Şimdi Ara

--BİR SORU Hİ-Fİ İLE İLGİLİ--JBLE100 VEYA JAMO C807

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HARMAN KARDON 3480 İLE JAMO KULLANMAKTAYIM FAKAT BİR ŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ SİZLERLE PAYLAŞMAK VE GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM

JBL E100

Maximum Recommended Amplifier Power: 250 Watts
    Power Handling (Continuous/Peak): 125 Watts/500 Watts
    Impedance: 8 Ohms nominal
    Sensitivity (2.83V/1m): 91dB
    Frequency Response (–3dB): 33Hz – 20kHz
    Crossover Frequency: 1000Hz, 5000Hz
    High-Frequency Transducer: 3/4" (19mm) Titanium-laminate dome, shielded
    Midrange Transducer: 4" (100mm) PolyPlas, shielded
    Low-Frequency Transducer: 10" (250mm) PolyPlas, shielded
    Dimensions (H x W x D): 42" x 12-1/4" x 14-1/2" (1067mm x 311mm x 368mm)
    Weight Per Speaker: 55 lb (25 kg)

http://www.sfrkd.com/Public/Model.aspx?ModelId=1034

JAMO C807

Recommended Power Range 10-360 Watts
    Frequency Response (+/-3dB) 35-24,000 Hz
    Sensitivity 89 dB
    Impedance 6 ohm
    Woofer (2) 7" HCC woofers
    Midrange 7" HCC mid-woofer
    Tweeter 1" DTT/WaveGuide tweeter
    Dimensions (HxWxD) 39.6" x 9.6" x 16"
    Weight 62.4 lbs

http://www.home-technology-store.com/Audio-Video/JA-C807A.aspx?ID=3071

İkisinede bakınca jbl e100 açık ara 2 tane 25cmlik baslarıyla öne geçmesi lazım fakat (!)max çıkışı 250watt(!),bir diğer faktör ise jblde mid ve tizler ayrı olmasına rağmen 20khza kadar çıkabilmesi ve jamonun 25khz değerine yaklaşamaması garip.

Bir sorum ise jamo c807 ve harman kardon amfi sistemi nasıl çalışır sizce? ohm veya wattları sadece kaliteli,bol efektli müzikleri dinleme amacında olan biri için yeterlimidir?

Ayrıca bir arkadaşda netten almayıp dükkanlarda harman kardın 3480, jamo c807 ve jbl e100ün fiyatlarını yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion_koc -- 31 Ocak 2009; 0:22:50 >

• bana kalırsa jbl e-100 yerine klipsch rf-82 düşünün derim.jbl e göre çok daha müzikal,bass ve tizler daha dengeli ve mid leri jbl e oranla net olan bir hoparlördür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nurkan09

bana kalırsa jbl e-100 yerine klipsch rf-82 düşünün derim.jbl e göre çok daha müzikal,bass ve tizler daha dengeli ve mid leri jbl e oranla net olan bir hoparlördür.

maalesef ben aldım çoktanda..klipsh zaten bendeki jamoyla aynı fabrika ürünüymüş.Fark yok aralarında zaten.Ama benim asıl aklıma takılan şey 2X25cm lik çift kolonlu bir jbl nasıl olurda jamonun 2X18cmlik frontlarının değerlerinden düşük çıkar??
  • hangi yönden fark yok anlamadım.ses karekteristiği açısından diyorsanız klipsch ile jamo birbirinden çok farklı hoparlörler.jamo ların sinema performansı stereo performansına göre daha iyidir
  • klipsh ile jamo kolonlarda kullanılan ağaç,plastik ve diğer malzemeler açısından aynı kalitede.Bunu söyleyen mağaza elemanı.Dolayısıyla klipsh ile jamo eğer ses karakteristikleri farklıysa bu hoperlör ölçülerinin,hoperlörün ve dizaynından kaynaklanıyor olabilir.Benim anlatmak istediğim ve sorduğum şudur; jbli herkes çok takdir ediyor ve beğenerek alıyor mesela wharfdale 9.6 da öyle fakat -hz- olarak alt basları ve üst tizleri yeterli değil.Bunu en azından fabrika değerlerinden anlıyoruz.Bunun sebebi nedir.saygılar
  • @lion_koc sisteminiz hayırlı uğurlu olsun Gelelim sorunuza Jbl hoparlörler pek de müzikal değildirler o nedenle elinizde ki Jamo C807 Jbl E-100 e göre daha müzikal bir hoparlördür diyebilirim. Jbl de orta frekans ve yüksek frekans için iki ayrı sürücü kullanılmış olabilir ama bu durum onu müzikal yapmaya yetecek bir şey değil malesef. Zaten bu seride ki hoparlörler düşük ve yüksek frekans ağırlıklı çaldığından dolayı orta frekans sürücüsü istenilen ortsa sesleri vermekte pek de başarılı değil. Bir kaç sene önce Jbl almaya niyetlendiğimde farklı farklı amfilerle dinletiler yapmıştım ve hiç bana göre bir hoparlör olmadığını anlamıştım. Çok keskin tizlere ve dinlediğim müzik türüne pek uymayan baslara sahipti bu nedenle beni kendinden soğutmuştu zamanında. Söylediğiniz güç değerleri için de Jamo C807 hoparlörlerini daha verimli bir şekilde kullandığını söyleyebilirim. Yani büyük çapda bir bas sürücüsüne sahip hoparlör ondan daha küçük bir sürücüye sahip hoparlörden her zaman daha güçlü olacaktır diye bir kaide yok. Harman Kardon ile Jamo uyumu ile ilgili bir şey söyleyemiyeceğim deneme imkanım olmadı. Ama daha önce Jamo S-606 ve sizin kullanmakta olduğunuz C807 yi Cambridge Audio Azur 540a ile deneme imkanım oldu oldukça temiz ve kaliteli bir ses aldığmı söyleyebilirim ama bu kombinasyonun rock-metal türünde ki müziklerde başarılı olmadığını da söylemem gerek.

Bu arada Klipsch ile Jamo hakkında küçük bir bilgi verme ihtiyacı hissediyorum. @lion_koc arkadaşımızın söylediği doğru yani Jamo hoparlörler Klipsch farbikalarında üretiliyor bunun nedeni de Klipsch firmasının 2005 yılında Jamo'yu satın alması. Ama bu demek değildir ki Jamo hoparlörlerin ses yapısı tamamen Klipsch hoparlörler gibi olacak.

• @venom800 sağolasın kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.