Şimdi Ara

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 inceleme (BOSE QC Ultra ile karşılaştırma) + ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SENNHEISER'LA TANIŞMA VE MOMENTUM TW1:

True wireless kullanmaya ilk Momentum 1 ile 2020 pandemi döneminde başladım. (İncelemesine şuradan ulaşabilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/sennheiser-momentum-true-wireless-ana-konu-inceleme--143751181 ) Uzun araştırmalarım sonucu Sennheiser markasında karar kılmıştım aldım ve ses kalitesi olarak aşırı memnundum. Bu üründe ANC yoktu fakat transparan duyma özelliği vardı. Zaten pasif gürültü engelleme özelliği vardı bu kulaklığın. Pasif gürültü engelleme dediğimiz kulaklığın kulak içini tamamen kaplamasıyla bir nevi ses yalıtımı sağlaması. MTW 1 Ses kalitesi anlamında çok çok iyi olsa da kutusunda kendi kendine tükenen batarya sorunu vardı. 2,5 yıl sonra sağ kulaklık çakışmayı durdurdu.

MOMENTUM TW 3 İLE YOLA DEVAM:

Yeni bir kulaklık arayışına girmiştim fakat bu sefer ses kalitesi aynı kalsın ama diğer eksi yanlar düzelsin istiyordum. İnternette TW 2 modelinin epeyi sorunlu olduğunu okudum ve vazgeçiyordumki, 2022 yaz ortasında MTW 3 çıktı. Çıktığı günden 2.gün sonra hiç bir yorum okumadan, bir kere bile denemeden satın aldım ve incelemesini de yaptım. (İnelemeye şuradan ulaşa bilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/sennheiser-momentum-true-wireless-3-inceleme-ana-konu--153497806 ). Nihayetinde 1.5 yıl sonra yine bir sağ kulaklığın çalışmama sorunu yaşadım ve ürünü servise yolladım, yenisiyle değiştirdiler ama bu defa riske girmeyip ürünü sattım :( .

FARKLI ARAYIŞLAR:

Aynı ses kalitesinde yukarıda bahsettiğim sorunların yaşanmadığı bir marka arıyordum. B&O, BOSE, Sony, Technics gibi bir kaç markayı inceledim, bazı yabancı incelemelerde 2023 yılının sonbaharında satışa sunulmuş Bose QC Ultra'nın (İncelemesine şuradan ulaşabilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/bose-quietcomfort-ultra-earbuds-inceleme-ana-konu--158154281 ) Momentum TW 3'e tercih edildiğini gördüm ve ben de sipariş verdim. Güzel bir kulaklıktı fakat kulaklarım yine Sennheiser imzasını aradı.

NİHAYET SORUNLARDAN ARINDIRILMIŞ MTW 4:

En sonunda Sennheiser'ın önceki modellerdeki tüm sorunların giderildiğine dair resmi bir bildiri yayınlamasıyla beraber MTW 4'ü son bir şans daha deyip satın aldım.

Aşağıda Sennheiser Momentum True Wireless 4'ün incelemesini ve Bose QC ultra earbuds ile ufak bir kıyaslamayı okuyacabilirsiniz.

İLK İZLENİMLER. 6/10:

Ürünün kutusu küçülmüş. MTW 1 ve 3'ün kutusuna nazaran o premium hava gitmiş yerine daha sıradan bir kutu gelmiş. Ben yeni renk olan Black Chopper (Bakır renk) olanını aldım. Renk hoş duruyor. Altın rengine benzetebilirsiniz ama değil, renk daha çok kahverengi tonlarında.

TASARIM VE MALZEME KALİTESİ ve ERGONOMİ. 9/10:

Kulaklıkların kutusu ve kulaklıklar bir önceki modelle bire bir aynı. Bakır renk şarj kutusu oldukça şık ve üzerinde parlak bir Sennheiser logosu var. Bu malzeme kalitesi ve tasarımı beğeniyorum ama ben ilk versiyonum tasarımını daha çok beğeniyordum. Tabi bu göreceli bir kavram olabilir. Kulaklıkar rahat ve kolay kolay düşmüyor. En azından benim kulaklarıma M boyutundaki lastikler ve silikonlar çok rahat ve uyumlu.

YENİLİKLER NELER ? 9/10:

Yeni modelin eski modelle aynı tasarımsal boyutlarda ve görünümde olduğundan bahsettim. En önemli yenilik kulaklıkarın donanım ve yazılım olarak yükseltilmesi. Yeni Snapdragon işlemcisi sayesinde dokunmatik kontroller oldukça hızlı ve net. Ben Sennheiser kullanım şekline alıştığım için yadrıgamadım ama dokunuşlara olan tekpinin hızlı ve net olduğunu açıkca söyleyebilirim. Bunların dışında bu kulaklık artık AptX Lossless özelliğini de kendisiyle beraber getiriyor. Nihayet kulaklıkarın hakkını verecek olan kodek AptX Lossless bu üründe karışımza çıkıyor. Bu kodek şarkıları Spotify'dan değil de kendi CDrip arşivini dinlemek isteyenler için daha kullanışlı diye bilirim. Bu kodekle beraber 24 bit dijital müzik dosyasını kayıpsız bir biçimde dinleyebilirsiniz. Kısa bir araştırma yaptım ve Aptx Losless özellikli telefonların daha yeni çıkmaya başladığını gördüm. Kısacası bu yeni bir teknoloji ve yakın gelecekte daha yaygın olacak.

SMART CONTROL UYGULAMASI: 10/10.

Smart Control uygulamasında bir kaç değişiklik var. Mesela bataryayı koruyan bir ayar var. Pili %80'e kadar şarj ederek daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Uygulama içerisinden dinlediğiniz kaynağa göre kodek değiştirmeniz mümkün. Equalizer ayarları ise geniş, frekanslarla dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum. Bas boost özelliği var, aşırı bass sevenler kullanabilir, başarılı bir şekilde çalışıyor. Ben bunların hiç birini kullanmıyorum, natürel ses karakteri bana yetiyor. Bunların dışında uygulama MTW 3'te olduğu gibi diyebilirim. Diğer taraftan uygulama daha akıcı ve önceki versiyonlarda yaşanan kasma, donma gibi bir şeyle hiç karşılaşmadım. Smart Control oldukça kullanışlı ve güzel bir hale gelmiş.

ANC (Aktif gürültü engelleme): 8/10

Bu kulaklıklarda pasif gürültü engelleme özelliği mevcut. Kulaklıklar kulağınızı sesten güzel bir şekilde izole etmeyi başarıyor. ANC yi açtığınızda gürültüde biraz daha azalma yaşıyorsunuz. Bazı gürültüleri başarılı bir şekilde engelliyor, bazılarını ise çok az azaltabiliyor. Aşırı gürültülü ortamlarda değil de (Mesela otoban, AVM) daha makül ortamlarda işe yarıyor. Zaten tamamen gürültü engelleyen bir cihaz şu anda piyasada yok. Bu kulaklıklar MTW 3'te olduğu gibi rüzgar sesi almıyor. Anti-wind diye bir özelliği de var, rüzgarlı havada açmaya gerek duymadım. Benim diğer Bose marka kulaklığımdaysa ANC konusu biraz farklı. Bose'da pasif gürültü engelleme diye bir şey yok. ANC olmadan müzik bile dinlenmiyor. Ama konu şu ki, bu cihazın ANC'si mükemmel çalışıyor. Sesleri %95 oranında azaltıyor diyebilirim. Bose Quiet Comfort Ultra Earbuds kulaklıklarımın ANC performansı Sennheiser MTW 4'ten çok daha başarılır.

TRANSPARAN DUYMA ÖZELLİĞİ: 10/10

Etraftaki sesleri duyma özelliğinde diğer kullanıcılar bir uğultu sesi duyulduğundan şikayet etmişler. Fakat ben kulaklıkları ilk açtığımda Smart Control üzerinden yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme yaşanan tüm sorunları çözdü, hatta ses kalitesini de bir nebze iyileştirdi. Alır almaz bu güncellemeyi mutalaka yapın. Dışardakı sesleri tek hareketinizle gayet net ve pürüzsüz bir şekilde duyabiliyorsunuz.

SES KALİTESİ: 10/10

4.seri aynı 1.versiyondaki gibi 7mm sürücülerle beraber geliyor. Bu kulaklık ses olarak MTW 3'ün karakteri biraz değiştirilmiş bir versiyonu diyebilirim. Ses şiddeti aynı MTW 3'teki gibi çok yüksek. Basslar daha temiz ve vokallerin önüne geçmeden kabinde yayılan cinsten. Enstrümental müzikler daha net, daha hızlı tepkimelerle duyuluyor. Hiç bir eko ve yankı (reverb) yok. Tamamen natürel ve dengeli sese sahip bir kulaklık. Sadece müziği amfi taklmış bir hoparlörden dinliyormuş gibi basslar arka planda ve diğer sesleri üstelemeden çok net bir şekilde duyuluyor. Bir önceki modelde vokaller biraz geri planda kalıyordu, 4.serideyse bu değişmiş. Vokaller basslarla aynı hizada ama sanki başka kanallarda çalıyormuş gibi. Kafanızı yormayan şişirmeyen güçlü bir ses duyuyorsunuz.
    Bose QC Ultra Earbuds kulaklığımda ise işler biraz farklı. Biliyorsunuz her ikisi üst seviye kulaklıklar. Bose bu modeli 2023 son baharında satışa sundu ve bu kulaklıkla ilgili hiç bir teknik bilgiyi yayınlamadı. Bu kulaklıkardaki ses kesinlikle MTW 4'e nazaran daha berrak fakat vokaller daha önde, tizler daha parlak, vurmalı çalgılardaki bazı sesler radyo hoparlörü efekti yaratıyor. Stüdyoda mixlendiği zaman vokallerin öne çıkarıldığı bir şarkı dinliyorsanız kulaklarınız rahatsız olabilir. Bose'un ses şiddeti daha düşük, basslar yumuşak ve uzun süre devam eden cinsten. Genel olarak ses karakteri farklı ama kötü diyemem. Genel olarak Bose QC Ultra Earbuds (SES KALİTESİ: 8.5/10) etkili ANC perofrmansıyla enstrümental müziklerde daha başarılı ve daha berrak bir sesi olan, bassları derin ve sıcak, enstrüman ayrımı bir tık daha iyi olan bir kulaklık. MTW 4 ise her türden müziğe uygun, inanılmaz dengeli ve çok daha genele hitap eden ama kaliteli bir ses üreten, asla birbirini ezmeyen frekanslarla daha tatlı ve uzun süre dinlemek isteyeceğiniz bir karaktere sahip. Ben günlük kullanımda Sennheiser'ı kullanıyorum. Bose ise uzun ve gürültülü yolculuklarda, müzik dışında video, podcast dinlemek ve ya enstrümental, chill-out müzikler dinleyip rahatlamak için kullanacağım bir kulaklık oldu. Sennheiser MTW 4 donanımsal, kodek açısından ve yazılımsal olarak çok daha iyi bir kulaklık. Bunların dışında Momentum TW 1.modelde ise sesler daha vurucu, basslar kabinin de büyük olmasıyla beraber beyninizi sallıyor gibi, çok sert, daha geniş sahne, daha detaylı tizler ve alt frekanslar. Tizler daha net ve parlak. MTW 3 ve 4 modellerinde tizler genişletilmiş ve kulağa yayılıyor. 1.modelde sanki CD'den hiç bir equalizer ayarı olmadan dinliyormuş gibi bir hiss veriyor. Bu bana 80'lerdeki AKG, SONY ve AKAI gibi kulak üstü kulaklıkları hatırlatıyor. Momentum True Wireless 1 müthiş bir kulaklık. Çok net, çok detaylı ve çok daha belirgin. Gitarın telleri bile daha bir hacimli ve yoğun duyuluyor. Ses kalitesi anlamında bu konuda bahsettiğim Bose MTW 3, MTW 4 modeleri arasında en iyi kulaklık Momentum True Wireless 1.versiyonu diye bilirim. Her 3 kulaklığı da kullanıyorum ve 1.modeldeki ses kalitesi hiç birinde yok. Eğer değiştirecek olsam 4.modeli yalnızca 1.modelle değiştirirdim.

Eğer 4.seride herhangi bir kronik sorun çıkmazsa, Sennheiser MTW 4 uzun süre müzikseverlerin gözdesi olacak diye düşünüyorum. Ürüne genel puanım ise 9/10
    Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 inceleme (BOSE QC Ultra ile karşılaştırma) + ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaf_asaf -- 28 Nisan 2024; 10:11:39 >

• Kulakta cok buyuk duruyor.

Ben rahatlik ve ufakligi sebebi ile jabra elite 10 aldim. Kulakicini acitmiyor. Zaten onlarin reklamı da bu idi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

Kulak yapısıyla alakalı olan böyle şikayetleri daha önce de okumuştum. Benim kulağımda çok rahat oldukları için ergonomi tarafında şikayetim yok açıkcası. Bose QC serisi kadar olmasada gayet hafif ve rahat bir tasarım.

• Sennheiser momentum True Wireless 3 daha yeni garantiye yolladım sol kulaklıkta ses az geliyor ve bipleme sesi gelip duruyordu tabi garanti değişim yapamadığını söylediği için şuanda para iadesi almaya çalışıyorum. aynı sorunlar Sennheiser momentum True Wireless 4 varmı yada başka sorunlar

• Sennheiser momentum true wireless 3'te sol kulaklık bağlanmama problemi kronik bir sorundu. 4 aldım umarım bunda böyle bir problemler olmaz.

• 4 ne durumda sorun yaşadınız mı , bahsettiğiniz iki kulaklık arasında kaldım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cloose35 kullanıcısına yanıt

Şu ana kadar bir problem yaşadınız mı 4'te?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 inceleme (BOSE QC Ultra ile karşılaştırma) + ANA KONU ... Aslında TW4 almayı planladığım için incelemenizi okudum ama okumamın sonunda fikrimi değiştirip TW1 satın aldım. Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 inceleme (BOSE QC Ultra ile karşılaştırma) + ANA KONU 

İşin doğrusu gerçekten TW1 in ses kalitesinden çok memnun kaldım ki benim için en önemli konu budur. Diğer şeyler (mikrofon kalitesi, anc, pil ömrü vs..) benim için ses kalitesi yanında önemsiz şeyler.

Tabii kutudan çıkınca yaptığım ilk denemede istediğim ses kalitesini doğal olarak yakalayamadım ama bu zaten beklediğim bir şeydi. Çünkü bende kullandığım kulaklık uçları, müziğin kalitesini acaip etkiliyor.

Aynısı bu kulaklıkta da oldu ve denediğim 4. padte "işte buu" dedim... Şu an kullandığım kulaklık ucuyla gerçekten çok iyi bir sound dinliyorum. Tam istediğim gibi.. Hatta o kadar gaza geldim ki, hiç düşünmememe ve ihtiyacım olmamasına rağmen gittim, Kafa üstü modeli olan Momentum 4 SE' de sipariş ettim. O teslim oldu ancak haftaya almanya'ya gittiğimde onu deneyebileceğim. Umarım ondan da böyle memnun kalırım. Böyle güzel incelemeler yapıp insanları masrafa sokuyorsun, teessüf ederim...Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 inceleme (BOSE QC Ultra ile karşılaştırma) + ANA KONU 

• Böyle incelemeler görmek güzel, Şahsen giriş seviyesi bir model kullanıyorum telefon ile ttec airbeat duo, Bu cihazla bile baya memnunken bu üst seviyeler nasıldır acaba diyorum, Lakin yeni bir kulaklık alsam kafaüstü modelmi olsa daha iyi olur diye düşünmüyor değilim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.