Şimdi Ara

Bir Oda ;çerisindeki İnsan Sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir oda içersindeki insan sayısını öğrenebilmek için nasıl bir sistem geliştirebilirim?
    Teşekkürler

• kapı kasasına iki adet ultrasonik sensör koyarak bunu yapabilirsin.mantık şöyle olmalı dışarıdan odaya giren kişi önce 1.sensörden sonrada 2. sensörden geçerse bu odada bir kişi var demektir.aynı şekilde içeriden dışarı çıkan bir kişi önce 2.sensörden sonrada 1. sensörden geçeceği için sayı bir eksilir.
  • tecman kullanıcısına yanıt
    evet bende bu mantıkla lazer diyot kullanarak tasarlamak istedim ama kapı girişine koyulacak lazer ışınları göze zararlı ışınlat olabilir -ışıga odaklanan insan yada bebek olursa-..ultrasonik sensör mantııklı ama fiyat bakımından biraz pahalı olacak gibi
  • telefonlary varsa sinyal sayysy da olur.
    Ve de pyr sensörlerin çaly?ma manty?y ynfrared yayylymyn de?i?im. Siz de bu insandan yayylan radyasyon ysy yayynymy ile bi ?eyler yapabilirsiniz.
    Bir insanyn yayaca?y ysy 80W civary. Tabi hoplayyp zyplyyosalar de?i?ir. Ama yayynymyn geldi?i yerle alakaly da bi ?eler olur.
    Tabi kamera tanyma sistemi son noktayy koyar...
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    pir sensörlerle yapacağım uygulamada insan sayısını tam olarak alabilcegimi düşünmüyorum, değişkenlik gösterebilir bence
    kamera tanıma sistemi en uygun olanı olacaktır ama onun için ayrıca görüntü işleme konusu gerekli, buda biraz zaman alır gibime geliyor..

• tecman kullanıcısına yanıt
    evet ona baktım şimdi ama ayrıca şöyle bir durum var sensörün hesaplama açısı 15 derece, bu çok büyük bi rakam, eğer iki sensörü bir kapı eşiğine koyacaksam yeterli mesafe bulunmuyor, şimdi sorun bu oldu açıkçası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pır sensör deedikse modifiyesi lazım. Pır infrared ışınmla alakalı.
    Toplam yayılan ısı ile kaç tane insan olduğu yorumlanır. Işınımların yerini kabaca tespit vb mantık da eklenirse ideal olabilir.
  • çok güzel ve hata oranı çok düşük fakat görüntü işleme konusunda pek bilgim yok birde masraflı bir sisteme benziyor, tasarımı sensörler kullanarak yapmayı planlıyorum fakat hala bir çözüm bulamadım
    teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozer91

çok güzel ve hata oranı çok düşük fakat görüntü işleme konusunda pek bilgim yok birde masraflı bir sisteme benziyor, tasarımı sensörler kullanarak yapmayı planlıyorum fakat hala bir çözüm bulamadım
    teşekkür ederim

pahalı degıl hocam tabı butcenızı bılmıyorum ama asagı yukarı raspberry pi ve kamera modulu ıle 150 tl cıvarında tutar hatta o vıdeodakı ıp kamera ıle yapılmıs normal bı kamera kullanarakta yapılabılır bence

su vıdeodakı cok ıslevsel mesela acık kaynaklı hata payıda az
    https://www.dropbox.com/s/t8olol01mei1tf2/CrowdTrackerDemo.rar burdanda demosunu paylasmıs ındırp deneyın hosunuza gıderse cracklarsınız

http://camlytics.com/ burdada free surum var denemek ıstersenız

ayrıca yapımına baktım kolay bırseye benzıyor opencvyı ındıreyım dedım ama net yavas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B9CEBC50 -- 2 Mart 2016; 14:28:40 >

• evet buda çok güzel bir tespit yapıyor ama sensörlerle hallettim işimi şimdilik umarım bir sorun çıkmaz
    teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.