Şimdi Ara

Bir soru,paradoks da denilebilir.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kedi cam örneğini düşünün (kedi ışık hızını aşarsa camın içinden geçebilirdi hani tam detaylarını bilmiyorum)

quote:

£¢h¡n

oldukları yerde de kalamazlar.çünkü karşı konulamayan ve yansıtılamayan bir nesneden söz ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk370 -- 28 Ekim 2008; 20:06:29 >
  • Sen evde bir dene bunu sonuçlarını bize yazarsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zyx

'Karşı konulamaz bir kuvvet', 'kımıldatılamaaz bir kütle' ile karşı karşıya gelirse ne olur?.. Bu bir paradoks. Çünkü kuvvet galip gelirse, o 'karşı konulamazlığını korurken, kütle kımıldatılamaz olmaktan çıkar. Aksi halde, kütle kımıldatılamazlığını korurken, kuvvet karşı konulamaz niteliğini yitirir. Aslında böyle birer kuvvet ve kütlenin var olması, kuramsal olarak mümkündür. Ancak, ayrı dünya veya evrenlerde bulunmak zorundadırlar. Her biri kendi dünyasına hükümran olabilir, ancak bu dünyaların çakışmaması gerekir. Çünkü karşılaşmaları halinde bir tezatlık doğar. Bu, sözkonusu paradoksun mantıksal açıklaması. Fiziksel açklaması ise şöyle olabilir: 'Karşı konulamaz', yani sınırsız büyüklükte bir kuvvetin hareketi, sınırsız enerjiye karşılık gelir. Enerji kütleye dönüşebildiğinden, sınırsız enerji sınırsız kütleye yol açar ve bu kütle kendi üzerine çökerek, bir karadelik oluşturur. 'Kımıldatılamaz kütle', yine öyle. Sonuç iki karadeliktir ve bunlar karşılaştıklarında, birleşip tek bir karadelik oluştururlar.

bilim ve teknik fizik paradokslarından yazdım

einsteinin genel görecelik hakkında cd si vardı onuda bulursam sizin için upload ederim

Bunları yazmak kolay fakat felsefik düşünmek lazım.
    Arkadaş felsefe dersinde verilen bir örneğe yanıt arıyor...
    Fizik olsaydı konu haklıydın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Morsmordre

ışık hızını aşarsa içinden geçebilir
    kedininve cam örneğini düşünün (kedi ışık hızını aşarsa camın içinden geçebilirdi hani tam detaylarını bilmiyorum)

quote:

£¢h¡n

oldukları yerde de kalamazlar.çünkü karşı konulamayan ve yansıtılamayan bir nesneden söz ediyoruz.

evet einstein teoremi ama bunlar nesne ve einstein a göre teoremin gerçekleşmesi için saydam bir madde olması lazım ama burda ona dair bişey belirtilmemiş.Saçma diyen arkadaşlar bu bir paradoks amaç cevaptan çok düşünüş tarzıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Morsmordre

ışık hızını aşarsa içinden geçebilir
    kedi cam örneğini düşünün (kedi ışık hızını aşarsa camın içinden geçebilirdi hani tam detaylarını bilmiyorum)

quote:

£¢h¡n

Hiç bir şekilde yıkılmayan ve hiç bir şekilde durdurulamayan iki cisim çarpıştırılırsa ikisi de birbirlerini sürekli iterler.
    Galip gelen taraf olamaz. Çarpıştırılıyor diyor. Siz ışık hızını aşarsa içinden geçebilir demisiniz. Bu biraz alakasız olmuş. Yüzeysel düşünmemek lazım.
    Gözünüzün önünde canlandırın. Yokedilemez ile yokedilemez çarpışırsa ne olur ? İkisi de devamlı, güçleri tükenene kadar çarpışacaklardır...

Konuyu açan arkadaş;
    Konu felsefe dediniz. Eğer fizik olursa yorumlar tamamen değişir. Felsefe ise yorumlarım bu yöndedir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibrekka -- 28 Ekim 2008; 20:09:57 >

• galiba cevap Zyx arkadaşın yazdığı
    ama ona fizik kuralları diye karşı geldiniz ama şurayı alıntı yapmak istiyorum

quote:

Enerji kütleye dönüşebildiğinden, sınırsız enerji sınırsız kütleye yol açar ve bu kütle kendi üzerine çökerek, bir karadelik oluşturur. 'Kımıldatılamaz kütle', yine öyle. Sonuç iki karadeliktir ve bunlar karşılaştıklarında, birleşip tek bir karadelik oluştururlar.

bana cevap burada gibi geldi çünkü güçleri bitene kadar çarpışacaklar diyorsunuz ama bu iki nesnenin de gücü sınırsız değilmi?çelişki var burada çünkü iki kuvvet de sonuna kadar direnecek ve yukarda alıntı yaptığım olay olacak diye düşünüyorum
  • fizikte felsefeden türememişmidir neyse bu kadar yeterli gerisi bana kalmış ciddi yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler
  • bu sayfaları printerdan çıkar sonra hocaya göster en iyisi sen
    en etkili yol işte hem elinde 1 2 sayfa materyal olur iyi notu kaparsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bludger

fizikte felsefeden türememişmidir neyse bu kadar yeterli gerisi bana kalmış ciddi yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler

Fizik felsefeden türemiştir bütün bilimler gibi fakat felsefe genel olarak düşüncelerden-bilme isteğinden oluşmaktadır.
    O yüzden felsefik düşünürken belli bir kanuna-kurala bağlı kalmak gerekmez.
  • Ayrıca ciddi cevaplar istiyorsan konunun aynısını Kültür ve Bilim bölümüne de açabilirsin...
  • İlk önce ortamdaki sesler yavaşça yok olur sonra etraftaki ışık cisimlere çekilmeye başlar ışıktan bir top oluşur titremeye başlar sonra büyür büyür büyür ve patlar bütün evren yok olur

azcık film izlesen bilirdin bilmiycek ne var
  • __EFENDİ__ nickli arkadaşımızn hesanı banlı olduğundan benden rica etti yazmamı ve şöyle diyor :

Durdurulup yansıtılamayan nesneyi su olarak düşünürsek,yıkılamayan ve parçalnamayan nesnenin ne

olduğunun pek önemi olmaz. çünkü ;su çarptığında dağılabilir ama durdurulamaz ve ya yansıtılamaz.
  • parçalanamayan nesne sürüklenir

elinle arkadaşını it koşarak sürekli arkadaşın geriye dogru gidecek çünkü sen durdurulamıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bludger

Arkadaşlar bugün felsefe dersinde hoca bir tartışma konusu verdi ve bunu haftaya kadar düşünmemizi istedi konu ''Hiçbir şekilde durdurulamayan,yansıtılamayan yani sürekli giden bir nesne ile hiçbir şekilde yıkılamayan,parçalanamayan bir nesnenin çarpışması sonucu ne olur? sizin de fikirlerinizi almak istedim .

Şimdi gidiyorum geldiğim de okurum

parçalanmayan nesne sürüklenir
  • ben çocukken tv de KARA ŞİMŞEK diye bir dizi oynuyordu.
    o zaman o dizide geçmişti bu konu.

çok daha eski bir soru olmasına karşın henüz bunun cevabını bulabilen olmamış.

bundan sonra da bulunabileceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

ben çocukken tv de KARA ŞİMŞEK diye bir dizi oynuyordu.
    o zaman o dizide geçmişti bu konu.

çok daha eski bir soru olmasına karşın henüz bunun cevabını bulabilen olmamış.

bundan sonra da bulunabileceğini sanmıyorum.

Belli bir cevabı olan kanıtlanabilecek birşey olmadığı içindir...
    Kim nasıl düşünürse yanıt o yönde şekillenir. Herkese göre,her bakış açısına göre farklıdır.
    Sadece mantıklı veya mantıksız diye yorum yapılabilir cevaplar konusunda.
  • Sonsuzluktur bu.
  • "durdurulamayan,yansıtılamayan yani sürekli giden bir nesne "
    "hiçbir şekilde yıkılamayan,parçalanamayan bir nesnenin" çarpışması

ikinci nesne hareket etmez denmiyor ki, yıkılmaz ve parçalanmaz diyor.

Bence bir birleşme olur.
    Yeni bir nesne oluşur.
    Bu nesne de "hiçbir zaman durdurulamayan, yansıtılamayan,yıkılamayan ve parçalanamayan bir nesne" olur.
    Nitelikler birbirine tezat değil bence, bu dört özellik bir nesnede olabilir.
  • zaman cakısması olur. cısımler bırbırlerıne gecerler ve bıleske kuvvet hangı yondeyse o yonde harekete devam ederler. cok pıs sallarım sallarkende sonuna dogru mantıklı geldı ama bana oda ayrı konu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.