Şimdi Ara

Bir Reddit kullanıcısı 3 dolara aldığı pinleri bükülmüş Ryzen 9 5900X’i hayata döndürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir Reddit kullanıcısı 3 dolara aldığı pinleri bükülmüş Ryzen 9 5900X’i hayata döndürdü
    Şansın ne zaman nasıl geleceği belli olmaz. Bunun en son örneği ise bir Reddit kullanıcısı olan bogertonn’un başına geldi. Kullanıcı bozuk diye iade edilen ve pinlerinde arıza olan AMD Ryzen 9 5900X işlemcisini 3 dolara satın aldı. Ancak küçük cerrahi müdahaleler ile işlemci tekrar hayata döndürüldü.

3 dolara alınan Ryzen 9 5900X çalışıyor

Bir Reddit kullanıcısı 3 dolara aldığı pinleri bükülmüş Ryzen 9 5900X’i hayata döndürdü
    Yüzyılın anlaşması olarak nitelendirilebilecek olayda bogertonn, iade edilen Amazon ürünlerini satan yerel mağazalardan birinde bir Ryzen işlemcisi buldu. Bu işlemci 12 çekirdek ve 24 izlek birime sahip olan AMD’nin önceki nesil amiral gemisi Ryzen 9 5900X’ten başkası değildi. Bu işlemci aslında çoğu durumda ölü bir CPU anlamında gelen bükülmüş ve hatta bazı eksik pinlere sahipti. Bogertonn, en kötü senaryoda bir anahtarlık olarak kullanmayı düşündüğü Ryzen 9 5900X’i sadece 3 dolara satın aldı.

Ayrıca Bkz.Intel CEO’su açıkladı: Yarı iletken, petrolden daha önemli hale geliyor

Bazı hassas pin düzelmelerinden sonra CPU’nun gerçekten çalıştığı ancak entegre sesin çalışmadığı ortaya çıktı. Bu arada modern masaüstü CPU'larında yüzlerce yedek pin bulunduğunu ve bazı durumlarda eksik bir pin olsa bile işlemcinin bozulmayacağını belirtelim. Bu senaryoda eksik pinler işlevsellik açısından çok da önemli olmayan işlemcinin Azalia HD ses kısmından sorumluydu.

Öte yandan pinli işlemciler oldukça hassas ve kırılgan bir yapıya sahip. Bükülen pinlerin düzeltilmesi her zaman işlemcinin çalışacağını garanti etmez. Hatta bazı senaryolarda pinler müdahale sonucunda düşebilirler. Bogertonn ise her anlamda şanslıydı. Pinleri başarılı bir şekilde eski konumuna getirmek büyük bir başarıyken eksik 2 VSS pininde işlevselliği etkilememesi ise büyük şans.

Bu arada Intel veya mevcut Ryzen 7000 serisi işlemcilerin aksine Ryzen 5000 serisi ve önceki nesil Ryzen işlemciler PGA tabanlı paketlemeyi kullanıyor. Yani pinler işlemci üzerinde yer alıyor. Mevcut nesildeki işlemci pinleri ise anakartta bulunan sokette yer almakta.

Kaynak:https://www.reddit.com/r/Amd/comments/10ebvix/i_found_a_ryzen_9_5900x_for_3_at_my_local_store/
    Kaynak:https://videocardz.com/newz/lucky-redditor-fixes-ryzen-9-5900x-processor-with-bent-pins-that-he-got-for-just-3

• bende R7 3800X var , ilk aldığım zamanda 3 sene kadar önce , anakartım bozuk çıkmıştı sonra yeni anakart gelince ona takarken pinlerden 3 tanesini yamulmuştu. aynen bu haberdeki gibi. bende tüh dedim o kadar para verdik tamda işe girdik pc toplamıştım falan. acayip moralim bozulmuştu. sonra bilgisayarcıma götürdüm , dedim abi böyle böyle pinler yamulmuş.Tamam dedi bırak sen yarın gel. bende kara kara düşündüm şimdi bu iş bana pahalıya patlar boşuna masraf çıktı başıma diye. Sonra gittim işlemciyi teslim almaya. Adam dedi 20TL kardeşim :D Dedim abi çalışıyor mu peki nedir son durum. Şansına yedek olarak işlevi olmayan pinlerin yamulmuş. Düzeltilecek gibi olmadıklarından söktüm onları dedi. Sonra taktı kendi orda hazır bir masaüstüne harbiden çalıştı :D Sıkıntı olmaz mı diye sordum. O da hiç sorunsuz kullanabilirsin diyip 6-7 pini eksik kendi kullandığı işlemciyi gösterdi :D
    Hala aynı işlemciyi kullanıyorum. Harbi adamın dediği gibi hiç sorun çıkarmadı. OC yapınca falanda sorun yaşatmadı.
  • Zamanına athlon ve phenom da az pin düzeltmedik coğu durumda ekmek biçağıyla düzeltilebiliyor ve işlevselliği de bozulmuyor.

• Ben gözden çıkarılmış phenom 2 x2 555 i ücretsiz aldım eksik üç pini vardı ve ram hatası veriyordu eski athlon64 3000 den pin çıkarıp lehimledim ve çalıştı hatta sorunsuz x4 b55 olabildi. Geçen hiç aklımda yokken 50 liraya phenom 2 x4 955 ilanına denk geldim bir pini kırık diye onuda aldım lehimledim çalıştı. Şimdi pinlerin işlemcide olmasını çok kötü bişeymiş gibi sunan editör arkadaş sen anlat bir pini kırılmış lga anakartın hayata dönüş hikayesini eğer duyduysan gördüysen. Anlatta anlayalım lga neden daha iyi. Anakart fiyatları işlemciyle yarıştığı şu zamanda neymiş lga nın faydası?

• Şu işlemciler için pin derdinden ne zaman kurtulacağız dünyanın parasını veriyorsun pin yamuldu diye çöp oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim de çok düzelttiğimiz oldu. En son buna benzer şekilde bir Ryzen 2600 pinlerini düzeltmiştim. Kopuk pinleri yoktu ama bayağı kötü yamulmuştu. Şimdi kendisini FreeNAS sunucumda kullanıyorum.

• AirSupport kullanıcısına yanıt
    7000 serisiyle pin kalmadı ya, intelde zaten yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tokatli6061 T kullanıcısına yanıt

AMD de LGA'ya geçti ne yazık ki artık. İşlemcide Pin kurtarma işi bitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tokatli6061 T kullanıcısına yanıt
    İkinciel satarken pin yamulma ihtimali var taşıma esnasında yoksa benim için pek önemi yok hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende R7 3800X var , ilk aldığım zamanda 3 sene kadar önce , anakartım bozuk çıkmıştı sonra yeni anakart gelince ona takarken pinlerden 3 tanesini yamulmuştu. aynen bu haberdeki gibi. bende tüh dedim o kadar para verdik tamda işe girdik pc toplamıştım falan. acayip moralim bozulmuştu. sonra bilgisayarcıma götürdüm , dedim abi böyle böyle pinler yamulmuş.Tamam dedi bırak sen yarın gel. bende kara kara düşündüm şimdi bu iş bana pahalıya patlar boşuna masraf çıktı başıma diye. Sonra gittim işlemciyi teslim almaya. Adam dedi 20TL kardeşim :D Dedim abi çalışıyor mu peki nedir son durum. Şansına yedek olarak işlevi olmayan pinlerin yamulmuş. Düzeltilecek gibi olmadıklarından söktüm onları dedi. Sonra taktı kendi orda hazır bir masaüstüne harbiden çalıştı :D Sıkıntı olmaz mı diye sordum. O da hiç sorunsuz kullanabilirsin diyip 6-7 pini eksik kendi kullandığı işlemciyi gösterdi :D
    Hala aynı işlemciyi kullanıyorum. Harbi adamın dediği gibi hiç sorun çıkarmadı. OC yapınca falanda sorun yaşatmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okayynn -- 19 Ocak 2023; 14:53:52 >

• İşlemcinin pinli olması her zaman Anakart pinlerinden daha iyi. Anakart pini pert olunca genelde soketin değişmesi gerekiyor, yani büyük para. İşlemci de ise başka yerden pin transferi yapıp, ucuza işi kapatabiliyorsun.

• AMD işlemcilerde pin mevzusu defalarca başıma geldi, türlü yöntemlerle düzelttim, hiçbirinde de bir problem yaşamadım. Hatta bir keresinde en köşelerde 2 pin yerinden koptu, taktım aylarca kullandım.

• Zamanında pinleri eğilmiş işlemcimi saatçiye götürüp tamir ettirmiştim aklıma o geldi.

• Bunda Haber Değeri olarak ne var ?

• R7 2700ün pinlerini cımbızla düzeltene kadar canım çıkmıştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski pentium ve p2 işlemciler slotluydu çokta rahattı

• Azalia HD'den sorumlu olamaz çünkü Azalia Intel ses sürücüsünün kod adı.

Bu işlemci AMD.

• Benim pin duzeltmede vazgecilmezim 0.3 kalem hizalarken daha iyisi yok ??

• yamuk pini düzeltmek sorun değil !
    pini kılılmış işlemciyi yapabilecek seviyede
    bir işlem yapılabiliniyor mu asıl önemli olan bu !

• ProjectMan kullanıcısına yanıt

İşlemci ayakları bükük olanda yapılabilir kırık olanda. Şahsen ben yapıyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulukk kullanıcısına yanıt
    400 dolarlık işlemciyi 3 dolara getirmiş,belki ondan haber olmuş olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.