Şimdi Ara

Bir Oyun En Fazla Kaç GB Ram Kullanır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
11.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Kulllanılan çözünürlüğe bağlı.

Bende bf3 multi 1440x900 çözünürlükte vram kullanımı max 1.4 gb ram kulllanımını win 8.1 de max 3.5 gb gördüm.( Windows 8.1 dememim sebebi win7 varken 3.9 gb oluodu en az)

Bende 10gb ram var şahsen hiç görmedim 5gb'ın üzerine çıktığını 10gb ram olmasının sebebide ramdisk yapmam ssd olmadan ssd hızını yakalamak bulduğun her programı ramdiske kur sorun çözülsün

Bol belleğim olsa yapcamda 1 tane 2 gb ram yandı 6 gb la takılıyorum

İmzama baksana bol keseden var bende bi 2gb zeppelin daha gelicek bugün elime onuda takıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Bu konuyu ram bölümüne de açtım.Konuya ekran kartı ramlerini de dahil edip soruyu burada da sormak istiyorum.

Şu an piyasadaki oyunlar en fazla kaç gb ram kullanıyo(sistem rami)r.4 gb'dan fazla kullandığını görmedim şahsen.Asıl sormak istediğim soru yeni nesil konsollar ve yeni nesil oyunlar geldiğinde oyunlar kaç gb ram kullanacak.Yeni nesilde 16-32 gb ram standart olacak gibi.PEki daha fazlasına ihtiyaç var mı ?

Yine aynı şekilde yeni nesilde oyunlar kaç gb ekran kartı rami kullanır?Doku çözünürlüğü ve aa özellikleri artacağı için bir sıçrama yaşanır mı ?Siz neler düşünüyorsunuz?

Oyununa göre değişir. Bir bellek canavarı olabilen Star Wars The Old Republic'in bir ara 11.7GB ram kullandığını görmüştüm. Yani bazı ekstrem durum ve oyunlar 8GB ram'den de fazlasını kullanabiliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende bf3 multi 1440x900 çözünürlükte vram kullanımı max 1.4 gb ram kulllanımını win 8.1 de max 3.5 gb gördüm.( Windows 8.1 dememim sebebi win7 varken 3.9 gb oluodu en az)

Bende 10gb ram var şahsen hiç görmedim 5gb'ın üzerine çıktığını 10gb ram olmasının sebebide ramdisk yapmam ssd olmadan ssd hızını yakalamak bulduğun her programı ramdiske kur sorun çözülsün

İmzama baksana bol keseden var bende bi 2gb zeppelin daha gelicek bugün elime onuda takıcam

Uyum sorunu olmuomu yaw kaç tane değişik ram var

• 8gb aldım rahatım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Uyum sorunu olmuomu yaw kaç tane değişik ram var

1 kere bile mavi ekran almadım 1333mhz 9 10 9 28 olarak ayarladm manuel

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Unknown

Şuan en fazla 4GB kullanılıyor.

Yeni nesilde tahminen 8GB kullanırlar.

eminsin yani en fazla 4gb ram kullanıldğına foruma acaip birşey oldu herkes herşeyi
    biliyormuş havasında yazıyor birşeyler aksini de kabul etmiyor...
    bütün sallayanlar ben mi buluyor ben mi onları buluyorum anlamadım

açtığım konu :
    http://resim.donanimhaber.com/m_63203330/mpage_1/key_/tm.htm

ramin 4gb dan fazla kullanıldığının kanıtı:
    soldaki rakamlardan en alttaki ram kullanımı 1680 x 1050 de 4510 mb 1920 x 1080 olsa 5000 mb'ı rahat geçer heralde.
    yani bf3 multi de full hd de 5-6 gb'a kadar yolu var.

Bir Oyun En Fazla Kaç GB Ram Kullanır ?

Hocam o arkadaşlar 63 kişiyle beraber(32vs32) hiç BF4 multiplayer oynamamışlar.Ayrıca bazı arkadaşlar için diyorum;3 boyutlu tasarım işiyle uğraşıldığında 16 gb ram bile yetmeyebiliyor. Sadece ve sadece standart kullanıcılar için 8 gb ram yetip de artıyor.Herkes aynı şeyleri söylüyor ama eksik söylüyor.Bana göre tam ve eksiksiz cümle şu ki:"Yani 64 kişiyle multiplayer bf4 gibi oyunlar oynamıyorsanız,oyunumu korsan indiririm,online oynamam,film izlerim,sörf yaparım diyorsanız 4 gb bile yeter.Ancak profesyonel oyuncular için 8gb(hem sinlgle hem multiplayer oynayanlar için),profesyonel tasarımcılar için 16-32 gb ram yeterlidir."

Ekran kartı belleğine gelirsek oyunlarda full hd için 2 gb ram uzun süre yetecektir.2K ve üzeri için 3-4 gb ve üzeri gerekiyor.3d tasarım için viewport performansı içim gpu %100 kullanılır.VRam 1 gb yetti bana.Yetmeyen var mı bilmiyorum.Sadece partiküllerle uğraşılıyorsa ram şişiyor.Yani 2-3 farklı sınıflandırma dahilinde ramlere yeter ya da yetmez denilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 24 Eylül 2014; 15:54:38 >

• Bf4 full hd , 64 kişilik server , herşey ultra ayarlarda köklenmiş durumda .

Ramin tam 4GB alanı tarafımdan bloklanmış TEMP alanıdır , Ramdisk kontrolü altındadır.

Geri kalan ram , işletim sistemi ve oyun için kullanılan alandır .

BF3 te pek farklı olacağını sanmıyorum .

Bir Oyun En Fazla Kaç GB Ram Kullanır ?

Toplam kullanılan alan : 8,4 GB

• crysis 3 veya battlefield 4 dü tabiki ultra ayarlar ve max dokusüzme ayarları %72 görmüştüm bi ara 16 gb da %72 ne demek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 24 Eylül 2014; 15:55:18 >
  • 8+4 1866 ram şu an her türlü oyuncuyu götürür. Sıradan kendi çapında bir oyuncuyu 4 götürür, yüksek çözünürlükle güncel oyun oynayanları 8 götürür. Ben işimi garantiye alıyım dersen 8 yanına bir 4 takabilirsin. 16 "oyuncu" için bence çook gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pit0N -- 24 Eylül 2014; 16:04:06 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.