Şimdi Ara

bir scanner çözünürlüğü için 2400x4800=11.520.000=11mp'dir demek... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fazla kurcalama dostum, senin işini all in one cihazlar bile görür.Canonu ben kullandım gayet iyiydi.deneme şansın vatsa kendin seç.ancak bence canon epsona nazaran daha iyi.
    (işletim maliyeti açısından)Hp bile düşünebilirsin.ancak epsonun L220 gibi tükenmez hale getirilmiş ürünlerinin fotoğraf kağıdına baskı kalitesi süper.bunları alma imkanın varsa diyeceğim yok.ancak sadece tarama için canon, epson, hp gibi markalardan hoşuna gideni seç.
  • Mr_YAMYAM bu 79mb gerçekten çok abartı geldi, bir yanlışlık olmasın? bende 200dpi ile taranmış resimler var 1mb bile değiller? o zaman düz mantıkla en fazla 3mb olması gerekmez mi?:))?????
    kim kullanıyor ki o zaman bu 4800dpi li taramaları çok lüzumsuz olur bu??????
  • bir yazıda fotoğrafların mümkün olan en yüksek tarama çözünürlüğünde taranarak saklanması gerektiğinden bahsediyordu , böylece resmi tekrar yazdırırken orjinaline en yakın çıktıyı alabilirsiniz diyordu,
    bende bu yüzden 4800dpi tarama çözünürlüğüne sahip bbir makine alıp tüm resimlerimi 4800dpi ile taramayı planlıyordum,
    ama burada tam tersi yüksek çözünürlükte tarandığında fotoğraf yazdırırken daha kötü sonuçlar alınacağını öğrendim,

hala inanamıyorum, çok şaşırtıcı,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

O yazıcıyı inceledim.
    19200 çözünürlüğe kadar destekliyor.
    Güvenle alabilirsin.
    Benim tarayıcımdan 3 kat daha fazla çözünürlük desteği var.

hangi yazıcıdan bahsediyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isntname

quote:

O yazıcıyı inceledim.
    19200 çözünürlüğe kadar destekliyor.
    Güvenle alabilirsin.
    Benim tarayıcımdan 3 kat daha fazla çözünürlük desteği var.

hangi yazıcıdan bahsediyorsunuz?

Dil alışkanlığı.
    Scanner diyeceğime yazıcı demişim

iyi ama o yüksek çözünürlükleri kullanamadıktan sonra ne anlamı var ki almanın?
    çıktı alırken bozulacak dijitali yüksek çözünürlükte diye resimler...

• quote:

Orijinalden alıntı: isntname

"Bu durumda tarayıcının desteklediği max. çözünürlük üzerine hesap yapmalısın. 2400X4800 çözünürlük desteği olan bir tarayıcı ile A4 boyutunda bir fotoyu 600DPI ile tarayamazsın. Sonuç oldukça kötü olacaktır. "Mr_YAMYAM

peki ama örneğin canon lide 210 model tarayıcının özelliklerinde 4800dpi yazıyor.Ben A4 büyüklüğünde bir resmi 4800dpi de taramak istesem sonuç ne olur ?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anlamamışsın adamım.
    Bak şöyle anlatayım.
    Printerlerde 2 kriter vardır.
    1 Tarama çözünürlüğü DPI yani inch başına düşen piksel sayısı.
    2 Max. elde edilebilecek desteklenebilen çözünürlük. Bu değer printerin sensorünün boyutunu gösterir ve ne kadar çözünürlüğe ulaşabileceğini belirtir.
    Eğer DPI değerini yüksek tutar da bu değeri (Max. çözünürlük) aşarsan pixeller birbirine girecektir.
    Sayfa boyutu ile DPI değeri bize toplam çözünürlüğü vermektedir.
    Daha önce de anlattığım gibi.
    1 inch için tarama tarama çözünürlüğünü belirlersin. Örnek 600 DPI
    Taradığın sayfanın boyutu zaten bellidir. Örneğin 10 inchX14 inch.
    İnch başına ayarladığın tarama çözünürlüğün ile sayfanın bir kenar uzunluğunu çarparsan elde edilecek çözünürlüğü belirlersin. 600 DPI X 10 inch= 6000 pixel yapacaktır. demekki printerin toplam çözünürlüğü bu değerin üzerinde olmalıdır.
    2. Örnek ufak kağıt taraması.
    Taradığımız kağıdın büyüklüğü 4 x 6 inch olsun
    4 X 600 DPI = 2400 Pixel
    6 X 600 DPI = 3600 pixel
    Demekki almayı düşündüğün printerin max. desteklediği çözünürlük 600 DPI için 4 X 6 inch boyutunda olacaktır.

Bahsetmiş olduğum olay taradığın kağıdın büyüklüğü ve printerin desteklediği en fazla çözünürlük (pixel) ile ilgilidir.Mr yamyam arkadaşım cevapların için teşekkürler sanırım şurda bir yanlış anlaşılma olmuş,

""Bu durumda tarayıcının desteklediği max. çözünürlük üzerine hesap yapmalısın. 2400X4800 çözünürlük desteği olan bir tarayıcı ile A4 boyutunda bir fotoyu 600DPI ile tarayamazsın. Sonuç oldukça kötü olacaktır. "Mr_YAMYAM"

burada geçen 2400x4800 ölçüsünü ben 2400dpi x 4800dpi olarak kullanıyordum ama sanırım siz onu 2400pikselX4800piksel olarak kullanıyordunuz ve bu yüzden bir karşıklık yaşandı sanırım.

bu durumda 2400dpi X 4800dpi çözünürlüğe sahip bir tarayıcıda bir A4 kağıdı bile 600dpi de taramanın bir mahsuru yoktur sanırım ? doğru yorumladım mı? katılırmısınız bu görüşüme? saygılar.

• yukarıdaki mesaj istediğim gibi olmadı ön izleme yapmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmış oluyor:)) asıl mesaj, mesajın sonunda karışmış onu aşağıya ayrıca ekliyorum.

"Mr_YAMYAM arkadaşım cevapların için teşekkürler sanırım şurda bir yanlış anlaşılma olmuş,

""Bu durumda tarayıcının desteklediği max. çözünürlük üzerine hesap yapmalısın. 2400X4800 çözünürlük desteği olan bir tarayıcı ile A4 boyutunda bir fotoyu 600DPI ile tarayamazsın. Sonuç oldukça kötü olacaktır. "Mr_YAMYAM"

burada geçen 2400x4800 ölçüsünü ben 2400dpi x 4800dpi olarak kullanıyordum ama sanırım siz onu 2400pikselX4800piksel olarak kullanıyordunuz ve bu yüzden bir karIşıklık yaşandı sanırım.

bu durumda 2400dpi X 4800dpi çözünürlüğe sahip bir tarayıcıda bir A4 kağıdı bile 600dpi de taramanın bir mahsuru yoktur sanırım ? doğru yorumladım mı? katılırmısınız bu görüşüme? saygılar.

• güncel
  • Taa kaç sene önce aldığım canon mp560 ın kafası ölmüş tanklı bir yazıcı tarayıcı alayım dedim mp560 ın tarama ve yazma değerlerine ulaşan bir makul yazıcı göremedim.Tarayıcı : 2400 x 4800 dpi,yazıcı 9600 X 2400

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.