Şimdi Ara

Birden fazla dil bilince ne oluyor? İkinci yabancı dil saçmalıktır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eğer ingilizce konuşmayan bir ülkede yaşamadıktan sonra gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen oyle hocam

• Birden fazla yabancı dilin gerekli olacağı bazı iş alanları olabilir (örneğin uluslararası ticaretle uğraşan bi şirkette uygun pozisyonda) ama diğerleri için bunu sormalarının asıl amacı, iş başvurusunda bulunanı ezik hissettirmek ve bunun sonucunda da maaş pazarlığında öne geçmektir.
  • FSM, Atatürk, Genç Osman vs. boşuna öğrenmiş zaten
  • Almanyada sokaktaki insanların çoğu ingilizce bilmez. Fransada adamları kessen yine de fransızca değil ingilizce konuşturamazsın. Hal bütün Avrupa da böyle iken yurtdışında çalışmak isteyen kişi ikinci yabancı dil bilmek zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslysikibin17

Aynen oyle hocam

Birden fazla dil bilince ne oluyor? İkinci yabancı dil saçmalıktır

• quote:

Orijinalden alıntı: UML

Birden fazla yabancı dilin gerekli olacağı bazı iş alanları olabilir (örneğin uluslararası ticaretle uğraşan bi şirkette uygun pozisyonda) ama diğerleri için bunu sormalarının asıl amacı, iş başvurusunda bulunanı ezik hissettirmek ve bunun sonucunda da maaş pazarlığında öne geçmektir.

+1 dil gerektirmeyen bir meslekte bile şu şu dilleri akici biliyorum demek . Cogu adaya karsi sizi 1 adim one atar. Sonuçta 1 den fazla dil bilmek bir zeka göstergesidir. Çoğu tarihe geçmiş bilgin insanlar rahat 3-4 dil konuşabiliyor.

Ama millet İngilizce bilmeyip biliyorum demesinde haklısınız. Adam İngilizce biliyorum diyor. Well i can speak English too but it have stutters sometimes falan diyorum . ya kendimi anlatacak kadar diyor

• bir dili iyi biliyorum demekle, o dili kendi ana dili seviyesinde konuşmak arasında fark olduğuna katılıyorum.
    aslında bakacak olursak kendi ana dilimizi bile ne kadar doğru biliyoruz? doğuda konuşulan şiveyi ne kadar doğru anlıyoruz, ya da ne kadar hatasız cümle kuruyoruz? zaten insanlar her gün bir kaç yüz kelime ile birbirleri ile anlaşıyorlar.(mesleki iletişimler hariç tabi)
    yabancı dil seviyesi, ne amaçla ne sıklıkla kullandığımızla alakalı bence. yani eğer bir işe başlamak için ingilizce bilme şartı getiriyorsa firma, seni ne amaçla kullanacağı ile alakalı bu. yani bir fastfood zincirinde (özellikle turistik bir konumda ise) kasiyer iseniz, sattığınız ürünün ve size sorulan sorulara yanıt vermeniz yeterlidir. ama uluslararası bir ticaret firmasında iseniz, o zaman ingilizcenizin daha iyi olması gerekir haliyle, ama advance seviyede olmanız gerekmez yine de. (çok iyi ingilizce bilmeniz size yaşayabileceğiniz bir problemi daha çabuk ve sorunsuz atlatmanızı sağlar).
    ikinci bir dilin giriş seviyesinde bile bilinmesi, iş hayatında gerçekten önem taşır. ama işveren ingilizcenin haricinde bir dil daha görmek istiyorum diyorsa, bu muhtemel adayları elemek için kullanılan bir parametre oluyor sadece. spesifik olarak bir dil belirtiyorsa, ingilizce ve tercihen rusça gibi, o zaman 2.dilin önemi artıyor. çünkü bu firma Rus firmaları ile ticaret yapıyordur ve karşıdakinin inglizce bilmeme ihtimalini de düşünerek en azından Rusça bilen bir tercüman tutma derdinden kurtulurum diye bu kişiyi çalıştırmak istemesi çok normal. yani ikinci dil gerçekten büyük avantaj.
    evet ingilizceyi herkes biliyor, bilmemek ayıp bu zamanda gibi bir algı çok doğru değil bence de ama bu aslında birbirine denk adaylar arasında eleme yapmak için bir yöntem olarak kullanılıyor olabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.