Şimdi Ara

Bir türlü altyazılı film veya dizi izleyemiyorum biraz taktik verin:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu aralar kendimi dizilere kaptırdım. Sorunum şu altyazı ile görüntü tam anlamıyla kendimi senkron edemiyorum. Yani altyazılı okurken anlık olarak saniyenin 10 da biri gibi oyuncunun yüzünde bir mimikler falan oluşur onu kaçırdığım anda sinir oluyorum ve hemen soğuyorum diziden.
    Mesela önemli bir mimik hareketi veya önemli bir kelime söylediği zaman onun hakkında düşünemiyorum altyazı takır takır işliyor ama dublaj öyle değilim hem düşünüp hemde sesi takip edebiliyorum.

Aslında bu sorun bende sadece filmlerde sayılmaz. Telefonda falan birşey okurken hemen beynim yoruluyor yada sıkılıyorum. Hatta kelimelerle aram pek iyi değil diyebilirim. Bazı yeni tanıştığım arkadaşlarımın isimlerini bile hatırlayamıyorum. Ama yüzleri ve sesleri beynime kazanıyor resmen o konuda hiç sıkıntım yok. Sadece yüzlerde değil yani genel olarak görselde çok iyiyimdir seste de aynı şekilde. Ama yazıya gelince hemen beynime ağrılar giriyor başım dönüyor hemen. Evet bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Milletimizin genel sorunu bu. Kitap oku düzelirsin .
  • Kitap oku ama kitap okumadan da atlatırsın. Sürekli izle alışırsın bir süre sonra.
  • Alıştırmayla alakalı, istekli izleyin izlerken. Bir süre sonra ben altyazı okumayı seviyorum bile dersiniz. Ben de tam tersi uzun yazıları ve altyazıları okumayı çok severim. Sürekli yaptığın için bünyene alışıyor, gittiğin ortamlarda konusu geçince seviyorum bile diyebiliyorsun.

• Zamanla alışırsın.

• Normaldir zamanla alışırsın.Bende yıllardır dizileri,filmleri altyazılı izlememe rağmen arada kaçırdığım yerler oluyor.Pek sorun etmiyorum birkaç diyaloğu kaçırmak çok da büyük sorun değil.
  • Alışkanlıklarla alakalı. Alışmak için de çaba göstermen gerekiyor. Hem alışmaya çalışayım hem de filmden bir şey kaçırmayayım ve zevk alayım diyorsan daha önce izlemiş olduğun ve çok beğenip de defalarca izleyebileceğin filmleri seçip altyazılı izle ve diyalogları kaçırmamaya ama aynı zamanda filme de odaklanmaya çalış. Filmleri daha önce üstelik Türkçe dublaj izlemiş ve her ayrıntısının farkında olduğundan dolayı en ufak bir jest ve mimiği kaçırdığın için artık sinir olmayacaksın. Çünkü o sahnelerin tüm bilgisi zaten beyninde. Peki beyninde zaten var olan bir film bilgisi için tekrardan neden filmi izliyorsun? Çünkü bu filmi sevdiğin için tekrar tekrar izlemek sende bir eksiklik değil, tam tersine bir haz, bir memnuniyet tadı bırakacaktır. Öte yandan altyazılı film izleme kabiliyetin de gelişecektir hiç şüphesiz. Gördün mü, bir taşla kuş katliamı yaptık! Kitap oku diyenler olmuş. Amaç sadece okuma hızını arttırmaksa sadece kitap değil, her şey okunabilir. Ancak altyazılı film izlemekle kitap vs okumak aynı şey değil. Kitap okurken Tam gözünün önünde ancak satırların kısmen üzerinde bir video oynamıyor. konsantrasyonun da önemi var.

Bu arada her filmdeki altyazı olayı aynı durumda değil. Az sayıdaki ağır diyalogların bulundukları filmlerde altyazı ve görüntü takip etme durumu aynı zorlukta olmayacaktır. Ben de zaman zaman bazı filmlerde altyazıların karşılıklı hızlı diyaloglarda geçişinde takipte zorlanıyorum. Hatta filmin yapısı normalden farklıysa ve bu farklı çevreye göre ayarlanmış diyalogları hem okuyup hem filmi takip etmek hem de bazı diyalogların anlamı olabilir diye düşünmek zorlayıcı olabiliyor. Zira nadiren de diyalogların olduğu sahneleri biraz geri alıp tekrar tekrar izlediğim olmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler hocam. İzlediğim filmleri tekrardan altyazılı olarak izlemek mantıklı aslında, dediğin gibi sevdiğim filmleri veya sahneleri tekrar izleyerek bir taşla iki kuş vurmuş olurum:)

• zamanla olacak bir şey bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.