Şimdi Ara

Bir PC Gamer'in Gözyaşları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eski PC Gamercı ancak son iki senedir konsolcu olarak geçen hafta tekrar pc'ye geçtim.
    Tek gördüğüm pc'ye özel sağlam oyun sayısı bir elin parmakları. Onda da Blizzard sağolsun. Ama diğer bütün oyunlar fasa fiso. çoluk çocuk için.
    Forumda bile hala ellerinde COD MW3 oyunlu bebelerin fotoğrafları dolaşıyor. ama gerçek bu böyle. Ben onların yaşlarındayken Supaplex oynardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

He konsola camur atin onceden soyleyeyim pc ve ps3 oyuncusuyum ve o kitledeyim.

Ama yeter biktim sizin gibi pc oyuncularindan. Konsolda o kadar muhtesem o kadar guzel oyunlar kaciriyorsunuz ki farkinda bile degilsiniz. Tutturmussunuz bir pc elden gidiyor pc elden gidiyor. Baska dediginiz bir sey yok. Soyle adam gibi kolu eline alip koltuga rastlanip rahat rahat oyun oynamadiniz da keyfini bilmiyorsunuz. Oyunumu gerektiginde pc'de ve gerektiginde ps3'te oynarim. Hele hele sadece exclusive oyunlari icin alinir ps3. Cidden biktim sizin gibilerden be. Sizin gibi oyuncular olmaz olsun. Bu tur konsol pc karsilastirma konularinda veya isyanlarda artik kusasim geliyor, foruma girme istegim oluyor.

Valla iki konsol da mevcut ama sizin "koltuğa yaslanıp oyun oynama" fanteziniz varsa bizim de masa başında bir elde mouse diğer elde klavye fantezimiz var.

Oyun oynamaya Quake, Doom, Lucas Arts Klasikleri, Diablo gibi oyunlarla başlayan bizler için her zaman en önde pc olacak. Gerekirse Ps3'ümü ve Xbox'ımı satarım ama pc'den vazgeçmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

quote:

Soyle adam gibi kolu eline alip koltuga rastlanip rahat rahat oyun oynamadiniz da keyfini bilmiyorsunuz.

E iyi de o zaman bir anlamı kalmıyor ki oyunun ? Aç film izle daha iyi.Konsolda bir oyunu aralıksız saatlerce oynamanın imkanı yok , insanı bayıyor hemen.Zaten oyunla etkileşimin çok zayıf , 5 tuşa bas topu çevir anca o , sürekli dikkatin dağılıyor kendini veremiyorsun.1 saatten sonra dashbord a alıyorum 10 dk dolaşıyorum tekrar geri geliyorum.Pc de 10 saat bile aralıksız oynayabilirim çevreyi unutturur bir anda.Güzel TPS oyunları ve spor oyunları konsolda çok iyi ona laf yok tabi ki.

Ne alakasi var ya? Sadece yarim saat yemek yiyerek araliksiz aksam 7'den sabah 4'e kadar arkadasimla oynayan ben degilim zaten. Kimi bayiyor? Ne alakasi var? Oyunla etkilesim zayif mi? Kocaman 42 inc televizyonla ~22 inch monitor arasinda monitor'de etkilesim daha mi buyuk?

Oyunlar 5 tusa bas cevir halinde goruyorsunuz siz daha isi kavrayamamissiniz.
    Her ikisinin de farkli tadi var iste iyice sinirimi bozuyor su konsol ezme amacli yorumlariniz. (Sozum meclisten disari)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Xbox ve PS3 sahibiyim ama Pc'yi hic birine degistirmem. O klavye mause ikilisi ile fps oynamak rpg kasmak strateji oyununa dalip koca koca ordulari yonlendirmek zevki paha bicilmez.

Zaten konsoluda bir kac ozel oyunu icin kullaniyorum geri kalan hergun Pc'min basindayim. Uste biri demis consolda birsuru super oyun var diye. Hikaye ... Topu topu bir elin parmaklari kadar geri kalan aynen Pc'de oldugu gibi cop...

Ha belki yeni nesile bu oyunlar sahene gelebilir orasini bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eversilent

Öncelikle başlık troll işi dursa da öyle değil, onu söylemeliyim. Ikincisi bu başlık daha çok 85-90 arasında doğmuş nesle hitap etmektedir.
    Sabahın köründe uykularım kaçıyor beyler. Neden mi? Son sınıfken, rahatlamışken, vizelerden önce Diablo 3'e kadar kendimi tatmin edeyim diye Elder Scrolls V: Skyrim denen saçmalığı oynuyorum 2 haftadır. Ve bitti. Bitti ama beni de dertlere gark etti. Cyrodiil ile anlamasam da başlamış, Morrowind ile hayran olmuştum oysa ki Elder Scrolls'a. The Witcher 2 ile de tür için ümitlenmiştim ama boşa çıktı:( Rpg türünün tutkunu biri olarak Icewind Dale, Baldur's Gate, Ultima,Fallout (1), Vampire the Masquerade, Gothic 3 vb oyunlarla büyüyenlerdenim ben. Şimdi noldu? Joypad ile oynanacak, basitleştirilmiş konsol Rpg'leri için milletin ağzının suyu aktı!
    Keza FPS türü de öyle. Undying, Doom, Quake, Half Life, Unreal, Counter Strike (Bet 7'de başlamıştım) vb. oyunlarla büyüdük.
    CS'de sanane zamanları, vendetta, cdc, onc, team quash zamanları neydi... WCG için Istanbul'a ilk geldiğimde bL'yi görünce Justin Bieber görmüş ergen Amerikalı kız gibi olmuştum. Hey gidi günler...
    Rts desen, Age of Empires, Red Alert, Starcraft (Bi tek bu yıkılmadı gerçi) ile yetiştik...
    Zoruma gidiyor şimdiki oyunlar ve oyuncular. Tamam, konsol platformu daha karlı, daha kolay ama PC'yi de yabana atmayın bee! Hitbox'ları modelden 2 km uzakta kodlanmış oyunu napayım ben? Zevk vermeyince, atmosferin girmeyince 44 inch tv'de 1080p çözünürlüğü neyleyeyim?
    Galiba Diablo 3, PC hissini ve tadını veren son oyun olacak. Sonra kalıcaz ortada. Lanet olsun sizin PES'inize de, Gran Tourismo'nunuza da!
    Beyler:(

hedef kitlesi önemli. bir bg veya planescape tournament acaba şimdi kaç kişi oynayabilir..
    veya daha farklısı, snn nin ortamı birdaha yakalanabilir mi?
    o zaman bu saydıkların uni gençliğinin uğraştığı işlerdi şimdi herkes çoluk çocuğa karıştı
    adamlar 3lü kombinasyon bulmacasını çözemiyor, skyrim oynayacağına forumu oku daha çok eğlenirsin sayfalarca msj var ^^
    bu arada snn rllz

• Her zaman şunu söylüyorum, çoğu konsol sahibi pc oyuncularını küçümsüyor ama pc oyuncularının oyun kültürü seviyesine konsollar kolay kolay yanaşamaz. Bizler gibi biraz kaşarlanmış pc oyuncularının mayasında Diablo, Baldurs Gate, Icewind Dale, Quake, Doom, Sanitarium, Planescape Torment, Arcanum vs. gibi oyunlar var. Bundan ötürü gerek kendimden gerekse tanıdığım diğer oyuncu arkadaşlardan biliyorum; bizler konsollara ısınamıyoruz. Pc'nin yerini hiç birşey tutmuyor. Ama asla konsollara da sırt çevirmedim, her koldan oyun dünyasını takip ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

quote:

Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

quote:

Soyle adam gibi kolu eline alip koltuga rastlanip rahat rahat oyun oynamadiniz da keyfini bilmiyorsunuz.

E iyi de o zaman bir anlamı kalmıyor ki oyunun ? Aç film izle daha iyi.Konsolda bir oyunu aralıksız saatlerce oynamanın imkanı yok , insanı bayıyor hemen.Zaten oyunla etkileşimin çok zayıf , 5 tuşa bas topu çevir anca o , sürekli dikkatin dağılıyor kendini veremiyorsun.1 saatten sonra dashbord a alıyorum 10 dk dolaşıyorum tekrar geri geliyorum.Pc de 10 saat bile aralıksız oynayabilirim çevreyi unutturur bir anda.Güzel TPS oyunları ve spor oyunları konsolda çok iyi ona laf yok tabi ki.

Ne alakasi var ya? Sadece yarim saat yemek yiyerek araliksiz aksam 7'den sabah 4'e kadar arkadasimla oynayan ben degilim zaten. Kimi bayiyor? Ne alakasi var? Oyunla etkilesim zayif mi? Kocaman 42 inc televizyonla ~22 inch monitor arasinda monitor'de etkilesim daha mi buyuk?

Oyunlar 5 tusa bas cevir halinde goruyorsunuz siz daha isi kavrayamamissiniz.
    Her ikisinin de farkli tadi var iste iyice sinirimi bozuyor su konsol ezme amacli yorumlariniz. (Sozum meclisten disari)

Valla ne oynadınız çok merak ettim , eğer yukarıda dediğim gibi bir spor oyunu ya da TPS değilse adını verin bende hemen edineyim.Etkileşim lafıma büyük ekran kıyasıyla cevap vermenizle oyun oynamayı baş rolü yönettiğimiz bir film gibi gördüğünüzü de üstü kapalı açıklamış oldunuz.Misal Alan Wake , beni zerre havaya sokamadı , heralde baya büyük bir kitle de benim gibi hissetmiş ki kalkıp PC' ye getirdiler oyunu konsol satışı çuvallayınca.Niye oyun mu kötüydü ? Gayet tabi ki hayır.Ben yatağımda sıcacık uzanmış cipsli ellerimle zerre dinamik kazandıramadığım bir oyundan nasıl korkabilirim - gerilebilirim ? Ha spor oyunlarında ya da tek düze ilerleyen birçok oyunda buna gerek yoktur , amaç-araç bellidir siz uyumu sağlar zevk alırsınız , find-kill-achieve çemberindeki oyunlarda da bu böyle.Ama işte o atmosfer , etkileşim , kendinizi oyunun içine sokma bambaşka bir duygudur , vücudunuzu ateş basarken parmaklarınız buz kesilir.Bana göre bu , oyundan zevk almaktan ya da bitirip tatmin olmaktan daha öte birşey , adeta bir deneyimdir.Siz oyunların daha çok sosyal yanlarından zevk alabilirsiniz , cafelerde beraber gülmekten karın kası yapabilirsiniz , vs vs. zevkleri kategoriye dizmenin bir anlamı yok.Eğer dediğim şeyi yaşadıysanız zaten kafanızda canlanmıştır , aksi takdirde ''ben daha çok zevk alıyorum , al anasını satayım'' şeklindeki atışmalara girmeden ben ufaktan gitmiş olurum.

• strese gerek yok ©
  • Aslında şimdi de keyif aldığım oyunlar var,ancak ortaokul ve lise yıllarımda internet kafede arkadaşlarımla birlikte oynadığımız oyunlar falan onların tadı başkaydı.Okuldan çıkıp CS , AoE oynamaya giderdik. WoW'u keşfetmeye başladığımda yaşadığım o heyecan apayrıdır mesela. 2006-2007 senesiydi.Diablo,Silverfall falan bunlar zaten bambaşkaydı.

Dragon Age 1 güzeldi.Hatta çok beğenmiştim,2. oyun çıktı,ulan bu ne dedim...

Oyuncu kitlesi yüzünden bunlara maruz kalıyoruz.Amerika nüfusunun %99'u has gerizekalı olduğu için,doğal hedef kitle onlar olduğu için gerizekalılaştırılmış oyunlara maruz kalıyoruz.Bir tek amerikada değil aslında. Skyrim'deki o meşhur bulmacayı çözemeyen moronlar var. Hakaret gibi algılanmasında gerçekten morondur onu çözemeyen. 3 tane cisim var,1-2 dakika uğraşsa o kombinasyonu çözebilecekken donanımhaber'de konu açıyor.Youtube'ta da bir sürü video var o kapının nasıl açıldığını gösteren,demek ki kafaları basmıyor.

Skyrim belki de bugüne kadar oynayabileceğim en müthiş oyun olabilecekken,sadece efektleri yeni olan güzel bir RPG oyunu oluverdi. O yapay zeka nedir öyle,üzerinde dragon armor var ancak muhafız gelip posta koyuyor sana. Yapay zekayı geçtim,biraz daha hayvan-yaratık çeşitliliği bekliyordum.Gelmişiz 2012 yılına oyunda kaplan,kurt,ice wraith,balık,yengeç,1-2 tane börtü böcek ve kelebek,ejderha,mamut,köpek,örümcek,ayı var sadece,unuttuğum 2-3 tane daha şey olabilir ancak koskoca oyunda haritada dolaşırken bu saydıklarımı görmüyorsun bile,yetmiyor yani o güzelim grafiklere biraz daha çeşitlilik bekliyor insan. Asıl saçmalık bir yengecin durduk yere ejderhaya saldırma cesareti olması. Bu da yapay zekaya giriyor zaten.Ya da oyunda bazı nesnelerin ağırlığının olmaması gibi,yanısıra bir cesedin içine milyon tane malzeme koyabilme özgürlüğü...

Bu aralar HoN oynuyordum(bilmeyenlere ; Heroes of Newerth - dota tarzı bir oyun) 6 yıllık DotA oyuncusuyum, 1 haftadırda HoN oynuyorum ancak oyuncu kitlesi nedir öyle ya. " RETAAARDDD , RETARRDD " ağızlarından düşmüyor bir türlü.özürlü ergenlerle uğraşmaktan sildim bugün oyunu.Eskiden böylemiydi yahu, 6-7 yıl evvel online oyunlarda hoşgörü saygı sevgi vardı. Şimdi direk ana avrat küfür. Tabi burada yeni nesilin kültür seviyesi ortaya çıkıyor. Neyse benden bu kadar. İyi geceler herkese.

• Artık o eski oyunların kalitesi harbiden yok be abi. Şimdikilerin kalite anlayışı grafikten ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SurlarÖnünde -- 4 Nisan 2012; 2:09:02 >
  • hocam takma kafana, pc yi hiçbir şey olmaz. yakındır tüm yapımcılar pc ye çevirecek kafasını.
  • Bu klavye-mouse ya da koltuk-gamepad olayı kişinin zevkine bakar.Ona bir şey diyemem.Şahsen ben PCde oynarken de FPS oyunlarını bile gamepadle oynarım.Ama artık şu PCcilerin PCyi ****ın da konsolu övme olayı sıktı.Artık PCcilerin şunu kabullenmesi lazım bir çok sebepten dolayı Konsol önceliklidir.Şu sıralar donanımının yetersizliğinden dolayı ikinci plana doğru gitsede yeni nesil gelince yine birinci sıraya geçecektir.Bunu değiştiremiyorsanız kabulleneceksiniz.Ön yargılarınızdan ve bazı fanatik duygularından sıyrılıp deneyin Unchartedları Killzoneları Heavy Rainleri Haloları GeOWları GOWları vs deneyin şans verin ve kabul edin devir bunların devri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cold Death

hocam takma kafana, pc yi hiçbir şey olmaz. yakındır tüm yapımcılar pc ye çevirecek kafasını.

aynen .. ps4 , xbox 720 hemen çıkmazsa :P
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.