuş ??? amerika türkiye hollanda yunanistanda öyle seçilmediğini biliyorum nerden duydunuz? nereden uyduruyorsunuz bunları?? hocam sizi kandırıyorlar. o 200 hz diye söylenen filmler oynanmış filmler yani aynı film 24hz de olsa aynı kalite olur ayrıca gerçek 200 hz filmin full hd filmin boyutu kaç mb dir fikriniz varmı? bunlar kandırmaca. 100 - 200 ü ayırt edebiliyorsanız bence hemen guiness rekorlar kitabına başvurun çünkü dünyada teksinizdir muhtemelen....

• quote:

şimdi insan gözü 20-25 hz görüyor hocam. zaten sinemalar filmler yayınlar hep 24hz. peki nedir bu 50Hz 100Hz 500Hz sevdası???? ben diyorum ki tamamen pazarlama politikası. ama birşey kaçırıyorsam lütfen uyarın....

evet nedir yorumlar

insan gözünün algılyabileceği frekans 600milyar civarındadır yani teorik olarak ışığın frekansı. ayırt edemeyeceği frekans ise pratikte 2000dir. sinema analog film frekansını baz alman yanlış olmuş. hızlı bir görüntüde 1000 ve 2000 hertz arasındaki farkı seçebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanaks -- 17 Şubat 2015; 23:24:05 >
  • obyılmaz söylediklerin tamamen işkembei kübradan. teknik bilgin yok bakış açın yanlış. ayrıca cahilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanaks

quote:

şimdi insan gözü 20-25 hz görüyor hocam. zaten sinemalar filmler yayınlar hep 24hz. peki nedir bu 50Hz 100Hz 500Hz sevdası???? ben diyorum ki tamamen pazarlama politikası. ama birşey kaçırıyorsam lütfen uyarın....

evet nedir yorumlar

insan gözünün frekansı ne demek ilk başta bu ifade yanlış. insan gözünün algılyabileceği frekans 600milyar civarındadır yani teosrik olarak ışığın frekansı. ayırt edemeyeceği frekans ise 2000dir. sinema analog film frekansını baz alman yanlış olmuş. hızlı bir görüntüde 1000 ve 2000 hertz arasındaki farkı seçebilirsin.

insan gözünün ardı ardına gelen görüntüleri seçebilme kabiliyeti desek daha doğru olabilir. aslında bilimsel olarak olarak buna çözünürlük deniyor :D herneyse sizin dediğiniz olay (600 milyar hz ) onun var olup olmadığını algılamadır. yani gözümüzdeki hücrelerin hissedebileceği seviydir. birde ufak düzeltme 600 milyar hz i göremeyiz , 400-700 x10^12 hz yani 400-700 katrilyon hz aralığını görebiliriz. 400 katrilyon hz altındaki ışıkları malesef göremeyiz. bu ayrı bir konu...

ayırt edemeyeceği frekans 2000 i nereden çıkardınız acaba?? hızlıda olsa yavaşda olsa insan gözü 30 hz ten sonrasını ayırt edemiyor. hele hele 50 veya 100 hz i hiç ayort edemiyor.... örnek olarak evdeki tüm lambalar dakikada 50 kez yanıp sönüyor farkeden varmı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obyilmaz -- 17 Şubat 2015; 23:50:27 >

• quote:

obyılmaz söylediklerin tamamen işkembei kübradan. teknik bilgin yok bakış açın yanlış. ayrıca cahilsin.

bunu ispatlayabilirseniz çok mutlu olurum... tebrikde ederim teşekkürde ederim. ilk mesajdada belirttim. neyi sallamışım acaba ? olabildiğince bilimsel konuşmaya çalıştım. anlatamadığım yer varsa sorun. cahil olabilirim ancak bu söylediklerimi yanlış yapmaz.... teknik bilginizi paylaşın lütfen bilelim....

yorumlarınızı merakla bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obyilmaz -- 17 Şubat 2015; 23:29:36 >
  • quote:

obyılmaz söylediklerin tamamen işkembei kübradan. teknik bilgin yok bakış açın yanlış. ayrıca cahilsin.

söylediğim hiçbirşey işkembei kübradan değil.... he eksik olabilir, kaçırdığım biryer olabilir, yanlış düşündüğüm biryer olabilir zaten onun için size soruyorum. yanlış yaptığım birşey varmı diye?
  • quote:

Arkadaşım bu konuda seninle tartışmayacağım çünkü ben 50 ile 60 hz farkını bile çok rahat anlıyorum . 2 tane monitoru yanyana koy birinde 50 fpslik diğerinde 60 fpslik goruntu koy her seferinde 60 fpslik yayını sana söylerim . 120 ve 144 hzlşk oyuncu monitorleri boşa satılmıyor. Lamba örneğin ise konuyla ilgisi yok.

ikisini ayırdığın görüntüler birbirinden farklı değilse, yani 60 hz lik görüntünün içinden 10 tane kareyi silip göndersem anlamazsın. çok iyi bir göze sahipsen belki ayırt edebilirsin oda çok iyi incelemen lazım. kaldı ki 100 hz den sonrası mümkün değil....

lamba örneği alakalı aslında 50 ile 60 ı ayırt edebiliyorsan lambanın yanıp söndüğünüde ayırt edebilirsin o manada söylemiştim. böyle insanlar var rahatsız oluyorlar florasandan mesela. o manada.

hocam dene bir video kırpıcı programını yükle pc ne ve 100 hz lik filme 75 ye düşür. izle ayırt edemediğini göreceksin...,

ayrıca tartış lütfen yani doğru olduğunu düşünüyorsan memmun olurum. amacım doğruyu bulmak....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obyilmaz -- 17 Şubat 2015; 23:48:52 >

• quote:

Arkadaşım bu konuda seninle tartışmayacağım çünkü ben 50 ile 60 hz farkını bile çok rahat anlıyorum . 2 tane monitoru yanyana koy birinde 50 fpslik diğerinde 60 fpslik goruntu koy her seferinde 60 fpslik yayını sana söylerim . 120 ve 144 hzlşk oyuncu monitorleri boşa satılmıyor. Lamba örneğin ise konuyla ilgisi yok.

Hz farkını gözle algılamanın en önemli yolu hareketli sahnelerden geçer. Ağır ilerleyen veya durağan sahnelerde fps farkını anlamak zordur. Filmlerde motion blur teknolojisi kullanılır , sahne hareketli olunca 24 fps gozu rahatsız etmesin diye goruntu bılanıklaştırılır. Sahneler ust uste bindirilir.

Ama yinede 24 fps gunumuz için yetersizdir eski sinema tekniğini hala devam ettirmelerinin gozun max algılayacağı değerin 24 fps olduğunu göstermez.

ayrıca pilot olayıda çok alakalı değildi ama çok güzel üfürdünüz hocam çok güldüm akşam akşam

• quote:

Arkadaşım bu dediklerini ben yıllardır biliyorum , oturup birde denememe gerek yok. Çunku filmler hala 24 fps olarak çekiliyor , 100 fpslik video gonderde deneyelim Demekki dünyanın gelişmiş gozune sahibimki 100 hz ile 200 hz farkını anlıyorum :)) Uskudarda oturuyorsan bunun ispatını sana yaparım

evet hocam en kaliteli filmler bile 24 hz- nereden çıktı bu 400 hz 800 hz olayı bilmiyorum. bu yüzden zaten 100 fps lik film yok . çünkü saçma. bir işe yaramıyor. ankarada oturuyorum ama nasıl ispatlayacaksınız çok merak ediyorum....

• quote:

Arkadaşım bu dediklerini ben yıllardır biliyorum , oturup birde denememe gerek yok. Çunku filmler hala 24 fps olarak çekiliyor , 100 fpslik video gonderde deneyelim Demekki dünyanın gelişmiş gozune sahibimki 100 hz ile 200 hz farkını anlıyorum :)) Uskudarda oturuyorsan bunun ispatını sana yaparım

Bu arada sen hz ile fps farkını bir araştır ondan sonra gel böyle konu aç güzel arkadaşım

hz ile fps arasındaki farkı çok iyi biliyorum hocam merak etmeyin...yanlışım varsa düzeltmenizi isterim...

bu konuda temelim sağlamdır. o yüzden bu başlığı açtım. ama çok sevinirim yanıldığımı gözterirseniz

• bak obyılmaz demiştim cahilsin. onun için ortaya atlamanı cahil cesaretine veriyorum. frekansa çözünürlük diyorsun ilk başta bu yanlış. şimdi senin beyninin anlayacağı şekilde hertzi ve hertz farkını anlatayım. 24 cm lik bir tv de hareket sahası bir saniyede sadece 24 cm olacağı için saniyenin 24te birindeki 1 cmlik değişimi farkedemezsin. ama 240 cm bir tv de bir saniyede görüntü 240 cm yer değiştirecektir. saniyenin onda birinde bu 10 cm yapar ki işte o senin atlama dediğin şeydir. yani iki resim arasında 10 cmlik bir zaman hareket farkı oluşacaktı. eğer hertz 1000 olursa bı sefer iki resim arasında 0.24 cm bir fark oluşacaktır ki bu ekran ve hızda bu bile kare atlması oluşturacaktır ancak gön bunu farketmesi zor olacaktır. 2000 hz de bu 0.12 cmye inecektir. bu dediğim örnekler bir saniyede ekranın sağondan soluna değişen görüntüler için. çapraz olarak ve bir saniyeden daha hızlı değişen görüntüleri düşündüğünde 200 ekran bir tvyi tamamen net izleyebilmek için 4000 hz belkş yetecektir.

• quote:

bak obyılmaz demiştim cahilsin. onun için ortaya atlamanı cahil cesaretine veriyorum. frekansa çözünürlük diyorsun ilk başta bu yanlış. şimdi senin beyninin anlayacağı şekilde hertzi ve hertz farkını anlatayım. 24 cm lik bir tv de hareket sahası bir saniyede sadece 24 cm olacağı için saniyenin 24te birindeki 1 cmlik değişimi farkedemezsin. ama 240 cm bir tv de bir saniyede görüntü 240 cm yer değiştirecektir. saniyenin onda birinde bu 10 cm yapar ki işte o senin atlama dediğin şeydir. yani iki resim arasında 10 cmlik bir zaman hareket farkı oluşacaktı. eğer hertz 1000 olursa bı sefer iki resim arasında 0.24 cm bir fark oluşacaktır ki bu ekran ve hızda bu bile kare atlması oluşturacaktır ancak gön bunu farketmesi zor olacaktır. 2000 hz de bu 0.12 cmye inecektir. bu dediğim örnekler bir saniyede ekranın sağondan soluna değişen görüntüler için. çapraz olarak ve bir saniyeden daha hızlı değişen görüntüleri düşündüğünde 200 ekran bir tvyi tamamen net izleyebilmek için 4000 hz belkş yetecektir.

amacım tartışmak değil doğruyu bulmak. cahil olduğumu düşünmüyorum ayrıca bilmek için uğraşıyorum.

bilimde çözünürlük ayırt ediciliktir. yani bir performans kriteridir. mikroskop çözünürlüğü, teleskop çözünürlüğü, radar çözünürlüğü vs vs. bunu bilmemenizi normal karşılıyorum. frekans bir birimdir ve bir objenin çözünürlüğü frekans cinsinden olablir ( istersen ayrıntılı bilgi verebilirim) özetle dediğim yanlış değil herneyse,

beynimin anlayacağı şekilde açıklamaya çalışmışsın sağol.

dediğiniz örnek güzel üzerinde düşündüm. aslında tam burada çözünürlük terimini kullanma gereği oluşuyor. tv ye nereden baktığımızında önemi var. örneğin insan gözü 42" lik bir ekranda 2.5 metreden baktığında 720p ile 1080p ayırt edemiyor. tıpkı bunun gibi 200 ekranlık bir tv ye baktığımız mesafede önemli. benim kastım ev tipi 42" , 47" tvlere 3-4 metreden baktığımız zaman geçerli. 200 ekran bir tv ye 1 metreden bakarsanız tabiki 100 hz de hissedersiniz 500 hz de. ama bu doğal olmaz.

ayrıca şu konuyuda açıklığa kavuşturursanız sevinirim. blue rayler bile 30 frame den oluşuyor(bildiğim kadarıyla) . bunun nasıl tvler 200 hz e çıkarıyorlar?

• quote:

400 600 800hz olayı yalan çunku en üst düzey paneller 240 hz olarak uretiliyorlar . Bu tvler 24 hzlik goruntunun arasına kendi oluşturduğu kareyi ekleyip goruntunun. Akışkanlığını 10 kat artırıyorlar

bir mühendis olarak 50Hz ÜSTÜ TV MANTIKSIZ DİYORUM!!!- varmı aksini iddea eden?

dedimya bence pazarlama politikası. tıpkı ekran kartlarının hafızalarıyla değerlendirdikleri gibi (512-1024-2048) tıpkı foto mak. pixel ile pazarladıkları gibi buda aynı bence. gösterdiğiniz görüntüyü biliyorum ve o kadar komik geliyor ki bana .. o top oraya saniyede 30 ile de hareket etse 3000 ilede hareket etse sen hepsini birleşik göreceksin. ( tabi 200 ekrana 1 metreden bakmıyorsan.... :)

• Güzel kardeşim analog filmlerin 24 kare olmasının sebebi alt sınır olmasıdır. Analog film maliyeti vs onun için olabilecek en alt sınırda çekilir. Frekans ne kadar fazla olursa görüntü o kadar akıcı olacaktır. 30 kareyi tvler araya yapay ve tahmini kareler koyarak 100 200 hertz yaparlar
  • quote:

quote:

söylediğim hiçbirşey işkembei kübradan değil.... he eksik olabilir, kaçırdığım biryer olabilir, yanlış düşündüğüm biryer olabilir zaten onun için size soruyorum. yanlış yaptığım birşey varmı diye?

Obyılmaz tebrikler bunu düşünen ve doğrusunu yazan ilk kişisiniz. Böyle mühendislerin ülkemizden çıkması ayrıca gururlandırıyor bizi. Size ne yapsak nasıl ödüllendirsek bilemedik. Gerçi zaten bu bilgi ve birikimle heralde sizi dünya devleri yarın sabah kaparlar :))))

Şaka lan şaka :)) Mühendis olarak hiç araştırmadan teknik bilgi sunmadan buraya "bir deli kuyuya bir taş attı" misali yazmışsın. Mühendis olarak senden beklenen bu değil. Ne mühendisisin bilmiyorum ama Okuduğun okulun mühendis bakış açısı kazandıramamış olması kötü olmuş!!!
    Doğruyu bulmak, bilmek istiyorum vs yazmışsın ama başlığında bir iddaa var :) Köylü kurnazlığı derler buralarda ona ve yemezler ;)
    En azından 2 dk lık google araması ile az araştır bari ondan sonra yaz buralara. Hatta 1 link atayım sana yorulma mühendisim civanım.. Ha bir de Hz fps farkından başla ağır olmasın :)))

http://www.evrimagaci.org/fotograf/65/5969

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karub77 -- 18 Şubat 2015; 1:53:50 >

• enim tv 50hz hareketli sahnede çok kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karub77

quote:

quote:

Obyılmaz tebrikler bunu düşünen ve doğrusunu yazan ilk kişisiniz. Böyle mühendislerin ülkemizden çıkması ayrıca gururlandırıyor bizi. Size ne yapsak nasıl ödüllendirsek bilemedik. Gerçi zaten bu bilgi ve birikimle heralde sizi dünya devleri yarın sabah kaparlar :))))

Şaka lan şaka :)) Mühendis olarak hiç araştırmadan teknik bilgi sunmadan buraya "bir deli kuyuya bir taş attı" misali yazmışsın. Mühendis olarak senden beklenen bu değil. Ne mühendisisin bilmiyorum ama Okuduğun okulun mühendis bakış açısı kazandıramamış olması kötü olmuş!!!
    Doğruyu bulmak, bilmek istiyorum vs yazmışsın ama başlığında bir iddaa var :) Köylü kurnazlığı derler buralarda ona ve yemezler ;)
    En azından 2 dk lık google araması ile az araştır bari ondan sonra yaz buralara. Hatta 1 link atayım sana yorulma mühendisim civanım.. Ha bir de Hz fps farkından başla ağır olmasın :)))

http://www.evrimagaci.org/fotograf/65/5969

biraz ilgi çekici olmak için iddealı olmak lazım :D önerdiğiniz sitenin orjinalini okumuştum önceden tam evrim ağacına kızacakken (kendisi takdir ettiğim bir sitedir-face te takipçisiyim) sonuna kaynak koymuşlar sonradan affettim.

aslında milletimiz biraz cahil. akıllı birilerini bulmayı ve bana anlatmasını istiyorum. araştırmadığım konusu bence iddalı bir çıkış olmuş. basmakalıp şeyler söylemiyorum diye ise sorun yok. mühendislik bakış açısı olaylara direk inanmak yerine temellerine inip anlamaya çalışmaktır. yukardaki arkadaşlar gibi yok pilotlarlar 200 hz görenlerden seçiliyor yok işte araya kare yerleştiriyor gibi doğrı olmayan şeylere inanmamam sorunsa onlarıda açıklayabilirim. hepsinin temeli var merak etmeyin

aslında firmaların akıcılık için yaptığı şey kare eklemek filan değil. çeşitli oynatım mekanizmaları kullanarak akıcıymış gibi göstermek. ama bunu BENCE yukarıdaki bazı cahil olduğumu düşünen ama asıl kendilerin cahil olduğu insanlara anlatmak için hz diye ifade etmeleri. aynı filmi bir tv de daha akıcı diğerinde tutuklu görmemizin sebebide bu akıcılık mekanizması. vs vs

tabi işte ayrıntılı bilgi vs vereceklerden merakla bekliyorum ilaveleri.

yanlış olduğum noktaları söyleyin düzeltelim. herkes yanlışsın cahilsin diyor ama kimse neden olduğunu söylemiyor.... mesela hz ve fps olayı gibi basit olayı dahi bilmediğimi nasıl anladınız merak ediyorum?? bunu ortaokuldan beri biliyorum (pc gençliği :D ) şaşırıyorum. ben hz fps anlamı tartışmak için değil. tv lerin üzerinde yazan 200 hz 400 hz değerinin gerçekte ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum.

umuyorum bilen biri güzelce yanıldığım noktaları gösterir ve konuyu kapatırız. saygılar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.