Şimdi Ara

Bir şeyi üreterek değil satarak para kazanabilirsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çiftçinin sebze meyve üretmesinden bir mühendisin,bilim adamının son teknoloji aletleri üretmesine kadar her yerde bu durum aynıdır.

Şöyle bir örnek vereyim,marketten gidip 1 paket makarna aldığınızı düşünün.Önce tarlada çiftçi buğdayı ekip yetiştirecek ve ürünleri fabrikaya gönderecek fabrikada mühendisin yaptığı aletle işçi bunu bir makarna haline dönüştürecek,paketleyecek ve yollayacak,hamal bunları tırlara yükleyecek ve tır şoförü markete kadar getirecek,kasiyer tırlardan alıp raflara yerleştirecek ve siz gidip 1 paket makarna alabileceksiniz.Bu zincirdeki çiftçi,işçi,mühendis,hamal,şoför,kasiyerden herhangi birini alırsanız bu makarnanın size ulaşma ihtimali olmayacak ama işin sonunda üretim sürecinde hiçbir rolü olmayan market sahibi karın nerdeyse tamamını alırken bu meslek grupları 3 kuruş maaşa talim etmek zorunda kalacak.

Peki ben bu konuyu neden açtım,vasıfsız işçi gücünün sömürüsünü hemen hemen herkes biliyor ama hiçkimse vasıflı iş gücünün sömürüsünden bahsetmiyor.Ben forumda bu konuları açınca linçliyorlar,ben boğaziçinde,odtüde okuyorum köle mi olacağım saçmalıyorsun diyorlar.

Ben alt sınıf,orta sınıf,üst sınıf ayrımına inanmıyorum.Bu dünyada her şeyi üreten ama hiçbir şeyin sahibi olmayan alt sınıf yani köleler var(buraya alanının en iyi mühendisleri,doktorlar,bilim adamları da dahil) ve hiçbir şey üretmeyip her şeyin sahibi olan üst sınıf yani sermayedarlar var.

Evet kapitalist sistemde bir bilim adamı da köledir,mesela bir hastalığı kökünden bitirecek bir ilaç bulan bilim adamını düşünün,bilim adamının kazandığı para ilacı satan firmanın sahibinin yanında devede kulak kalır.

Ben boğaziçinde okuyorum köle mi olacağım diyenler evet köle olacaksınız.Vasıfsız bir işçiden hiçbir farkınız yok.Vasıfsız bir işçinin üretimi sonucunda piyasa fiyatı 10 birim olan bir ürün üretilir bunun 1 birimi işçinin olur 9 birimi ise patronun,vasıflı mühendisin üretttiği ürünün piyasa fiyatı 100 birim olur ve bunun 10 birimi mühendisin olur 90 birimi ise patronun,o yüzden 30k maaş alan bir işçi ile 300k maaş alan mühendisin benim gözümde hiçbir farkı yoktur,ikisi de patronunu zengin edebildiği sürece var olabilir ancak.

• Yazıya katılıyorum fakat bana 300k verceklerse ben maaşlı çalışan köle de olurum patronu da zengin ederim sıkıntı yok yani kardş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaşlı olarak çalışırken ürettiğiniz her şeyin sahibi çalıştığınız firma olacaktır. Dünyayı kurtaracak ilacı da bulsanız, çalıştığınız firma sınırsız para yaparken, siz aylık maaşınızı alırsınız.

Alt sınıf diye bir şey var; varlığı olmayan, yoksul kesim oluyorlar. Mühendis, doktor olup yoksulluğun çok ötesinde yaşayanlar var.

Bu farkındalığa ulaşmak her şeyi çözmüyor; sermaye, bağlantı ve becerileriniz yokken sermaye üzerinden para kazanan düzene dahil olmanız kolay değil.

• O yüzden girişimcilik.

Enayi gibi milletin firmasında neden kölelik yapayım. 2-3 sene aselsanda takılıp uygulama falan çıkarcam

Aklımda islami dating app var, tarikatlarla anlaşırsam köşeyi dönerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1508D13E -- 3 Şubat 2025; 20:27:56 >
  • O sermayaderler olmak için önce köle olmak gerekir siz kendiniz köle olacaksınız ama belki çocuğunuz o patron olacak hayat böyle ne yapalım yani

• Grişimcilik denen şey sermayedarlığın,patronluğun şirinleştirilmiş bir hali sadece.

Kimseye sermayedar ol diyemezsin ama girişimci ol diyebilirsin.Halbuki ikisi aynı şey

Sermayen varsa gider en iyi mühendisleri,en akıllı adamları çalıştırırsın serveti kolayca katlarsın

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

patron doktor ol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmkansız,bir hastane açmak için milyar liralara falan ihtiyaç var

Ha çok iyi bir doktor olursan özel hastanede 300-400 bin kazanabilirsin

Günde 2 bin liradan 100 hasta baksan 2 günde 400 bin lira ediyor yani 2 gün kendine çalışıyorsun 28 gün patrona ki ameliyatları falan saymadım asıl pahalı işlemler onlar.

• meckmin kullanıcısına yanıt

300k bana da yeter zaten sorun yok da ben bu saçma sisteme isyan ediyorum

O parayı kazanabilmek için okul,ders,iş ömrümü çürüteceğim sonra babası zengin 20 yaşındaki çocuk benim emeğimden milyonlar kazanacak ve 300k bana verecek.

• Yazının amacının farklı olduğunu biliyorum ama yinede şunu söyleyim babam hem kendi üretiyor hem de pazarlayıp satıyordu. Yurtiçi ve yurtdışında alanındaki fuarlara katılıp iş topluyordu sonuç= 100 milyon gibi parayı kaybedip iflas. O satanlarda yamyam gibi olması gerekiyor. Keşke memur falan olsaydı hayaliyle büyüdüm en azından şimdi yeşil pasaportum olurdu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vinteuil kullanıcısına yanıt

csb

100 milyonu olan adam kolay kolay batmaz

Memur olmasını isterdim diyon bi de:)

hiçbir iş yapmasın 100 milyonla gidip 20 tane daire alsın 30k desek ayda 600k gelir 10-15 tane memur maaşı ediyor

faize yatır evinde yat ayda 1 milyon para kazanırsın 20 tane memur maaşı

Valla ister inan ister inanma bal gibide batıyo babam esnaflık yapabilecek bi adam değildi kendi konumu bilemedi herkese çok yüz verdi ortağından ayrıldıktan sonra yanlış kararlar aldı ayrıca malzeme parası işçi parasi mutfak parasi elektrik alacak verecek dükkan kirası diye uzar gider bu liste. Ha yok mu babamın arkadaşları hayvan gibi zenginler. Sıfır saka 56 57 dairesi olan arkadaşları var. Davulun sesi uzaktan hoş gelir burda atıp tutuyon da herkes yapamaz bazen köle olmak kral olmaktan iyi

Şey var bi de knk,zenginler çok mutsuz ferrarilerinde ağlıyorlar fakirler de çok mutlu sıcacık aile ortamı var

zenginler sabah 5 te kalkıp eşek gibi çalışıyor,fakirler de öğlene kadar yattığı için çok fakir,eğer sen de çok çalışırsan zengin olursun asla pes etme

• Yav bu yazdığımdan anladığın bu mu cidden neyse tm her b*ku bilen çocuk Karsta kaç tane adam görüyorsan hemen çozmussun büyük oyunu

100m parayla ayda %0.6sını kazanmak ve 100m'den olmak 🤣🤣

hastane aç demiyorum zaten. plazalarda kliniği olan bir sürü doktor var hele o dermatologlar parayı basıyor, yaptıkları iş de riskli değil. hastaların elit zengin ve güzel.

kafayı kullan.

jawline yaptırmak için 30k verdim, yaptığı sadece iğne ile dolgu. ve klinik ağzına kadar doluydu.

kafasını çalıştıran kazanıyor.

sen illa milyarder ailenin çocuğu niye değilim diyeceksen, boş muhabbet bunlar.

Ben her şeyi biliyorum bunlar ilk defa benim aklıma geldi falan demiyorum.Benim yazdıklarım bir iddia değil gerçek şeyler,10 yaşındaki çocuk da etrafını gözlemleyerek bu gerçeklerin farkına varabilir ama burdakiler farkına varamıyor ya da varmak istemiyor bence.Adam ilk 100 e girmiş Odtüde okuyor 4 ortalama yapmış o kadar zeki ama bu yazdıklarımı kabul etmiyor.Ben şuna bağlıyorum bu durumu kapitalizm umudu öldürmüyor eğer sabah 5 te kalkarsan çok çalışırsan sen de patron olup milyar dolarlar kazanabilirsin,adam bu hikayeye inanıyor.

• Ben bireysel durumlardan bahsetmiyorum,mesele kendi durumum ya da mühendis ali,doktor ahmet değil olgulardan bahsediyorum.

• hocam jawline geçici mi? yani zaman içinde eriyor mu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.