Şimdi Ara

Bir Oyun En Fazla Kaç GB Ram Kullanır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
11.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Unknown
    Öncelikle bir şeyi bilip de yazıyoruz kardeşim. 1920x1080'ni hangi ayarlar etkin ? AA etkin mi? Etkinse zaten onu kapatman lazım. AA çözünürlüğü katlar.

aa ile ne alakası var sen 4 gb üstü kullanmaz demişssin ahanda sana 4.5 gb kullanım resmi hemde 4xaa yerine 2xaa birde 1920 x 1080 değil 1680 x 1050
    çöznürülükte başka birşey demeye gerek var mı ?
    hani 4 gb üstü kullanmazdı 4.5 gb neyin nesi ? yukarıda bir kıvırma seziyorum.

AA ile çözünürlük ikiye katlanır bu durumda 1920x1080'de değil 2 katında oynanır. Bu durumda ram kullanımı da artar. Yani sen full yerine full+full'de oynarsın oyunu. Ben bunu dahil etmedim ayrıca sana yalan borcum yok kardeşim. Lafını bilde konuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

quote:

quote:

quote:

Öncelikle bir şeyi bilip de yazıyoruz kardeşim. 1920x1080'ni hangi ayarlar etkin ? AA etkin mi? Etkinse zaten onu kapatman lazım. AA çözünürlüğü katlar.

aa ile ne alakası var sen 4 gb üstü kullanmaz demişssin ahanda sana 4.5 gb kullanım resmi hemde 4xaa yerine 2xaa birde 1920 x 1080 değil 1680 x 1050

AA ile çözünürlük ikiye katlanır bu durumda 1920x1080'de değil 2 katında oynanır. Bu durumda ram kullanımı da artar. Yani sen full yerine full+full'de oynarsın oyunu. Ben bunu dahil etmedim ayrıca sana yalan borcum yok kardeşim. Lafını bilde konuş.

S*çtın şimdi de sıvamaya çalışıyorsun. Yorum yapan kişilerin %80 i zaten nette gördüğü, duyduğu sallama bilgilerle konuşuyor aynı senin gibi. AA Vram kullanımı arttırır ve günümüz de 6gb ram her oyun rahatlıkla yeter yetmiyeceği oyun yoktur fakat 4gb ram için bunu söyleyemessin. BF3 bilindiği gibi mp da 5gb a yakın ram ve 1,5gb üstü vram yiyor

Öncelikle yorumundan aile terbiyesinden yoksun havası var bundan emin olabilirsin. AA miktarını artırdıkça VRAM ile beraber RAM kullanım miktarıda artar.

2X AA = 1,5 X 0.5'dir. 1,5 ekran kartına 0,5 ram'e dağılır. İnternet duyduğum bilgiler var elbette ama senin gibi net çocuğu değilim. Şimdi yüz tane de post atsam gene aksini iddia edeceksin. Tartışmaya lüzum yok git bir araştır. Memory AA diye.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

quote:

quote:

quote:

S*çtın şimdi de sıvamaya çalışıyorsun. Yorum yapan kişilerin %80 i zaten nette gördüğü, duyduğu sallama bilgilerle konuşuyor aynı senin gibi. AA Vram kullanımı arttırır ve günümüz de 6gb ram her oyun rahatlıkla yeter yetmiyeceği oyun yoktur fakat 4gb ram için bunu söyleyemessin. BF3 bilindiği gibi mp da 5gb a yakın ram ve 1,5gb üstü vram yiyor

Öncelikle yorumundan aile terbiyesinden yoksun havası var bundan emin olabilirsin. AA miktarını artırdıkça VRAM ile beraber RAM kullanım miktarıda artar.

2X AA = 1,5 X 0.5'dir. 1,5 ekran kartına 0,5 ram'e dağılır. İnternet duyduğum bilgiler var elbette ama senin gibi net çocuğu değilim. Şimdi yüz tane de post atsam gene aksini iddia edeceksin. Tartışmaya lüzum yok git bir araştır. Memory AA diye.

2X AA = 1,5 X 0.5'dir. 1,5 ekran kartına 0,5 ram'e dağılır

Bu formülü nerden buldunuz acaba? Neye göre söylüyorsunuz bunları?

• 4 gb yeteeli ama suan ramler ucuz o yuzden 8 al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

quote:

Orijinalden alıntı: durukk96

hocam sen naptın ya :D 32gb rami bi oyun nasıl kullanacak grafik tasarımcılar bile en fazla 16 gb(gerçi bu bile fazla) kullanıyor.Yeni nesil oyunlar en fazla 8gb ram kullanır.Ekran kartı için bence 2 gb yeterli olur

Sığ düşünüyorsunuz.10 sene önce 256mb ramle çalışan oyunlar vardı.64mblık da ekran kartları...

Çok derin düşünüyorsunuz...

10 seneye kadar adamalr kırk tane yeni işlemci anaakrt serisi ortaya sürecek; yeni yeni teknolojiler çıkacak ; doku kaplamaları vs. artacak ve haliyle sadece ram değil tüm parçalar değişecek...

8 Gb Rain oyunalr için yeterli olmadığını söylenemez... Bazı oyunlar vardır... fantezi yaparsınız. Multiplayer full hd ultra AA filan açarsınız 5 Gb ram yer(bf3) ama 8 Gb daha uzun yıllar var önümüzde... ahdi diyelim 8 gb oldu.... 4 kanal bellek işin içine girmeli ve şu anda 4 kanal belleği kulalnan pek makina yok 16 gb için söylüyorum4*4 Gb olmalı ki 4 kanal 16 gb olsun ki bunun gibi onalrca olay var....

İŞlemciler ve anaakrtlar 32 gb a kadar ram destekliyor ama şu anda gtx 680 i bile olan adam 2600 k sı bile olan adam 16-32 gb ram isteyen oyunlar çıkınca o sistemini yenilemiş olacak...

Şu anki teknoloji zaten bizim kullandığımız ramler için eski sayılır... 2014 de ddr5 ram standartı gelecek...reram ve birçok çeşit var değişik çalışmalar sonucu üretilen... Bunlara sıra gelince konuşulur bunlar... O zamana kadar 4 Gb yeterli;8 Gb tamamen rahat ve aksi durumları yok ediyoruz DDR3 kulalnırken 8 in üstüne oyunlarda çıkmayacağız...BEn buna inanıyorum... ama ilerde intel amcamız yeni işlemci ve soket sunduunda şöyle diyebiliriz...

Yıl 2016:

Hocam şu anki sistem güzel ama ramleri ddr5 yapsanız daha iyi olur. 4 Gb yeterli değil artık 8 Gb ddr5 ramler işinizi görecektir...

• Şu an için 4 gb ramin çoğu oyuna yettiğini kabul ediyorum.Biraz da yeni nesil oyunları düşünerek yorum yapalım.Yeni nesil oyunlar kaç gb ram kullanır ?
  • anlaşılmayacak bir şey göremedim? Ram alacaksanız en az 6gb olsun. Ama 8 yapın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

4 gb yeterde artar

yetmezz call of duty ghosts 6 gb ram istiyor oyun 28.9 gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziyartci

quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

4 gb yeterde artar

yetmezz call of duty ghosts 6 gb ram istiyor oyun 28.9 gb

Ghost'taki 6gb ram şartı küçük bir yama ile geçersiz kılınabiliyor.Böylece oyunu 2gb rami olan da oynayabiliyor 4gb rami olan da.Artı oyun full ayarlarda en fazla 4.5 gb ram kullanıyor.İnterneti sekmelerini , gereksiz bir kaç programı da kaparsak düz 4gb'ta çalışır.Yeni nesil oyunlar beklenildiği kadar ram kullanmıyor.En azından şimdilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Canok

ve gta5 cevap verir:
    wait for me

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

quote:

Orijinalden alıntı: durukk96

hocam sen naptın ya :D 32gb rami bi oyun nasıl kullanacak grafik tasarımcılar bile en fazla 16 gb(gerçi bu bile fazla) kullanıyor.Yeni nesil oyunlar en fazla 8gb ram kullanır.Ekran kartı için bence 2 gb yeterli olur

Sığ düşünüyorsunuz.10 sene önce 256mb ramle çalışan oyunlar vardı.64mblık da ekran kartları...

10 sene çnceki boarda 8 GB ram takamıyoruz ne yazık ki...
    8 Gb ram yeterli olacaktır... Yetmediği zaman zaten DDr4 yaygınlaşmış olacak ddr3 ler daha pahalı olacak o platforma geçiş yapılacak(min. 5 Yıl)4gb ram ile mutlu mutlu BF4 multi oynuyorum High atyarlarda...
  • yine konu hortlamış
  • 2015e geldik sayılır beyler.Yeni nesil de oturuyor yavaş yavaş.Var mı ram kullanımında bi artış ? 8gb oyunlar için hala yeterli sanırım.
  • Kulllanılan çözünürlüğe bağlı.

Bende bf3 multi 1440x900 çözünürlükte vram kullanımı max 1.4 gb ram kulllanımını win 8.1 de max 3.5 gb gördüm.( Windows 8.1 dememim sebebi win7 varken 3.9 gb oluodu en az)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüz oyunlarında bf4 crysis 3 gibi vs oyunlar için 4 gb ekran kartı belleği yeterli vram gibi sıkıntılar olmaması için anakart belleği remleri ise mhz ön planda olduğu için 1600 mhz 8 gb yeterli maximum 16 gb da olsa 1600 mhz ise fark yaratmaz yani belleği fazla büyütmektense mhz yüksek olsun yeter mantık bu ve bellek gecikme süreleride önemli misal 1600 mhz bellek cl9 ise 2000 mhz bellek cl 11 ise arada %3 anca fark vardır.

• 8 gb yeterli şu an yani 8 gb standart oldu diyebiliriz 1-2 yıla 16 gb rame ihtiyaç duyulabilir

• Oyunlar için 4GB X 2 SLOT 1666 mhz yeterli olur
  • hocam oyunlar halen 32bit programlanıyor, buda demekki bir oyun 4gb'ı geçemez, işletim sisteminiz ve arka plandaki diğer programlarıda hesaba katarak tercihinizi yapın, ama 8gb ideal olur. bende 16 gb var, ileride lazım olur diye aldım ama 16'ın günü gelmeden ddr5 veya ddr6 ramler çıkacak gibi duruyor, o zamanda benim ddr3'ler yavaş kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Kulllanılan çözünürlüğe bağlı.

Bende bf3 multi 1440x900 çözünürlükte vram kullanımı max 1.4 gb ram kulllanımını win 8.1 de max 3.5 gb gördüm.( Windows 8.1 dememim sebebi win7 varken 3.9 gb oluodu en az)

Bende 10gb ram var şahsen hiç görmedim 5gb'ın üzerine çıktığını 10gb ram olmasının sebebide ramdisk yapmam ssd olmadan ssd hızını yakalamak bulduğun her programı ramdiske kur sorun çözülsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Kulllanılan çözünürlüğe bağlı.

Bende 10gb ram var şahsen hiç görmedim 5gb'ın üzerine çıktığını 10gb ram olmasının sebebide ramdisk yapmam ssd olmadan ssd hızını yakalamak bulduğun her programı ramdiske kur sorun çözülsün

Bol belleğim olsa yapcamda 1 tane 2 gb ram yandı 6 gb la takılıyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.