Şimdi Ara

ÇOK PARA KAZANMAK NEDEN HARAM DEĞİL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İslamiyete mensubum ama bunu sorgulamak geldi şimdi içimden

Binlerce sene önce Çin'de büyük bilge Lao Tzu bu konuyu sorgulamis

(Laao tzu , hayatını kendi ışığıyla, kaçmadan, mücadele ederek yaşadı. ve öyle bilge oldu ki imparator ondan başvekili olmasını istedi. lao tzu bu teklifi geri çevirdi. "olmaz çünkü konular üzerinde aynı sonuçlara varmamız imkansız. sen atalarının sana bıraktığı ideallere göre yaşıyorsun; ben ise vicdanıma göre." ama imparator ısrarcıydı; herhangi bir sorun olabileceğini düşünmüyordu.

sarayın ilk günü içeri bir hırsız getirildi; adam şehirdeki en zengin adamdan çalarken iş üstünde yakalanmış ve hırsızlık yaptığını itiraf etmişti. lao tzu hem hırsıza hem de zengin adama altı ay hapis cezası verdi. zengin adam, "nasıl yani?" dedi. "soyulan benim. mağdur benim ve ben mi cezalandırılıyorum? sen aklını mı kaybettin? parası çalınan adamın cezalandırılması gerektiği nerede görülmüş?"

lao tzu şöyle yanıtladı: "aslında senin hırsızdan daha uzun süre ceza alman gerekir - ben sana merhametli davranıyorum - çünkü sen şehrin tüm parasını topladın. paranın gökten yağdığını mı sanıyorsun? bu insanları kim bu kadar fakirleştirdi de hırsız oldular? bundan sen sorumlusun. ve her hırsızlık vakasında kararım bu olacaktır: her iki kişi de hapse girecek. senin suçun daha derin, onunki bir hiç. o fakir para çalıyorsa bu büyük bir suç sayılmaz. sen giderek daha zengin oldun ve daha fazla insan yoksullaştı."

zengin adam, "bu adam deli, resmen deli" diye düşündü. sonra, "imparatorla görüşmek için tek bir şans istiyorum" dedi. adam öyle zengindi ki imparatorun bile ondan borç para aldığı olurdu. adam imparatora olan biteni anlattı. "eğer bu adamı saraydan göndermezseniz siz de benim gibi hapsi boylayacaksınız -siz bütün hazinelerinizi nasıl elde ettiniz? eğer ben suçluysam siz benden daha büyük bir suçlusunuz."

imparator adamın mantığını anladı. lao tzu'ya, "belki de aynı sonuçlara varmamızın zor olacağını söylediğinde haklıydın. seni azat ediyorum" dedi.)

E baba adam haklı? Bizim dinimizde niye ticaret özel mülkiyet zengin olmak serbest?

Bak zenginler nasil yuzlerce cocugun oynayacagi oyuncagi evine hapsedip vitrin süsü yapiyor
    Dizaynnolojiyoutube
    Lego hobi odası düzen ve temizliği #temizlik #lego # reklam #temizlikfikirleri
    https://www.youtube.com/shorts/KKjyHPBnBrY

Şu odadan 100 tane fakir cocuga 1er oyuncak çıkar

• Çok laf yalansız cok para haramsız olmaz diye bosuna dememisler cok yetenekli mühendis, doktor vb. olmadığın sürece helal yoldan zengin olmak zor bence fakirlik kapitalizm olduğu sürece devam edecek dünyadaki tüm açlığı rahatlıkla bitirebilirler ama yapmıyorlar çünkü seviye farkı kapitalizmde zorunlu gibi bir sey elitler seviye farkını seviyor zaten hayatta şanslı doğmadiysan da zengin olman cok zor network vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruun5541 -- 14 Ağustos 2024; 23:58:3 >
  • Düzenin çarklarına göre dümenini ayarlamış olanlar, başka insanların hakkına da girmiş oluyorlar.

Bazı zenginlik anlatan kitaplarda, kazancının yüzde onunu yardımda kullananlardan bahsedildiğini okumuştum. İslamda da bunun için zekat sistemi var. Ama asıl zekat vermesi gereken, zenginler zekat veriyor mu bilmek zor.

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    Adamlardan vergi alamiyoz omg ne zekatı

Kapitalizm yok edilmedikce dunyadaki acilar bitmez
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Ben duymuştum ki kimileri laik düzene vergi vermekten kaçınıyor ama aynı kişiler gidip, bu ülkede kazandıkları paranın zekatını afrika kimi ülkelerinde veriyor. Doğrudur yanlıştır bilmem.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hamza gerçekten sana yakışır bir sorgulama olmuş tebrik ederim.
    Inandigini biliyorum. Saygım da sonsuz.
    Fakat çok yerinde bir mantık hatası bulmuşsun.
    Hatta İslam özellikle ticarete yönlendirir.
    Öyle bir din ki para kazanmayı, bir çok kadınla evlenmeyi, kadını gerektiğinde tokatlamayi serbest kilmis. Ama dinin geri kalanında da bunlarla çelişen olaylar var.

Fakat imanin gerçekten kuvvetli ise bunları çok sorgulama.

Matrix te muhbirlik yapan keltos ne diyordu. "Keşke cahil kalsaydım. Cehalet mutluluktur" diyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1SECO -- 15 Ağustos 2024; 4:3:9 >
  • F1SECO kullanıcısına yanıt

Sıfırın mucidi Harezmi veya İmam Gazali cahil miydi ya da bunun gibi diğer bilginler. Harezmi sayesinde elektronik bu kadar ilerledi sıfır bugün devrelerde kartlarda her alanda kullanılıyor olmasaydı internet bilgisayar telefona giremezdik. İmam Gazali islami ilimleri derinlemesine öğrendi çok kitap yazdı dinden çıkmadı bilakis sonuna kadar savundu neden mantık hatası demedi, hemen hemen bugün yaşayan herkesten donanımlı sorgulayan biri. Kur'an'da çelişki yok şöyle ki çok para kazanırsanız malınızın zekatını verin diyor ayette düşünün. Siz 1 kere paranızın zekatını verdiniz mi, işte bir insanda çok para olsa da boynunun borcunu yerine getirmeyince o başka bir yerden çıkıyor. Sağlığı bozuluyor malını kaybediyor vb. Ayette diyor ki adaleti sağlayamayacağınızı düşünüyorsanız 1 kadınla evlenin. Yani Kur'an'da zaten insanların rahat edeceği her yol açıklanıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Para harcamak çok iyi bir duygu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    :)
  • Zekat var kardeşim
    Zaten zekatını düzgün veren bir müslüman olsa bu kadar zengin olamazlardı ki sadaka, fitre falan diğer ibadetleri saymıyorum bile
    Yani islam bu konuda haklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.