Şimdi Ara

Bir tavsiyeye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TT adsl i zaten kullanıyorum. (Çünkü internet hiç kesilmiyor.) Bir de 30 liralık uydu interneti sözleşmesi yapmayı düşünüyorum. (Zaten 13 lira kablo tv için ödüyorum ve 17 lira daha fark edicek.)

İki seçenek var ve taahhüt yaparken aşağıdaki iki seçenekten birini seçem gerekiyor;

- 25 MB akk ve 25 GB internet (30 lira)
    - 10 MB akk ve 50 GB internet (30 lira)

Normalde ADSL de 11 küsur MB hız görebiliyorum maksimum. Bunda da hız öyle olucaksa, akk 4.5 MB olmasından dolayı 50 GB olanı mı seçeyim? Ya da BTK forum falan doldurttuktan sonra akk kaldırırsa falan gibi bir düşünceyle ve belki de kablonette 16 MB e kadar hızı görebilecek kapasite vardır diye 25 MB hızı mı seçeyim?

Benim için bu konuda akılcı mantık kurabilecek biri var mı?

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    Bence AKK olduktan sonra aradaki hız farkının pekte önemi yok.
    25 GB akkyı 25 Mbps hız ile 8 saatte tüketmen muhtemel.Yani indirme işlemi için çokta rantabl bir seçenek değil ve internette gezinmek için yüksek bir hız.
    10 Mbps hızda (gerçi internette ne iş yaptığını bilmiyorum ama) youtube'da FHD video izleyebilirsin.Hemde 25 Mbps hıza göre 2 kat fazla video süresi.
    Artı AKK takılınca 3 Mbps düşersin çokta süründürmez 25 Mbps'e göre ;)

Bende mesela 50/250 paketi var, bu AKK saçmalığına takılınca attan inip eşeğe binmişe dönüyorum 3Mbps olunca hız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 17 Eylül 2016; 20:53:03 >
  • Büyük konuşmiyim ama o akk'nin en azından yakın bi zamanda kaldırılacağına ihtimal vermiyorum. Ben olsam yüksek kotalıyı alırdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Şu olasılıkları düşünüyorum. Mesela bir karar çıkar, minimum akk 100 mb olacak denir. Bu defa hızı yüksek olan paketi almış olan avantajlı olur.

Fakat şu an ulaşılabilen maksimum hızı da bilmiyorum. Diyelim maksimum (kafadan atıyorum) 10-11 mb görüyordur zaten en fazla ve yüksek hızı alsan da faydası olmayacaktır.

İşte bu sebeple kararsız kalıyorum. Başka türlü bir mantık yürüterek, akılcı bir öneri gelir mi diye düşünüyorum. (Max hızı bilmek de önemli)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiyeye ihtiyacım var
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.