Merhaba arkadaşlar ben mağazada sürekli açık bırakmayı düşünüyorum ortalama bir projeksiyon cihazının tek çalışmada ortalama ne kadar açık kaldığını yada kalabileceğini merak ediyorum ısınma sorunu vb tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: wondering
Merhaba arkadaşlar ben mağazada sürekli açık bırakmayı düşünüyorum ortalama bir projeksiyon cihazının tek çalışmada ortalama ne kadar açık kaldığını yada kalabileceğini merak ediyorum ısınma sorunu vb tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
okulda vardı bizim maksimum 3 saat çalışmıtı. Bu cihazlar çok ısınıyor o yüzden çoğu sektörde terkedildiler. Eğer sürekli açık kalacaksa kaliteli bir projeksiyon ve iyi bir soğutma lazım
quote:
Orijinalden alıntı: wondering
benim cihaz 16 saat filan açık kaldı hiç ir sorun yok...
Ucuz yollu benq projeksiyon sahibiyim. en fazla. 7saat aralıksız kullandım. hiç sıkıntı yaşamadım. genelde 3-4saat arası açık kalıyor.
Her elektronik cihazın bir açık kalma/dinlenme süresi vardır. Bazılar 10 dk çalışır 20 dakika dinlendirilir. Bazıları 24 saat çalışmaya uygundur bunlara continuous duty denir. Temel olarak projeksiyon cihazlarının ömrünü uzun tutmak için 4 saat kadar maksimum çalışma normaldir. Gerçekte bu cihazlarda en büyük problem lambadır. Lamba üreticileri de ürettikleri ürünün maksimum kaç saat açık kalabileceğini kataloglarında belirtirler. Ben eski Hitachi home theatre projeksiyonumun kataloğundan 6 saatten fazla aralıksız çalıştırmayın diye yazdığını hatırlıyorum. Örneğin arka arkaya 2 film izlenebilir ama arada(en azından filmler arası- yaklaşık 2 saatte bir) 15 dk kadar dinlendirirseniz daha uzun süre kullanabilirsiniz.