Şimdi Ara

Bira & Diş Teli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
44.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün dişlerime tel takıldı doktor bazı şeyleri yasakladı erik, zeytin, kola, fanta... falan ama meyveli maden suyu falan serbest dedi. acaba bira, bu maden suyu grubuna mı giriyor, yoksa gazlı içecek mi? Gece zaten uyuyamadım çok fena ağrı var hala, ağrı kesici içtim gargara falan aldım ama fayda etmiyor yemek yiyemiyorum adam gibi. çok rahatsızım kırıp atasım geliyor napmam lazım daha önce ya da halen tel kullanan arkadaşlar bi yardım ederse memnun olurum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Teli varken Bira İçmek: Nelere Dikkat Etmelisin?

Diş teli takmak uzun ve zorlu bir süreç olabilir ancak bu süreçte bira içmek istemeniz anlaşılabilir bir durumdur. Bununla birlikte, diş tellerin varken bira içmenin bazı riskleri olduğunu bilmek önemlidir.

İlk olarak, alkol diş telline zarar verebilir. Alkol, diş tellerini zayıflatan ve kırılgan hale getiren asitler içerir. Bu, diş tellerin düşmesine veya kırılmasına neden olabilir ve bu da tedavi sürecini uzatabilir.

İkinci olarak, bira diş teli varken ağız hijyenini bozabilir. Şekerli içecekler dişlerde plak ve bakteri oluşumuna neden olabilir, bu da diş çürüğü ve diş eti hastalığına yol açabilir. Diş teli varken ağız hijyenine özellikle dikkat etmek gerekir, çünkü braketler ve teller dişleri temizlemeyi zorlaştırabilir.

Üçüncüsü, diş teli varken alkol içmek mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Bu, diş tellerine zarar verebilir ve tedavi sürecini daha da zorlaştırabilir.

Peki, diş teli varken bira içmekten tamamen kaçınmalı mısın? Mutlaka öyle değil. Ancak aşağıdaki önlemleri alarak riskleri en aza indirebilirsin:

• İçmeden önce dişlerini fırçala. Bu, dişlerinden şekeri ve asitleri uzaklaştırmaya yardımcı olacaktır.
    • Bira içerken pipet kullan. Bu, biranın dişlerinle temas etmesini azaltacaktır.
    • Bira içtikten sonra bol su iç. Bu, dişlerinden asitleri ve şekeri temizlemeye yardımcı olacaktır.
    • Düzenli olarak dişçiye git. Dişçin diş tellerini kontrol edebilir ve herhangi bir sorun olup olmadığını tespit edebilir.

Diş teli varken bira içmek istiyorsan, bu ipuçlarını takip ederek riskleri en aza indirebilirsin. Ancak diş tellerine zarar verebileceği ve tedavi sürecini uzatabileceği için aşırıya kaçmaman gerektiğini unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşımda takdırdı 2-3 güne geçiyor sabret pipet kullan çorba felen öyle takıl.

Arkadaşım alkolik birşey olmuyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Arkadaşımda takdırdı 2-3 güne geçiyor sabret pipet kullan çorba felen öyle takıl.

Arkadaşım alkolik birşey olmuyordu
    Benim kız arkadaşımda takıyor yaklaşık bi senedir. Bira sorun olmuyor ama... Kişiden kişiye de değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doobly

Benim kız arkadaşımda takıyor yaklaşık bi senedir. Bira sorun olmuyor ama... Kişiden kişiye de değişir.

Alıntıları Göster
    no ss no güven demezler umarım
    ilk 4 gün falan ağrı yapar sonra alışırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

Alıntıları Göster
    Bizim de arkadaşa takmışlardı tel, köpek gibi dilini dışarıda tutuyordu. Öyle daha rahat oluyormuş, acımıyormuş. Sen de dene istersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: TK14

Bizim de arkadaşa takmışlardı tel, köpek gibi dilini dışarıda tutuyordu. Öyle daha rahat oluyormuş, acımıyormuş. Sen de dene istersen.

Alıntıları Göster
    bira asitlidir. kola gibi. pipetle iç. tabi ne zevk alırsın bilemem
  • quote:

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun ben de bu yakınlarda taktırcam

kola sız nasıl yaşıyacam bilmiyorum ama maden suyuna yüklencez demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-43F737972

Alıntıları Göster
    alkol drek asitli olduğu için yasakmış glb bira ztn asitli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doobly

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Doobly

• quote:

Alıntıları Göster
    Pipetle deneriz

Maden suyunda asit var diye düşünüyordum ama içmem de bi sakınca yokmus Bira da o tarzdır diye düşünüştüm ama değil sanırsam

• quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

quote:

Orjinalden alıntı: Doobly

Alıntıları Göster
    sende inandın tel takıldı banad abaşta kola sakız asitli içecek vsvs yasak dedi. uymuyorum bir zararınıda görmedim zaten hatada toplasan 3 kere en fazla kola zevkimiz var onuda içmeyelimmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-43F737972

Alıntıları Göster
    Ben de taktırdım 2 sene önce bitti. Ben abanıyodum herşeye , kola cips allah ne verdiyse. Kişiden kişiye değişiyor etkileri.
    İlk taktırdığım gün o dişlerin ağrısı , çürük değil ; telin yaptığı basınç insanı öldürüyor. Ama sonu çok güzel oluyore. Hatta resimler duruyorsa ilk ve son halini buraya koyarım .

• quote:

Orijinalden alıntı: emure

sende inandın tel takıldı banad abaşta kola sakız asitli içecek vsvs yasak dedi. uymuyorum bir zararınıda görmedim zaten hatada toplasan 3 kere en fazla kola zevkimiz var onuda içmeyelimmi

Alıntıları Göster
    Ben çok fazla alkol kullanırım. 2 sene dişim telli gezdim ve içmediğim hafta yoktur

Tabii ne olur ne olmaz ister ilk hafta veya ilk ay bekle.

• quote:

Orijinalden alıntı: DerelictHuman

Ben çok fazla alkol kullanırım. 2 sene dişim telli gezdim ve içmediğim hafta yoktur

Tabii ne olur ne olmaz ister ilk hafta veya ilk ay bekle.

Alıntıları Göster
    3 ay sonunda içebilirsin yavaştan dedi ben de arkadastan duydum kola falan içince ilginç bir sarılık bırakıyormus dişlerde kendiside uymamıs ama arada bir çekiyormus kolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: Joe Barbaro

3 ay sonunda içebilirsin yavaştan dedi ben de arkadastan duydum kola falan içince ilginç bir sarılık bırakıyormus dişlerde kendiside uymamıs ama arada bir çekiyormus kolayı

Alıntıları Göster
    kanka bende taktırdım 2 sene ilk 3 gün böle yemek yiemieksin cok garip bi hissi war gerçekten yaşamayan bilmio.ben 2 sene boyunca kolada içtm ekmek arası da yedim birada içtim hiç bişey olmuyo fakat böle ekmek arası felan yerken patates kızartması o kare şeyler kırılıp telde askıda kalabiliyo .
    ama sakın ama sakın sabah akşam fırçalamayı unutma yoksa cıktıgında iz kalıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: HoodRide

kanka bende taktırdım 2 sene ilk 3 gün böle yemek yiemieksin cok garip bi hissi war gerçekten yaşamayan bilmio.ben 2 sene boyunca kolada içtm ekmek arası da yedim birada içtim hiç bişey olmuyo fakat böle ekmek arası felan yerken patates kızartması o kare şeyler kırılıp telde askıda kalabiliyo .
    ama sakın ama sakın sabah akşam fırçalamayı unutma yoksa cıktıgında iz kalıyo

Alıntıları Göster
    Ben her gün 4-5 tane cam şişeden maden suyu içiyorum sade. Bağımlısı oldum artık. Öneririm arkadaşım. Bira falan kesmez sonra Hele susadıktan sonra yavaş yavaş değil de bir anda hepsini mideye indirince çok pis rahatlatıyor insanı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fail3d

Ben her gün 4-5 tane cam şişeden maden suyu içiyorum sade. Bağımlısı oldum artık. Öneririm arkadaşım. Bira falan kesmez sonra Hele susadıktan sonra yavaş yavaş değil de bir anda hepsini mideye indirince çok pis rahatlatıyor insanı.

Alıntıları Göster
    up arkadaslar bana daha takılmadı ama 1-2 güne takılcak. cok zarar verir mi bira içmeden duramıyorum

• Joe Barbaro kullanıcısına yanıt
    çok kasmayın için tabiki fazlada içmeyi ben diş teli ile kolada içtim maden suyuda içki de ama sakın sakız çiğnemeyi ben denedim ama sonra bir daha yapmadım teli ve yapıştırıcıyı becerir
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahm

up arkadaslar bana daha takılmadı ama 1-2 güne takılcak. cok zarar verir mi bira içmeden duramıyorum

1. ayın sonunda hala kurallara uyuyorsan azimlisin demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenefy

quote:

Orijinalden alıntı: lahm

1. ayın sonunda hala kurallara uyuyorsan azimlisin demektir

hocam tel daha takılmadı sadece damagımda aparat var simdi. üst dislerimin genislemesini saglıyacak.

dısarıda üni okuyorum arada arkadaslarla bira partisi yapıyoruz yada dogum günleri fln oluyor kola alıyoruz mecbur ben icmedim simdiye kadar. teller takılırken tekrar soracagım arada icsem bisey olur mu diye. eger olur derse icmem kesin kararlıyım yani birdaha ugrasamam bu dislerle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.