Şimdi Ara

Bira & Diş Teli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
44.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lahm

quote:

Orijinalden alıntı: thenefy

quote:

up arkadaslar bana daha takılmadı ama 1-2 güne takılcak. cok zarar verir mi bira içmeden duramıyorum

1. ayın sonunda hala kurallara uyuyorsan azimlisin demektir

hocam tel daha takılmadı sadece damagımda aparat var simdi. üst dislerimin genislemesini saglıyacak.

dısarıda üni okuyorum arada arkadaslarla bira partisi yapıyoruz yada dogum günleri fln oluyor kola alıyoruz mecbur ben icmedim simdiye kadar. teller takılırken tekrar soracagım arada icsem bisey olur mu diye. eger olur derse icmem kesin kararlıyım yani birdaha ugrasamam bu dislerle.

sakız, karamel, kola, fındık vs. her şey yasak. ama sözde en fazla 1 ay dayanırsın bu yasağa.. zaten bu yasaklar braketlerin eriyip kolay çıkmaması veya kırılmaması için dediğim gibi 1. aydan sonra hiç uymadım ve hiç bir zararını görmedim tahminimce kimsede uymuyor.

• 1-2 hafta sonra alışırsın. Benim bir arkadaşımda da vardı alkol alınca çıkıyordu teller. Ben birkaç kere almıştım bende sorun çıkmamıştı. Doktorun kullandığı malzemeye göre değişiyor.
  • Doktor banada fazla tüketme demişti ama ben hiçbirşey yokmuş gibi zeytin hurma erik ne varsa götüroyrdum sonuç olarak bende seramikti kırılan seramik başına 10$ veriyordum allahtan ozaman faiz lobisi caiz lobisi dış mihraklar yoktu ülkemizde dolar uygundu
  • 23 yaşında bir insanın diş teli takması işe yarar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkmekArasıKupŞeker

23 yaşında bir insanın diş teli takması işe yarar mı

36 yaşındaki adama işe yaradığına şahit oldum. fakat bayağı zengindi ve meşhur doktorlardan birisine gitmiştir diye tahmin ediyorum.

quote:

up arkadaslar bana daha takılmadı ama 1-2 güne takılcak. cok zarar verir mi bira içmeden duramıyorum

ilk 2 hafta genel olarak herhangi bir şeyi yemek içmek istemeyecek canın, istediğin kadar içmeden duramıyorum de bir şeyi değiştirmez. ondan sonra alışınca dönersin biraya, alkol zarar vermiyor diye biliyorum fakat kola gerçekten zararlı, onu ya pipetle iç ya hiç içme. ayrıca sert şeyleri de ısırma, bıçakla kes.

• İki seneden fazla kullandım, doktorun yasakladığı her şeyi yaptım maşşallah bir şey olmadan atlattık. Tabi sen yine doktora uy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eg90

Doktor banada fazla tüketme demişti ama ben hiçbirşey yokmuş gibi zeytin hurma erik ne varsa götüroyrdum sonuç olarak bende seramikti kırılan seramik başına 10$ veriyordum allahtan ozaman faiz lobisi caiz lobisi dış mihraklar yoktu ülkemizde dolar uygundu

hocam su seramik dedigin dis renginde olan teller değil mi bn de ondan taktırıyorum. onun kötü yanları var mı? mesela ilk takıldıgında iyi diyorlar ama cay kahve vs içdiğinde o beyaz sey sararır fln dediler dogru mu bn o yuzden gunde 3 kere fırcalıycam üsengec degilim 1 yıldr 2 defa fırcalıyorum günde.

• fazla abartma.. gazlı içeçek vs içebilir yiyebilirsin.. ben yedim tabi fazla abartırsan kırılabiliyor bizim arkadaşlardan biri kırmıştı
  • Ben 1 sene takmıştım,
    Lise sondu galiba taktığımda,
    Doktor 2 sene takılı kalıcak demişti ama çok çabuk ilerleme gösterdi 1 yılda çıkardım .
    Kola, sigara, çerez, bira, vodka, çekirdek herşeyide tükettim, hiç tel var bunu yemem diye bişi yapmadım bi zararınıda görmedim
    İlk gün aha sıçtık bu ağrı ne falan diyodum yemek bile yiyemedim 2 3güne alışıyor düzeliyor,
    En kral zaman herşey bitip çıkarıyorlar bi acaip oluyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dezak -- 28 Şubat 2014; 12:50:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkmekArasıKupŞeker

23 yaşında bir insanın diş teli takması işe yarar mı

Yarar.
  • Aynen beyaz olan hoş bir görüntüsü var ama sana söyleyim metaldeki kadar iyi olmuyor dişlerin ben 22 yaşındayken takmıştım 1 yıl durdu %100 değilde %60 işe yaradı yani, estetik görünüşe önem vermenin kötü tarafları işte, tel takmanın bana en çok faydası dişlerimi fırçalama alışkanlığım oldu, o yüzden hiç pişman değilim. Umarım sende %100 olur.
  • Bendede tel var doktorun yasakladığı her şeyi yapıyorum bi sıkıntı yok.
  • eg90 kullanıcısına yanıt
    dostum bana da seffaf takılcak o beyaz olandan ama moralimi bozdun simdi ya. Senin %100 olmamasının sebebi seffaf olmasından olduguna emin misin? Belki metal de olsa olmayacaktı doktor bunun hakkında bir sey söyledi mi ?
  • Evet doktorum zaten baştan beri söylemişti bak metaller daha çok baskı yapar yani daha çabuk düzelir vs gibi şeyler söylemişti ama ben yinede seramik istedim istiyorsan bu hususu bir sor derim. Geçmiş olsun.
  • 1,5-2 yıl kullandım ve ilk söyleyeceğim şey sakın vazgeçme pişman olursun.. Bira konusunda bana özellikle bir uyarıda bulunmamıştı,her gün şişe şişe içmiyorsan sorun olacağını sanmam ama tabi en iyisi doktora danışmak.. Bu arada ilk 1 hafta veya belki 2 hafta alışman zor olabilir ama sonra ağzında tel olduğunu unutuyorsun bile.. Sert,kabuklu,aşırı asitli yiyecek-içecek tüketme ve sabırlı ol yeter,sabrettiğine değdiğini göreceksin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eg90

Evet doktorum zaten baştan beri söylemişti bak metaller daha çok baskı yapar yani daha çabuk düzelir vs gibi şeyler söylemişti ama ben yinede seramik istedim istiyorsan bu hususu bir sor derim. Geçmiş olsun.

eyvallah hocam artık siparis verdik gibi bir sey oldu geri dönüsü yok seramik olucak. fakat söyle bir sey de var ben seramik istediğimde bir sürü seramik çıkardı fiyat olarak en pahalı olanı sectim digerleri de seramik ama benimkine göre oldukca düsük fiyatlıydı.Doktor bu kaliteli ürün dedi o yüzden oldukca pahalı vs dedi umarım dediğin gibi %100lük düzeltr sag ol hocam.
  • 3 seneye yakın diş telim vardı her türlü şeyi yiyip içiyordum.

Bir sıkıntı olmaz.Yanılmıyorsam titanyum olduğu için erime gibi bir durum olmuyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechull25

yaşım 25 bugün taktırdım. işe yaramasa takmazlar zaten. merak ettiğin ne varsa pm atabilirsin.

hayırlı olsun hocam ilk 2 -3 gün baya ağrı olacaktır ama merak etmeyin 1 hafta sonra ağzınızda olup olmadığını bile anlamıyorsunuz ben gibi
  • hocam belkide fazla ağrımaz ilk takıldığı için telin gerginliğine göre yavaş yavaş oynamaya başlıyor o zaman biraz ağrı olabiliyor

ama kesin ağrı olacak diye bir şey yok

inş olmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

yaşım 25 bugün taktırdım. işe yaramasa takmazlar zaten. merak ettiğin ne varsa pm atabilirsin.

hayırlı olsun hocam ilk 2 -3 gün baya ağrı olacaktır ama merak etmeyin 1 hafta sonra ağzınızda olup olmadığını bile anlamıyorsunuz ben gibi

ağrı meselesinide anlayamadım. 2.5 saat oldu taktıralı. hala ağrı falan yok. sonradan mı vuruyo bu ağrı ?

ilk takıldıgında agrı olmaz. 5-6 saat sonra baslar 3-4 gun sonra geçer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.