Şimdi Ara

Bir sorum olucaktı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sorum şu ; ekran kartı alıcam ilk etapta fakat crossfire yaparak HD 5870 2 Gb yada 1 Gb kullanarak aynı anda Nvidia Gtx 470 kullanabilirmiyim ve OC olacak ? ve arkadaşlar bu 2 ekran kartından birine display port koymak mümkün mü?

not : cahilligimi bagışlayın böyle bi sistem kurmak istiyorum

anakart Asus P6X58
    işlemci intel İ7 930 yada 940
    6 Gb ram 3x2gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROOF# -- 5 Ağustos 2010; 21:39:06 >

• Anladığım kadarıyla 5870 ile Gtx 470' i C.F olarak kullanmak istiyorsunuz. Tamamiyle farklı kartlar oldukları için bu şekilde kullanım söz konusu değil. C.F için aynı seri ATI kart kullanabilirsiniz. 58XX + 58XX ya da 57XX + 57XX gibi...

Physx için karma sistemler kullanılıyor, sanırım sizin kafanızı karıştıran bu. ATI ile birlikte Nvidia kartı aynı anda sisteme takıp, Physx Mod yapanlar var. Bu şekilde kartlar birbirinden bağımsız olarak çalışır. Birincil grafik birimi olarak ATI kullanırsınız ve ikincil olarak bağladığınız Nvidia kart için Physx özelliği kazanırsınız. Böyle bir şey düşünürseniz Gtx 470, Physx için (fazla yeterli) fuzuli olur.
  • Her 2 farklı markanın kartını aynı anda grafik performansı anlamında kullanabiliceğin 1 Anakart modeli hali hazırda bulunmuyor fakat bu düzenek için çalışmalar var.
    Ama bu 3 kartı aynı anda kullanabilirsin fakat sadece physx uygulaması bulunan oyunlarda işine yarıycaktır, bu tipte 1 kullanım yani ~ (physx'li kullanım) için'de 3. kart olarak GTX 470 yerine GT240 fln kullanman kafi gelir.
  • arkadaşlar ben nvidia nın 3D , Physx , CUDA özelliklerini kullanmak istiyorum ama ATI nın de performansından yararlanmak istiyorum.
  • Arkadaşlar peki PhysX kart için özel modlu sürücüler gerekiyor ve çok sorun çıkartıyor diyorlar, bu doğru mu? Ve nasıl yapılıyor tam olarak?
  • 257.11di galiba bugluydu driver fizik driver olarak yükleniyordu kendilinden modlu.
    Fizik için kart alıcaksan gtx200 serisi fazlasıyla yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parkenzo

arkadaşlar ben nvidia nın 3D , Physx , CUDA özelliklerini kullanmak istiyorum ama ATI nın de performansından yararlanmak istiyorum.

3D'den kastın stereo 3D flnsa bahsettiğin düzenekle yararlamazsın, bahsettiğin düzenekle sadece physx ve cuda özelliklerinden faydalanırsın ama madem 3 kart kullanmak ve istediğin bu özelliklerden başın ağrımadan yararlanmak istiyorsun GTX 470 there SLI düzeneği kur olsun bitsin ne uğraşıyorsun, böylece diğer özelliklerin yanı sıra oyun performansı anlamında'da kurmak istediğin 3 kartlı düzeneğin'de üzeinde 1 performansın olur.

Edit : 3 adet 1gb GTX 460 ile'de 3'lü SLI daha hesaplı olur istersen 1 düşün bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 5 Ağustos 2010; 22:06:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

quote:

arkadaşlar ben nvidia nın 3D , Physx , CUDA özelliklerini kullanmak istiyorum ama ATI nın de performansından yararlanmak istiyorum.

3D'den kastın stereo 3D flnsa bahsettiğin düzenekle yararlamazsın, bahsettiğin düzenekle sadece physx ve cuda özelliklerinden faydalanırsın ama madem 3 kart kullanmak ve istediğin bu özelliklerden başın ağrımadan yararlanmak istiyorsun GTX 470 there SLI düzeneği kur olsun bitsin ne uğraşıyorsun, böylece diğer özelliklerin yanı sıra oyun performansı anlamında'da kurmak istediğin 3 kartlı düzeneğin'de üzeinde 1 performansın olur.

Edit : 3 adet 1gb GTX 460 ile'de 3'lü SLI daha hesaplı olur istersen 1 düşün bunu.

hocam demek istedigim şu HD 5870 1 gb veya HD 5870 2 Gb kullanıcam fakat Gtx 470 teki özelliklerde CUDA , 3D ve Physx özellikleri mevccut bu özelliklerdende yararlanmak istiyorum.

• quote:

arkadaşlar sorum şu ; ekran kartı alıcam ilk etapta fakat crossfire yaparak HD 5870 2 Gb yada 1 Gb kullanarak aynı anda Nvidia Gtx 470 kullanabilirmiyim ve OC olacak ? ve arkadaşlar bu 2 ekran kartından birine display port koymak mümkün mü?

Yukarıdaki ik meajına bakınca crossfire düzeneği ile 3. 1 kart daha kullanmak istiyormuşsun şeklinde algıladım.

3B gözlüğü ile kullanılan stereo 3D hariç diğerlerinden yararlanırsın .

ama bu özellikler senin için önemliyse ve 1'den fazla kart kullanıcaksan nVidia kullanman en mantıklısı, hem diğer düzeneğe göre oyun performansında artmış olur anlatabildim umarım.

• Sistem saf Nvidia olunca performans yerlerde olacak gibi düşünüyon heralde. Madem Nvidia teknolojisi istiyorsun al bir GTX 480 özel modelini ya da GTX 460 SLI kur, kafan rahat olsun.
  • arkadaşlar ben sistem saf nvidia olsun istemiyorum HD 5870 de Gtx 470 de olsun istiyorum Nvidia nın cuDa , physx ve 3D özelliklerinden yararlanmak istiyorum :S
  • Böyle 1 durum mümkün olsa bile hiç kusura bakma lütfen ama mantıksız olur, yani 1 kartın performansı diğer kartın özellikleri için böyle 1 düzeneğe yapılıcak masrafın hiç 1 mantığı olmaz.
  • anladım bilgin için tşk ederim dostum =)
  • önemli değil.

Senin yerinde olsam ve bahsettiğin özellikler bnm için önemli ise üstelik ileride 2. 1 kartıda kesin alıcaksam 1gb. GTX 460 veya bütçeme göre GTX 470 alarak bu işe başlardım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.