Oldukça deneyimli bir Windows kullanıcısı olarak ; artık makinama Linux kurmak ve elimden geldigince Linux işletim sistemi ile çalışmak istiyorum. Linux konusunda tamamen bir NEWBIE yim.
Bu özelliklerde bir kullanıcının hangi linux yazılımını kullanmasını tavsiye edersiniz? Kurulum aşamasında ve sonrasında kullanım konusunda minimum derecede zorluk yaşamam için yardım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Boreas, Caldera , Debian, Fedora, Knoppix, Mandrake, Mepis, Pardus, Red Hat, Suse, Turkix ....
Hangisi benim için en doğrusu ?
SUSE
linux'e tabiri caizse damardan bir giriş yapmak istiyorsan slackware (ve tabi bol miktarda zaman) öneririm, kolaylık istiyorsan mandrake, redhat, suse...
hepsini dene bu arada bişeyler kaparsın sonunda bu bana göre dediğinde de ilk halinden bayaa bi uzak olursun tavsiyem hepsini tek tek denemen
SUSE SUSE SUSE, slacware a hiç girme ben ortaokulda girmiştim çook seneler önce sadece siyah ekran hocam,Allahtan dos bilgim vardı, help komutuyla baka baka kurcalaya kurcalaya Xwindıows a girdiydim berbattı Şimdi daha kolaylaşmıştırda, gene siyah ekrana giriorsun gerçi onu otomatikleştirirsin istersen görmessin de ne kasçan kur Suse yi bak keyfine kolay olanlar içinde en sağlamı
bunun sebebi başlangıç ayarlarının öle olması bu bir slack klasiği sen istersen başlangıç runlevelı 4 yaparsan direk x e girersin sana slack tabanlı ve slack linuxa göre daha kolay kullanımlı debian benzeri bi apt(slapt-get önyüzü) sistemi olan vector linux soho 5.04 ü tavsiye ederim kullan memnun kalacaksın ne de olsa o bir slackware
Ben şu anda debian kullanıyorum ama linux kullanmaya yeni başlayacak arkadaşlara Suse öneririm.Bunun sebebi pek çok paketi (bir masaüstü kullanıcısının hemen hemen tüm ihtiyaçlarını) içinde barındırması ve kurulum esnasında sizin seçim yapmanıza izin vermesi.Bunun yanında yast gibi güncelleme ve sistem yönetimi programına sahip olması işleri bazen gerçekten kolaylaştırıyor.
Paket bağımlılığı hala biraz sorun olsada , sorunlarla karşılaşıp çözüme ulaşmak (hatta yeni başlayanlar için çoğu zaman ulaşamamak :) ) linx öğrenmenin bana göre en iyi yolu.
Cd izlerini bulabileceğin pek çok yer var.(bu forumda da pek çok kere yazıldı) .En son sanırım Nowell in ftp sine konmuştu Suse 9.3 ün cd izleri.Bir süre tecrübe kazandıktan sonra başka bir dağıtıma (benim tazvsiyem debian olur) geçebilirsin veya Suse den memnun kalırsan kullanmaya devam edersin.
SUSE SUSE SUSE, slacware a hiç girme ben ortaokulda girmiştim çook seneler önce sadece siyah ekran hocam,Allahtan dos bilgim vardı, help komutuyla baka baka kurcalaya kurcalaya Xwindıows a girdiydim berbattı
len sen ortaokuldayken slackware mi vardı..
quote:
Orjinalden alıntı: theDarkTemplar
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
SUSE SUSE SUSE, slacware a hiç girme ben ortaokulda girmiştim çook seneler önce sadece siyah ekran hocam,Allahtan dos bilgim vardı, help komutuyla baka baka kurcalaya kurcalaya Xwindıows a girdiydim berbattı
Eğer o arkadaş 92' den önce orta okulda değilse vardı.
tabi o zaman yerde taş atsan slackware'e çarpıyordu.. ayrıca 93..
ubuntu kur bak keyfine
quote:
Orjinalden alıntı: theDarkTemplar
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
OLM La hatta PCNET vermişti olmaz mı hehe Türkuazı da Pcnetten aldıydım sizin öğretim görevlisi demi o adam yoksa ayrıldı mıydı asistanlıktan
ben debian kur derim. Basta biraz kafa goz yararsin ama, baska turlu de ogrenilmiyo bu meret. Bir baska kriter de cevrendeki insanlarin ne kullandigi. Onlarla ayni kullanirsan yardimlasmaniz daha kolay olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme