Şimdi Ara

bir yapan çıkar mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aşağıda kullanmış olduğum film arşiv programının HTML CSS dosyasının içeriğini ekledim arkadaşlar. burada filmin afişinin bulunduğu resmin boyutlandırmasını bir türlü yapamıyorum. resim küçük göründüğü için büyütmek istiyorum. ama bir türlü beceremedim. kodları aşağıda resmi büyütmek ve çerçevesini kaldırmak için hangi kodu ne şekilde yazmalıyım

BODY { background: #eee; padding:0px; margin:0px; margin-top:10px;}
    #dolphincontainer{position:relative;border-bottom: 0px solid #1d6893; color:#000;background:#eee;width:100%;font:normal 9pt Verdana;}
    #dolphinnav{position:relative;height:33px;font:bold 9pt Verdana;text-transform:uppercase;background:#fff url(images/dolphin_bg.gif) repeat-x bottom left;padding:5px 0 0 60px;}
    #dolphinnav ul{margin:0;padding:0;list-style-type:none;width:auto;float:left;}
    #dolphinnav ul li{display:block;float:left;margin:0 1px;}
    #dolphinnav ul li a{display:block;float:left;color:#EAF3F8;text-decoration:none;padding:0 0 0 20px;height:33px;}
    #dolphinnav ul li a span{padding:12px 20px 0 0;height:21px;float:left;}
    #dolphinnav ul li a:hover{color:#fff;background:transparent url(images/dolphin_bg-OVER.gif) repeat-x bottom left;}
    #dolphinnav ul li a:hover span{display:block;width:auto;cursor:pointer;}
    #dolphinnav ul li a.current,#dolphinnav ul li a.current:hover{color:#fff;background:#1D6893 url(images/dolphin_left-ON.gif) no-repeat top left;line-height:275%;}
    #dolphinnav ul li a.current span{display:block;padding:0px 20px 0 0;width:auto;background:#1D6893 url(images/dolphin_right-ON.gif) no-repeat top right;height:33px;}

#dolphin_inner{color: black; padding: 10px; font-size: 80%; }
    td { font-size:9pt; }
    h2, h3 { font: normal 17px Verdana; margin:0px; }
    h2 { font-weight: bold; }

.bold { font-weight: bold;}
    .italic { font: italic 9pt Georgia;}
    .title { font: bold 11pt Verdana; margin-bottom:6px; }
    .small { font: normal 7pt Verdana !important; }

#dolphin_inner a:link, #dolphin_inner a:visited, #dolphin_inner a:active{font:italic 9pt Georgia; color: #0060a0}
    #dolphin_inner a:hover{color: #a00000}

.innercontent{display: none; }

.shadowed {
    filter:
    progid:DXImageTransform.Microsoft.DropShadow(color=#aaaaaa, offx=1, offy=1)
    progid:DXImageTransform.Microsoft.DropShadow(color=#bbbbbb, offx=1, offy=1)
    progid:DXImageTransform.Microsoft.DropShadow(color=#cccccc, offx=1, offy=1);
    progid:DXImageTransform.Microsoft.DropShadow(color=#dddddd, offx=1, offy=1)
    progid:DXImageTransform.Microsoft.DropShadow(color=#eeeeee, offx=1, offy=1)
    }

.cdimage { width:90px; height: 90px; }

.thumb { float:left; text-align:center; height: 180px; margin-bottom:9px; margin-right: 5px; }

#logo { position: absolute; top:-2px; left:3px; width: 48px; height: 48px; background:url(dolphin.png); }

table.sortable th, table.sortable td {
    font-size: 11px;
    border-right-width: 1px;
    border-bottom-width: 1px;
    border-left-width: 1px;
    border-top-style: none;
    border-right-style: none;
    border-bottom-style: solid;
    border-left-style: solid;
    border-right-color: #cccccc;
    border-bottom-color: #cccccc;
    border-left-color: #cccccc;
    padding-top: 8px;
    padding-bottom: 8px;
    padding-left: 5px;
    padding-right: 5px;
    }
    table.sortable th {
    font-size: 13px;
    background-color: #A0B842;
    color: #fff;
    border-top-width: 1px;
    border-bottom-width: 1px;
    border-left-width: 1px;
    border-top-style: solid;
    border-right-style: none;
    border-bottom-style: solid;
    border-left-style: solid;
    border-top-color: #ffeebe;
    border-bottom-color: #cccccc;
    border-left-color: #cccccc;
    }
    table.sortable td {
    color: black;
    }

►buda html sayfasının web görünümü... bahsettiğim alan solda kalan çerçeveli kısım, hem buradaki görünücek resmin boyutlarını büyütmek hem de çerçeveyi kaldırmak istiyorum... Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim
    bir yapan çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece CSS kodları ile o çerçeveye hangisi etki ediyor benim bulmam zor. O sayfanın linkini verseydiniz bakardım.

Bu tip işlerde browserin geliştirici özelliğini kullanırsanız rahat edersiniz. Mesela Chrome kullanıyorsanız. Sayfaya sağ tık yapıp "İncele" yi seçin (veya CTRL + SHIFT + I). Aşağıda açılan (Belki sizde sağ tarafta açılabilir. Çünkü bunun yeri değiştirilebilir.) panelin sol üst köşesindeki ikona tıklayın sonra CSS kodlarını görmek istediğiniz elemanın üzerine tıklayın. Sağ tarafta o elemana ait CSS bilgileri görülecek. Buradaki kodları değiştirerek o elemanın yaptığımız değişikliğe göre canlı olarak nasıl göründüğünü anlayabilirsiniz. Sonra bu değişikliği CSS kodları üzerinde kalıcı hale getirirsiniz.
  • Büyük foto küçük alana sığr ama fotonun kendisi, ona ayrılan alandan küçükse foto büyümez.

Örneğin 200x200px bir foto 1x1 den 200x200 e kadar boyutlandırılabilir ama 201x201 yapılamaz. Onun için yeniden foto yüklemen lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.