Selamlar herkese iyi günler, 1 yıl kadar önce Acer Nitro AN515-57 laptopunu aldım. Masaüstü bilgisayarım olduğundan laptopu iş için ve single oyunlarda falan oynuyordum. RDR2 Falan sorunsuz oynadım bu arada. Fakat CS GO'da çok düşük fps aldığımı farkettim. Araştırmalar yaptım ve laptoplarda mux switch olayı yüzünden gerçekleşiyormuş. Malesef benim laptopumda yok. Bunun çözümüde ya harici ekran takmak ya da 2x ram slotu koymak olduğunu gözlemledim. Şu an için bunları yapmaya gerek duymadım. Fakat geçen gün driver güncellemesi geldi ve driverı kurduktan sonra oyundaki fpsim uçunca baktım çok sevindim. Fakat bilgisayarı resetledikten sonra yine eski tas eski hamama 100-120 fps civarlarına geri döndü. Ve bugün Geforce Experience'dan tekrar kur dediğimde oyuna girdiğimde yine yüksek fps beni karşıladı. Sanırım bir bug oluyor burada ve ilk kurulduğunda PhsyX'i ekarde ediyor galiba çünkü intel hata veriyor bu desteklenmiyor diye. Şimdi sizlere sorum şu ben her gün oyuna girmeden önce bu driverı tekrar kur desem bir sorun yaratır mı bana ? (Ekte gördüğünüz yerden yapıyorum bu işlemi) Bunun bir çözümünü bilen biri varsa onu da uygulayabilirim ama yabancı forumlar dahil araştırdığım kadarıyla söylediklerimden farklı bir çözüm yolu bulamadım. İşin pek uzmanı değilim o yüzden sorma gereği duydum. Ve hem bu sayede bu konudan müzdarip bazı arkadaşlarda bu sayede CSGO,lol gibi oyunları yüksek fpslerde oynayabilirler.(inanın 100-120fps oynanabilir olarak hissettirse böyle çözümlere başvurmayacağım) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazma_19 -- 19 Haziran 2023; 1:2:36 > |
Mux Switch Olmadığı İçin Her Oyun Öncesi Driver Kurmak Zararlı mı?
Mux Switch Nedir?
Mux switch, grafik kartı ile anakart arasında bulunan ve harici monitör bağlantısını sağlayan bir cihazdır. Mux switch, grafik kartı performansını artırmaya ve gecikmeyi azaltmaya yardımcı olur.
Oyun bilgisayarı olmayan cihazlarda genellikle Mux switch bulunmaz. Bu nedenle, her oyun öncesi grafik kartı sürücülerinin yeniden kurulması gerekebilir.
Sürücü Kurulumunun Zararları:
- Sistem Kararsızlığı: Sürücü kurulumu, işletim sistemi ve diğer yazılımlarla uyumluluk sorunlarına yol açabilir. Bu, sistem kararsızlığına ve hatta veri kaybına neden olabilir.
- Güvenlik Riskleri: Sürücüler, işletim sisteminin temel işlevlerine erişebilir. Kötü niyetli sürücüler, sistemine sızmak ve kişisel bilgilerini çalmak için bu erişimi kullanabilir.
- Performans Sorunları: Yanlış veya güncel olmayan sürücüler, donanım performansını olumsuz etkileyebilir. Oyun oynarken gecikme ve kare düşmesi gibi sorunlara neden olabilir.
Sürücü Güncellemeleri:
Her ne kadar her oyun öncesi sürücü kurmak zararlı olsa da, grafik kartı sürücülerini düzenli olarak güncellemek önemlidir. Sürücü güncellemeleri, performansı artırabilir, hataları düzeltebilir ve güvenlik açıklarını kapatabilir.
Öneriler:
- Mux switch olmayan cihazlarda, oyun öncesi sürücü kurmaktan kaçınmalısın.
- Grafik kartı sürücülerini yalnızca gerektiğinde güncellemelisin.
- Sürücüleri yalnızca resmi üretici web sitelerinden indirmelisin.
- Sürücü kurarken güvenilir kaynakları ve talimatları kullanmalısın.