Şimdi Ara

Bir Sorum var-Askerlik-yüksek lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lisansımı geçtiğimiz haziran ayında (2013) tamamladım.
    Eylül 2013 de 1 yıllık yüksek lisansa gideceğim İngiltere'de,
    Yüksek lisansım bittiğinde 2 yıl askerliği tecil ettirme şansım varmıdır, yani yüksek lisansdan geldiğimde (2014 haziran), 2016 yılında askere gidebilecek şekilde bir tecil edebilir miyim,
    Eğer şuanda tecil ettirirsem 2 yıllık olarak, yüksek lisansdan döndüğümde 1 yılım kalmış olacak, bunu yüksek lisansdan gelince 2 yıl kalacak şekilde nasıl tecil ettirebilirim
    Yardım edebilirseniz çok sevinirim,
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanaburak -- 16 Temmuz 2013; 1:01:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nanaburak

Merhabalar benim bir sorum olacak,
    Lisansımı geçtiğimiz haziran ayında (2013) tamamladım.
    Eylül 2013 de 1 yıllık yüksek lisansa gideceğim İngiltere'de,
    Yüksek lisansım bittiğinde 2 yıl askerliği tecil ettirme şansım varmıdır, yani yüksek lisansdan geldiğimde (2014 haziran), 2016 yılında askere gidebilecek şekilde bir tecil edebilir miyim,
    Eğer şuanda tecil ettirirsem 2 yıllık olarak, yüksek lisansdan döndüğümde 1 yılım kalmış olacak, bunu yüksek lisansdan gelince 2 yıl kalacak şekilde nasıl tecil ettirebilirim
    Yardım edebilirseniz çok sevinirim,
    Saygılarımla,

yüksek lisanstan mezun olunca 1 sene tecil verilir siz baş vurursanız. ama sizinki yurt dışı olduğu için denklik işlemleri için de artı 1 sene yani 2 sene tecil veriliyor diye biliyorum.

• qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için, biraz daha vaktini alcam da;
    Denklik olayı nedir peki, Yani sizce tecil işlemine yüksek lisansdan sonramı başvurmam gerekiyor bu denklik olayından yararlanabilmek için,
    Yoksa yüksek lisansa gitmeden tecil mi ettirmeliyim, ve geri dönünce işlemler yaptırmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaburak

Teşekkürler cevabınız için, biraz daha vaktini alcam da;
    Denklik olayı nedir peki, Yani sizce tecil işlemine yüksek lisansdan sonramı başvurmam gerekiyor bu denklik olayından yararlanabilmek için,
    Yoksa yüksek lisansa gitmeden tecil mi ettirmeliyim, ve geri dönünce işlemler yaptırmalıyım

2 tane tecil var birincisi yüksek lisans yaptığınız için tecil onu kayıt olduktan sonra halledeceksiniz siz veya okul. okula göre değişir.
    bizim konuştuğumuz ise mezun olduğunuz için verilen ek tecil. normalde yükseği bitiren bir sonraki celp çağrılır ama isterseniz dilekçe ile 1 sene tecil alırsınız.
    siz o sırada denklik için 1 sene daha alabiliyorsunuz.
    kayıt silerseniz veya atılırsanız zaten teciliniz biter hemen ilk celbe tabi olursunuz.

• Teşekkürler daha iyi anladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.